Chutný a jednoduchý koláč so sezónnym ovocím obohatený o chrumkavé mandle.
Jump to RecipeRecept
Marhuľový tarte s mandľami
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
Cesto
1 vajíčko
250g hl.múky
50g pr. cukru
125g mäkkého maslaPlnka
250g kyslej smotany
1 vajíčko
2 Pl kukuričného škrobu
50g pr. cukru
1Pl roztopeného masla
250g marule
1 vanilkovy cukor
50g posekaných mandlí
Postup
- Do misky dáme múku, vajíčko, maslo a cukor a vypracujeme rukami hladké cesto. To zabalíme do fólie a dáme na pol hodinu oddychovať do chladničky.
Medzitým si pripravíme ovocie a plnku. Marhule rozpolíme, odkvôstkujeme a posypeme vanilkovým cukrom. - Na plnku zmiešame kyslú smotanu s vajíčkom, škrobom, cukrom a maslom a vypracujeme hladkú plnku.
Cesto vyberieme z chladničky a medzi 2 papiermi na pečenie ho vygúľame na i niečo väčší polomer ako naša forma na pečenie. Ja používam tarte formu ale takisto je možné použiť aj tortovú formu. V oboch prípadoch formu vymastíme, preklopíme na ňu vygúlané cesto a rovnomerne vtačíme do formy. Prebytočné cesto zrežeme nožom a odložíme stranou. - Nalejeme plnku, rozložíme rovnomerne ovocie a potom na vrch cesta posypeme mandlami. Pečieme pri 180C ca. 35-40 minút do zlatista.
Ďalšie recepty
Marhuľový tarte s mandľami
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Marhuľový tarte s mandľami
Chutný a jednoduchý koláč so sezónnym ovocím obohatený o chrumkavé mandle.Recept
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
Videorecept – parená knedľa ako od babky
Celý recept nájdete tu Parená knedľa
Svieža hrnčeková pomarančová bábovka
Citrusové plody chutia výnimočne lahodne v koláčoch – či už citróny, pomaranče či limetka, ich aróma je neskutočná. Tentoraz som zvolila pomaranče a vytvorila z ních túto chutnú nadýchanú bábovku.
Krémová tekvicová polievka s krúpami
Táto polievka je fantasticky krémová vďaka pridaniu zemiakov a krúp, ktoré ju krásne zahustia. Nezabudnite tekvici a cibuľke dopriať dostatok času pri opekaní až začnú hnednúť. Oceníte neskôr na omnoho intenzívnejšej chuti polievky. Recept