Ponúkam inšpiráciu na víkendové pečenie a tým sú tieto fantastické cesnakové juhoslovanské koláče tentoraz so syrom a bylinkami. Ich chuť je veľmi intenzívna a aróma vďaka cesnaku sýta. Veľkou výhodou je aj ich trvanlivosť, aj po 2-3 dňoch chutia skvelo a tak výborným pochutením takisto na oslavy či záhradné slávnosti.
Jump to RecipeRecept
Juhoslovanské koláče s cesnakom a syrom
Course: Nezaradené4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
500g polohrubej múky
20g čerstvých kvasníc
1 PL cukru na kvások
1 čl soli
1 vajíčko
1 vajíčko na potretie
50g masla izbovej teploty
ca. 250ml mlieka
- Plnka
50g masla izbovej teploty
3-5 strúčiky cesnaku
100g postúhaného syru (cheddar alebo iný druh)
2PL posekaných byliniek
Postup
- Kvasnice si rozdrobíme do misky a posypeme cukrom. Lyžičkou dobre premiešame a prikryté necháme 10 minút odpočívať až sa vytvorí kvások.
- Do múky pridáme kvások, soľ, olej, vajíčko a postupne pridávame mlieko. Miesime aspoň 10 minút až vznikne vláčne cesto. To zakryté necháme hodinu kysnúť.
- Maslo dáme do misky a pretlačíme doňho cesnak, osolíme a premiešame. Pridáme bylinky a postrúhaný syr a premiešame.
Cesto si rozdelíme na 6 kusov. Každý vyrolujeme na obdĺžnik a potom potrieme na polovičke rovnomerne zmesou masla a cesnaku. Druhú časť cesta cez to preklopíme a vyrobíme roľku. - Tú pokrájame pokrájame na trojuholníky, najlepšie pizza nožom. Trojuholníky kladieme s odstupom na plech vyložený papierom na pečenie. Zopakujeme aj zo zvyšným cestom. Potom prikryté necháme ešte 40 minút kysnúť. Následne povrch každého šuľca pomažeme roztrepaným vajíčkom a kto chce ozdobí napríklad celou rascou alebo sezamom.
- Potom pečieme pri 200 °C ca. 25 minút do chrumkava.
Videorecepty
Chcete si pozrieť Video-postup k tomuto receptu? Tak nahliadnite na môj youtube kanál.
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Juhoslovanské koláče s cesnakom a syrom
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.