Šťavnaté morčacie prsia na spôsob moussaka

Morčacie prsia sú náročné na prípravu lebo veľmi rýchlo sa stane, že oschnú a stratia šťavu a tým aj chuť. Toto je výborný spôsob na šťavnatú prípravu morčacích pŕs, napriek dlkšiemu pečeniu ostanú krásne šťavnaté a plné aróm.


Postup:

  • 500g morčacích pŕs umyť, osušiť a pokrájať na malé kocky. Tie okoreniť soľou, čierným korením a sladkou červenou paprikou a opiecť zrpudka na panvici. Pridať k ním tiež cibuľu pokrájanú na plátky a piecť 2-3min.
  • Potom ešte pridať za 1-2PL paprikového a 1-2PL rajčinového pretlaku a vypnúť oheň.
  • Medzitým umyť a ošúpať 1/2kg zemiakov a pokrájať ich na kocky. Nechať 10min. v osolenej vode predvariť. Vodu zo zemiakov nevyliať, ale priliať aj so zemiakmi k morčacej zmesy. Preliať do zapekacej nádoby.
  • Ja mám veľmi rada baklažán, kdo ho neoblubuje môže tento krok ale vynechať. Baklažán pokrájať na 1cm hrubé pláty a tie na sucho (bez oleja) opekať na grilovacej panvici z oboch strán až zmäkknú a dostanú grilovacie pásiky. Potom ich pokrájať na kocky  a pridať k mäsu a zemiakom.
  • Na záver pokrájať 1-2 rajčiny na mesiačiky a prerozdelovať medzi mäso a zemiaky. Všetko ešte posypať sušeným cesnakom a poliať po povrchu trochou oleja. Potom nechať spolu 30min. pri 200°C zapekať do zlatista.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*