U nás doma sú cookies vždy veľmi obľúbené keksíky či cookies. Keď mám chvílku čas, napečiem ya 2 plechy, dám do sklenenej nádoby a keď na deti dôjde hlad na sladké, tak si odtiaľ vyberú. Tento recept je super jednoduchý, stačí naň hrnček s objemom 250ml.
Suroviny:
- 2 PL zomletých ľanových semiačok + 2 PL vody
- 2 PL sézamovej pasty Tahini
- 2 PL margarínu izbovej teploty
- 1/2 šálky (ovseného) mlieka
- 1,5 šálky hladkej múky
- 1 PL kukuričného škrobu
- 1/2 šálky posekanej čokolády (100g)
- 1/2 šálky pr. cukru
- 1 čl prášku do pečiva

Postup:
- Začneme náhradou vajíčka. Ľanové semiačka zalejeme vodou a dobre premiešame. Necháme stáť. Podrobný postup nájdete tu.
- Vajíčko vymiešame s cukrom do penista. Pridáme tahini pastu, múku, škrob, vločky, vychladnuté maslo ako aj prášok do pečiva a vanilkový cukor. Všetko dobre spolu premiešame. Malo by vzniknúť mierne tuhé cesto.
- Cesto pomocou naberačky na zmrzlinu naberáme a vyklopíme na plech vystlatý papierom na pečenie. Medzi jednotlivými cookies necháme mierny odstup.
- Povrch cookies ozdobíme na záver kúskami čokolády.
- Pri 180C pečieme ca. 25 minút do zlatista.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:
- Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
- Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
- Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
- Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky
- Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín
Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

-
Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný
Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]
-
Jednoduché plundrované pagáče
Tradičná príprava plundrovaného cesta na pagáče spočíva s častého prekladania maslového a kysnutého cesta až sa vytvoria klasické šichty, teda rôzne vrstvy ako pri lístkovom ceste. Tento postup je omnoho jednoduchší lebo namiesto vrstvenia 2 ciest sa vždy len kysnuté pomaže maslom, preloží a takto nechá oddychovať, Ide to doslova […]
-
Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’
Táto príloha je skvelým obohateným stolovania formou švédkych stolov pri oslave či väčšom pohostení alebo tiež ako príloha ku grilovaniu. Základ pozostáva z baklažánu ako aj papriky, k týmto sa pridávajú podľa chuti aj iné zeleniny ako napríklad rajčiny či cibuľka. Všetko sa buď griluje alebo pečie, čím získa zelenina […]
-
Zemiakové placky z uvarených zemiakov
Tieto placky sú na rozdiel od klasických zemiakových placiek pripravované z uvarených zemiakov alebo zo zemiakovej kaše. Majú krásne chrumkavú konzistenciou a môžete ich obohatiť aj o inú zeleninu ako napríklad cuketu či mrkvu postrúhanú na drobno. Suroviny: Postup: