Hrnčekové cookies so sézamovou pastou tahini, recept bez vajec

U nás doma sú cookies vždy veľmi obľúbené keksíky či cookies. Keď mám chvílku čas, napečiem ya 2 plechy, dám do sklenenej nádoby a keď na deti dôjde hlad na sladké, tak si odtiaľ vyberú. Tento recept je super jednoduchý, stačí naň hrnček s objemom 250ml.

Suroviny:

  • 2 PL zomletých ľanových semiačok + 2 PL vody
  • 2 PL sézamovej pasty Tahini
  • 2 PL margarínu izbovej teploty
  • 1/2 šálky (ovseného) mlieka
  • 1,5 šálky hladkej múky
  • 1 PL kukuričného škrobu
  • 1/2 šálky posekanej čokolády (100g)
  • 1/2 šálky pr. cukru
  • 1 čl prášku do pečiva

Postup:

  • Začneme náhradou vajíčka. Ľanové semiačka zalejeme vodou a dobre premiešame. Necháme stáť. Podrobný postup nájdete tu.
  • Vajíčko vymiešame s cukrom do penista. Pridáme tahini pastu, múku, škrob, vločky, vychladnuté maslo ako aj prášok do pečiva a vanilkový cukor. Všetko dobre spolu premiešame. Malo by vzniknúť mierne tuhé cesto.
  • Cesto pomocou naberačky na zmrzlinu naberáme a vyklopíme na plech vystlatý papierom na pečenie. Medzi jednotlivými cookies necháme mierny odstup.
  • Povrch cookies ozdobíme na záver kúskami čokolády.
  • Pri 180C pečieme ca. 25 minút do zlatista.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]


  • Jednoduché plundrované pagáče

    Jednoduché plundrované pagáče

    Tradičná príprava plundrovaného cesta na pagáče spočíva s častého prekladania maslového a kysnutého cesta až sa vytvoria klasické šichty, teda rôzne vrstvy ako pri lístkovom ceste. Tento postup je omnoho jednoduchší lebo namiesto vrstvenia 2 ciest sa vždy len kysnuté pomaže maslom, preloží a takto nechá oddychovať, Ide to doslova […]


  • Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’

    Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’

    Táto príloha je skvelým obohateným stolovania formou švédkych stolov pri oslave či väčšom pohostení alebo tiež ako príloha ku grilovaniu. Základ pozostáva z baklažánu ako aj papriky, k týmto sa pridávajú podľa chuti aj iné zeleniny ako napríklad rajčiny či cibuľka. Všetko sa buď griluje alebo pečie, čím získa zelenina […]


  • Zemiakové placky z uvarených zemiakov

    Zemiakové placky z uvarených zemiakov

    Tieto placky sú na rozdiel od klasických zemiakových placiek pripravované z uvarených zemiakov alebo zo zemiakovej kaše. Majú krásne chrumkavú konzistenciou a môžete ich obohatiť aj o inú zeleninu ako napríklad cuketu či mrkvu postrúhanú na drobno. Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*