Smotanové rezy s ananásom

Slávnostné rezy s lahodnou smotanovou vrstvou a ananásovou chuťou. Týmto rezom určite neodoláte.

Jump to Recipe

Smotanové rezy s ananásom

Recipe by lydia.argilli
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • Cesto
  • 4 vajíčka
    1/2 šálky kr. cukru (ja používam šálku s objemom 300ml)
    2 šálky hl. múky
    1 malá šálka šťavy z ananásu (z konzervy)
    1 balenie vanilkového cukru
    1 balenie prášku do pečiva
    1/2 šálky oleja
    1 balenie vanilkového pudingového prášku

  • Plnka
  • 1 malá dóza ananásu aj so šťavou
    500ml kyslej smotany
    250ml jemného tvarohu
    50g pr.cukru
    1 vanilkový cukor
    1 balenie želatíny + 2Pl vody

Postup

  • V miske vyšľaháme vajíčka s cukrom do tuhej peny. Za stáleho šľahania prilievame postupne olej. Potom pridáme 1 šálku šťavy z ananásu.
  • Múku zmiešame s práškom do pečiva, pudingovým práškom a vanilkovým cukrom a pridáme k tekutým položkám
    Cesto nalejeme do vymastenej formy na pečenie (tortový forma alebo klasický plech na zákusky (33*22cm).
    Pečieme pri 160C v predhriatej rúre ca. 45min. Piškótu vyberieme z trúby a necháme piškótu ju vychladnúť.
  • V miske zmiešame tvaroh, smotanu, vanilkový a práškový cukor a dobre premiešame. V troche vody rozmiešame želatínu a dáme do hrnca, ktorý krátko nahrejeme. Miešame, až sa želatína roztopí potom pomaly za miešania prilejeme k tvarohovej zmesi. Takto pripravenú plnku nanesieme na vychladnuté cesto a rovnomerne ho rozotrieme. Necháme chladnúť aspoň hodinu.
  • Na záver ozdobíme vrch rezov ananásom z konzervy. Kdo chce môže ananás primiešať aj priamo do plnky, na to ho len pokrájajte na malé kúsky.

Smotanové rezy s ananásom

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*