Slávnostné rezy s lahodnou smotanovou vrstvou a ananásovou chuťou. Týmto rezom určite neodoláte.
Jump to RecipeSmotanové rezy s ananásom
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
- Cesto
4 vajíčka
1/2 šálky kr. cukru (ja používam šálku s objemom 300ml)
2 šálky hl. múky
1 malá šálka šťavy z ananásu (z konzervy)
1 balenie vanilkového cukru
1 balenie prášku do pečiva
1/2 šálky oleja
1 balenie vanilkového pudingového prášku- Plnka
1 malá dóza ananásu aj so šťavou
500ml kyslej smotany
250ml jemného tvarohu
50g pr.cukru
1 vanilkový cukor
1 balenie želatíny + 2Pl vody
Postup
- V miske vyšľaháme vajíčka s cukrom do tuhej peny. Za stáleho šľahania prilievame postupne olej. Potom pridáme 1 šálku šťavy z ananásu.
- Múku zmiešame s práškom do pečiva, pudingovým práškom a vanilkovým cukrom a pridáme k tekutým položkám
Cesto nalejeme do vymastenej formy na pečenie (tortový forma alebo klasický plech na zákusky (33*22cm).
Pečieme pri 160C v predhriatej rúre ca. 45min. Piškótu vyberieme z trúby a necháme piškótu ju vychladnúť. - V miske zmiešame tvaroh, smotanu, vanilkový a práškový cukor a dobre premiešame. V troche vody rozmiešame želatínu a dáme do hrnca, ktorý krátko nahrejeme. Miešame, až sa želatína roztopí potom pomaly za miešania prilejeme k tvarohovej zmesi. Takto pripravenú plnku nanesieme na vychladnuté cesto a rovnomerne ho rozotrieme. Necháme chladnúť aspoň hodinu.
- Na záver ozdobíme vrch rezov ananásom z konzervy. Kdo chce môže ananás primiešať aj priamo do plnky, na to ho len pokrájajte na malé kúsky.
Videorecepty
Chcete si pozrieť Video-postup k tomuto receptu? Tak nahliadnite na môj youtube kanál.
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Smotanové rezy s ananásom
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.