Jednoduchý dezert z maslových sušienok a tvarohového krému obohatený o drobné ovocie zo záhrady.
Suroviny:
- 1 balenie maslových sušienok
- 4 PL cukru
- 1 balenie salka
- 500g jemného tvarohu
- kôra z 1/2 citróna
- 4PL kr. cukru
- 200g drobného ovocia -maliny, ríbezle, čerešne (kľudne aj mrazených)
- 300ml vody
- 1 balenie tortového želé
- strúhaný kokos, biela čokoláda na ozdobu (prípadne čerstvé ovocie)
Postup:
- Pripravte si nádobu podľa možnosti takú, ktorá bude mať šírku dvoch maslových keksíkov položených vedľa seba.
- Tvaroh zmiešame so salkom, cukrom a citrónovou kôrou. Krém nalejeme do pekáča.
- Na dno nádoby potom poukladáme maslové keksíky do 2 radov tak aby v kréme neležali ale boli skôr šikmo na výšku.
- Do hrnca dáme potom 2 PL vody a nasypeme źelé a cukor. Hrniec mierne nadhrejme a miešajme až sa želatína roztopí a zmes zahustí.
- Ovocie pridáme do vrelého želé. a necháme 5 minút trochu chladiť.
- Na keksíky nalejeme najskôr zvyšok tvarohovej zmesi a potom nanesime
- Potom položte na jogurtovú vrstvu druhú časť piškót a nalejte naň malinovú zmes.
- Následne dáme do hladničky tuhnúť aspoň na hodinu, najlepšie na noc.
- Na záver dezert posypeme strúhaným kokosom a bielou čokolídou.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
-
Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?
Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]
-
Zemiaky pečené v alobale – skvelá večera len z 3 surovín
Tento pokrm si spájam s letnými večerami kedy sme s manželom chodili do neďalekej reštaurácie si dopriať tento super jednoduchý a pritom tak chutný pokrm. Na prípravu zemiakov v alobale odporúčam vybrať väčšie zemiaky, na osobu počítať 1 kus. Výbornou prílohou je tvarohový dip a zeleninová obloha alebo šalát.
-
Domáce rezance ako od starej mamy
Pamätáte si možno z detstva, ako vaša stará mama pripravovala na pomúčenom stole rezance? Mne sa táto spomienka veľmi uschovala v pamäti a dodnes si pamätám ich chuť či už s čerstvo pomletým makom, posypané kakaom či tvarohom alebo len tak servírované s mliekom.
-
Domáce cestoviny bez námahy len z 3 surovín
Domáce cestoviny či rezance si možno super jednoducho pripraviť aj doma, na cestovinové cesto vám postačia tieto 3 základné suroviny. Tak prečo to nevyskúšať?