Najchutnejšie slonie slzy

Táto roláda má pre mňa nezabudnutelný názov, totiž ako dieťa som naozaj verila, že tam je kus slona a tak som sa mu dosť vyhýbala. To je tak keď ľudia vymyslia také milé pomenovania na sladkosti :). Moje deti ten názov nepoznajú zato si pýtajú tú skvelú roládu s banánom a tá u nás mizne rýchlejšie ako sa stihnem pozerať.

Recept

Najchutnejšie slonie slzy

Recipe by lydia.argilli
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • Na roládu
  • 3 vajíčka

  • 80g hl. múky

  • 20g kakaa

  • 100g cukru

  • 1/2čl pr. do pečiva

  • Na plnku
  • 1-2 banány (podľa možnosti rovné)

  • 1 vanilkový puding šľahaný za studena (olé)

  • 250ml studeného mlieka

  • 1 vanilkový cukor

  • 50g masla izbovej teploty

Postup

  • Začneme roládou. Na to vyšľaháme žĺtka s cukrom do penista. Bielka vyšľaháme osobitne do peny. Je dôležité, aby boli vajíčka dobre nadýchané aby bola neskôr piškóta hebká.
  • Následne k žĺtkom preosejeme múku a kakao ako aj prášok do pečiva a pomaly primiešame k vajíčku. Už len pomalými pohybmi primiešame bielka, nanesieme na papier na pečenie a necháme piecť v predhriatej rúre pri 180C ca. 15 minút.
  • Na stôl si už počas pečenia položíme jednú kuchynskú utierku a akonáhle je roláda hotová, preložíme ju aj s papierom na utierku a zarolujeme. Takto necháme vychladnúť, až potom odrolujeme.
  • Na plnku si vyšľaháme mlieko s pudingom ako aj vanilkovým cukrom do tuhej peny. Pomaly ešte primiešame maslo až vznikne hladká plnka.
  • Roládu pomaly odmotáme a odstránime z nej tiež papier na pečenie. Na vnútro rolády nanesieme ca. 1/2 plnky a do stredu položíme banán. Potom roládu prerolujeme a vytvoríme tak tvar slzy. Na záver už len povrch rolády pomažeme zvyšnou plnku a necháme aspoň 2 hodiny oddychovať v chladničke pred nakrojením.

Najchutnejšie slonie slzy

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
Original price was: 9,99€.Current price is: 4,99€.

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

Original price was: 19,99€.Current price is: 9,99€.

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*