Zaiste poznáte sušené datle, ale vedeli ste, že tieto sa dajú zakúpiť aj v pomletej forme ako ďatlová pasta? V podstate sú to len na jemno pomleté ďatle, ktoré sa potom dajú spracovať napríklad na pečenie ale takisto skvelé aj na nepečené dezerty ako tieto pralinky. A viete čo je na ďatloch skvelé? Že sú prirodzené sladké, takže môžete úplne cukor vynechať alebo už len mierne dosladiť.
Samozrejme, že pastu si viete vyrobiť aj vy doma, stačí ďatle na pár minút namočiť do horúcej vody, vodu zliať a ďatle pomlieť do hladka mixérom. Ale možno sa vám do rúk dostane už hotový produkt a s týmto dokážete za 10 minút vyrobiť takéto skvelé a k tomu aj zdravé pralinky.
Jump to RecipeRecept
Zdravé čokoládové pralinky len z 3 surovín
Course: Nepečené sladkosti, Pečieme, vegan4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
500g sušených ďatlí (alebo ďatlovej pasty)
2PL masla izbovej teploty (alebo kokosového tuku)
200g tmavej čokolády
4Pl kakao
(agávový sirpu prípadne iné sladidlo)
(celé mandle)
Postup
- Ďatle si rozmixujeme do hladka, v prípadne pasty len dáme do misky. Pridáme maslo, kakao a rukami vypracujeme hladkú zmes. Ak sa niekomu zdá málo sladká, môže dosladiť podľa chuti.
- Rukami pomaly tvarujeme malé guľky o priemere asi 2cm a kladieme ich na veľký tanier. Kdo chce môze dovnútra vlozit mandlu. Potom ich prikryjeme potravinovou fóliou a necháme asi 2-4 hodiny v chladničke oddychovať.
- Čokoládu si roztopíme nad parou a potom v nej obalíme každú guľku. Položíme na mriežku a necháme stuhnúť. Prípadne ozdobíme vrch podlá chuti (napríklad dehydratovanými malinami)
Ďalšie recepty
Zdravé čokoládové pralinky len z 3 surovín
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Zdravé čokoládové pralinky len z 3 surovín
Zaiste poznáte sušené datle, ale vedeli ste, že tieto sa dajú zakúpiť aj v pomletej forme ako ďatlová pasta? V podstate sú to len na jemno pomleté ďatle, ktoré sa potom dajú spracovať napríklad na pečenie ale takisto skvelé aj na nepečené dezerty ako tieto pralinky. A viete čo je […]
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
Čučoriedkový tarte z 2 vajíčok
Tento tarte je skvelou voľou ak chcete rýchly a chutný múčnik a pritom spracovať väčšie množstvo ovocia. Základné maslové cesto je super jednoduché a pozostáva len zo 4 surovín. Na oblohu môžete použiť tak čerstvé ako aj mrazené ovocie.
Šalát s chlebovými krutónmi a syrom
Tento šalát som spoznala u našich známych pri spoločnom grilovaní a bol taký skvelý, že som si hneď vypýtala recept. Okrem výbornej chuti sa mi páčila možnosť využitia staršieho pečiva do niečoho chutného.
Najlepší dezert z tekvice – hokkaido so škoricou
Možno sa vám žiada sladké ale nechcete siahnuť po sladkostiach? A čo tak si pripraviť tento super jednoduchý dezert z tekvice hokkaido. Sladkosť si môžete sami určiť a namiesto cukru použiť med či iné zdravšie sladidlo. Hlavnú chuť preberie však tento dezert zo škorice ako aj zo sušeného ovocia. A […]