Hrnčekové cookies so sézamovou pastou tahini, recept bez vajec

U nás doma sú cookies vždy veľmi obľúbené keksíky či cookies. Keď mám chvílku čas, napečiem ya 2 plechy, dám do sklenenej nádoby a keď na deti dôjde hlad na sladké, tak si odtiaľ vyberú. Tento recept je super jednoduchý, stačí naň hrnček s objemom 250ml.

Suroviny:

  • 2 PL zomletých ľanových semiačok + 2 PL vody
  • 2 PL sézamovej pasty Tahini
  • 2 PL margarínu izbovej teploty
  • 1/2 šálky (ovseného) mlieka
  • 1,5 šálky hladkej múky
  • 1 PL kukuričného škrobu
  • 1/2 šálky posekanej čokolády (100g)
  • 1/2 šálky pr. cukru
  • 1 čl prášku do pečiva

Postup:

  • Začneme náhradou vajíčka. Ľanové semiačka zalejeme vodou a dobre premiešame. Necháme stáť. Podrobný postup nájdete tu.
  • Vajíčko vymiešame s cukrom do penista. Pridáme tahini pastu, múku, škrob, vločky, vychladnuté maslo ako aj prášok do pečiva a vanilkový cukor. Všetko dobre spolu premiešame. Malo by vzniknúť mierne tuhé cesto.
  • Cesto pomocou naberačky na zmrzlinu naberáme a vyklopíme na plech vystlatý papierom na pečenie. Medzi jednotlivými cookies necháme mierny odstup.
  • Povrch cookies ozdobíme na záver kúskami čokolády.
  • Pri 180C pečieme ca. 25 minút do zlatista.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Zelené fazuľové lúsky s hovädzím mäsom

    Zelené fazuľové lúsky s hovädzím mäsom

    Chutné a aromatické jedlo, ktoré je vďaka pridanému hovädziemu mletému mäsu aj sýte. Celý pokrm si pripravíte pomalým dusením len v 1 panvici, takže skutočne nenáročné a bez zbytočného riadu. Výbornou prílohou je napríklad ryža. Recept


  • Šťavnaté kuracie špízy

    Šťavnaté kuracie špízy

    Kuracie prsia možno pripraviť vskutku rýchlo, u nás doma je okrem prípravy kuracích pŕs na prírodno obľúbená aj príprava formou špízou. To skvelé na nich je, že môžete ich obohatiť o akúkoľvek zeleninu, ktorá vám chutí a takisto môžete tak deťom prepašovať dodatočnú porciu zeleniny do ich stravy.


  • Šošovicový šalát

    Šošovicový šalát

    Tento šalát je chutnou prílohou, ktorá aj zasýti. Jeho príprava je nenáročná. Podobne ako pri cestovinových šalátoch a tu odporúčam uvariť šošovicu al dente, teda nie úplne do mäkka, aby sa počas miešania nerozmágala.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*