Bublanina je môj olúbený letný zákusok. Nielen jednoducho hotový ale tiež výborný s drobným ovocím ktorého je v lete v záhrade neúrekom. Tentoraz som siahla po čučoriedkach a obohatila bublaninu o mak, ktorý je nielen chutný ale aj výborným zdrojom vápnika.
Suroviny:
- 3 vajíčka
- 1/2 šálky kr.cukru
- 1/2 šálky (rastlinného) mlieka
- 1/3 šálky oleja
- 1 vanilkový cukor
- 1/2 prášku do pečiva
- 1/2 šálky maku
- 1 šálka preosiatej polohrubej múky
- 1 šálka (ca. 300g) čučoriedok

Postup:
- Trúbu si necháme predhrievať na 160C.
- Do misky dáme vajíčka a cukor a vyšľaháme ich do penista.
- Pridáme olej a mlieko ďalej šľaháme.
- Múku a prášok do pečiva preosejeme a pridáme k mokrým položkám. Takisto pridáme mak v celku a premiešame. Cesto nalejeme na plech môj mal 33*22cm).
- Čučoriedky umyjeme a osušíme a posypeme vanilkovým cukrom ako aj 1 PL múky.
- Potom ovocie rozložíme rovnomerne na cesto a necháme ho piecť po dobu ca. 30 minút do zlatista.
Inšpirujte sa aj ďaľšími receptami z kategórie – Hrnčekové recepty.
-
Buď pánom svojho času – Timemanagement tip 3 pre matky viacerých detí
Ahojte, tento diel by som rada venovala konkrétnym tipom ako si správne štruktúrovať povinností, ktorých má každá mama viac ako dostatok a to tak, aby ste sa nielen stresovali ale aj našli čas pre seba a svoje záujmy. Ako mama zaisto už viete, aké dôležité je pod váhou všetkých tých […]
-
Uzavretá pizza Calzone
Calzone je v podstate uzavretá pizza, ktorá má formu taštičky. Plnka je klasický slaná- od šunky, syra, salámi, šampiňónov.. to na čo máte práve chuť, vždy chutí výborne. Cesto: Plnka: Postup:
-
Pomarančové lievance
Tento rok som dostala od svokry veľké množstvo pomarančov v bio kvalite a tak som hľadala možnosti ako tieto čo najlepšie spracovať. Napadlo ma pridať ich šťavu do lievancového cesta a dopadlo to super. Lievance mali skutočne silnú arómu a prevzali sladkosť pomaranča takže som nemusela ani veľmi doslaďovať. Veĺmi […]