Hrnčekové cookies so sézamovou pastou tahini, recept bez vajec

U nás doma sú cookies vždy veľmi obľúbené keksíky či cookies. Keď mám chvílku čas, napečiem ya 2 plechy, dám do sklenenej nádoby a keď na deti dôjde hlad na sladké, tak si odtiaľ vyberú. Tento recept je super jednoduchý, stačí naň hrnček s objemom 250ml.

Suroviny:

  • 2 PL zomletých ľanových semiačok + 2 PL vody
  • 2 PL sézamovej pasty Tahini
  • 2 PL margarínu izbovej teploty
  • 1/2 šálky (ovseného) mlieka
  • 1,5 šálky hladkej múky
  • 1 PL kukuričného škrobu
  • 1/2 šálky posekanej čokolády (100g)
  • 1/2 šálky pr. cukru
  • 1 čl prášku do pečiva

Postup:

  • Začneme náhradou vajíčka. Ľanové semiačka zalejeme vodou a dobre premiešame. Necháme stáť. Podrobný postup nájdete tu.
  • Vajíčko vymiešame s cukrom do penista. Pridáme tahini pastu, múku, škrob, vločky, vychladnuté maslo ako aj prášok do pečiva a vanilkový cukor. Všetko dobre spolu premiešame. Malo by vzniknúť mierne tuhé cesto.
  • Cesto pomocou naberačky na zmrzlinu naberáme a vyklopíme na plech vystlatý papierom na pečenie. Medzi jednotlivými cookies necháme mierny odstup.
  • Povrch cookies ozdobíme na záver kúskami čokolády.
  • Pri 180C pečieme ca. 25 minút do zlatista.
  • Buď pánom svojho času – Timemanagement tip 3 pre matky viacerých detí

    Buď pánom svojho času – Timemanagement tip 3 pre matky viacerých detí

    Ahojte, tento diel by som rada venovala konkrétnym tipom ako si správne štruktúrovať povinností, ktorých má každá mama viac ako dostatok a to tak, aby ste sa nielen stresovali ale aj našli čas pre seba a svoje záujmy. Ako mama zaisto už viete, aké dôležité je pod váhou všetkých tých […]


  • Uzavretá pizza Calzone

    Uzavretá pizza Calzone

    Calzone je v podstate uzavretá pizza, ktorá má formu taštičky. Plnka je klasický slaná- od šunky, syra, salámi, šampiňónov.. to na čo máte práve chuť, vždy chutí výborne. Cesto: Plnka: Postup:


  • Pomarančové lievance

    Pomarančové lievance

    Tento rok som dostala od svokry veľké množstvo pomarančov v bio kvalite a tak som hľadala možnosti ako tieto čo najlepšie spracovať. Napadlo ma pridať ich šťavu do lievancového cesta a dopadlo to super. Lievance mali skutočne silnú arómu a prevzali sladkosť pomaranča takže som nemusela ani veľmi doslaďovať. Veĺmi […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *