Domáca rajčinová omáčka- passata

Počas leta, keď sa mi rajčiny začínajú hromadiť v záhrade, si vyrábam zásoby rajčinovej omáčky pasata. Túto používam pri varení mimoriadne často či už na rýchlu rajčinovú polievku, pri zapečených pokrmoch alebo len tak na cestoviny keď nemám čas variť.

Ak ju chcete skladovať odporúč poháre pred plnením sterilizovať či už nad parou alebo ich dať na 5 minút zohrievať do mikrovlnky.

Suroviny (na ca. 1l omáčky)

  • 2 cibule
  • 2 cesnakové strúčiky
  • 1 mrkva
  • kúsok zeleru
  • 2 kg rajčín
  • Soľ, čierne korenie
  • 2 kocky cukru (také čo sa pridávajú do kávy)
  • 1 bobkový list
  • 2 PL olivového oleja
  • (Bylinky – napríklad tymián či čerstvá bazalka- možno tiež vynechať)

Postup:

  • Na začiatok očistíme cibuľu a cesnak, pokrájame na drobno a vložíme do nahriatého hrnca spolu s olejom.
  • Potom teplotu znížime a za občastného miešania pečieme 15-20 minút do zlatista.
  • Medzitým si ošúpeme a postrúhame mrkvu a zeler. Po 15 minútach pridáme k cibuli a pečieme ďaľších 10 minút. Pomalé pečenie dodá zelenine chuť a grilovaciu arómu.
  • Ja rajčiny nešúpem, len ich umyjem a rozpolím.
  • Rajčiny pridáme k zvyšnej zelenine, osolíme, okoreníme korením. Potom pridáme cukor a bobkový list a necháme na miernom ohni variť prikryté pol hodinu.
  • Kdo chce pridá tiež bylinky, ja ich však zvyknem vynechať lebo viem tak omáčku potom využiť na väčšie spektrum receptov a keď sa mi žiada vždy môžem pridať bylinky aj neskôr.
  • Potom necháme mierne vychladnúť a všetko prepasírujeme. Buď cez pasírovač, alebo kdo nemá zoberie husté sítko.
  • Zmes vrátime do hrnca a necháme zovrieť. Potom plníme ešte horúce do sterilizovaných pohárov.
  • Tie po naplnení dobre uzavrieme, prevrátime hore dnom, prikryjeme utierkou či dekou a necháme cez noc pomaly vychladnúť.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Domáca rajčinová omáčka- passata

Počas leta, keď sa mi rajčiny začínajú hromadiť v záhrade, si vyrábam zásoby rajčinovej omáčky pasata. Túto používam pri varení mimoriadne často či už na rýchlu rajčinovú polievku, pri zapečených pokrmoch alebo len tak na cestoviny keď nemám čas variť. Ak ju chcete skladovať odporúč poháre pred plnením sterilizovať či […]

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Kysnuté žemle s feta syrom z plundrovaného cesta

    Kysnuté žemle s feta syrom z plundrovaného cesta

    Tento snack z takzvaného plundrovaného kysnutého cesta rada pripravujem keď očakávam návštevu alebo aj na cesty, dajú sa chutne pripraviť vopred a potom skladovať v uzavretej nádobe. Tak si zachovajú aj po 1-2 dňoch ich skvelú chuť. Cesto si môžete pripraviť aj deň vopred lebo bude dlhšie stáť v chlade […]


  • Grissini – chrumkavé slané tyčinky

    Grissini – chrumkavé slané tyčinky

    Tieto tyčinky sú skvelou voľbou či už na dlhé večery pri telke alebo aj pre návštevu. Možno ich poznáte z obchodu ale načo kupovať keď ich skutočne jednoducho viete pripraviť doma? Ich príprava je vskutku nenáročná, dôležité je im dopriať dlhý čas na oddychovanie počas kysnutia a takisto nešetrite olivovým […]


  • Makový závin so slivkami

    Makový závin so slivkami

    Možno aj vy patríte k milovníkom maku, ale už dávno som zistila, že mak skvelo dopĺňa aj chute kvôstkového ovocia ako napríklad čerešne či slivky. Ich kombinácia je neskutočne chutná a tak som nám pripravila k sezóne sliviek tento makový závin so slivkami. Recept


3 komentáre

  1. Pingback: Super jednoduché šťavanté zapečené cestoviny - recepis.sk - Keď tradície chutia

  2. Pingback: Expresná rajčinová polievka - recepis.sk - Keď tradície chutia

  3. Pingback: Šťavnaté zapečené rajčinové cestoviny - recepis.sk - denne nové recepty pre celú rodinu

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*