Nepečený tvarohový dezert s maslovými sušienkami

Jednoduchý dezert z maslových sušienok a tvarohového krému obohatený o drobné ovocie zo záhrady.

Suroviny:

  • 1 balenie maslových sušienok
  • 4 PL cukru
  • 1 balenie salka
  • 500g jemného tvarohu
  • kôra z 1/2 citróna
  • 4PL kr. cukru
  • 200g drobného ovocia -maliny, ríbezle, čerešne (kľudne aj mrazených)
  • 300ml vody
  • 1 balenie tortového želé
  • strúhaný kokos, biela čokoláda na ozdobu (prípadne čerstvé ovocie)

Postup:

  • Pripravte si nádobu podľa možnosti takú, ktorá bude mať šírku dvoch maslových keksíkov položených vedľa seba.
  • Tvaroh zmiešame so salkom, cukrom a citrónovou kôrou. Krém nalejeme do pekáča.
  • Na dno nádoby potom poukladáme maslové keksíky do 2 radov tak aby v kréme neležali ale boli skôr šikmo na výšku.
  • Do hrnca dáme potom 2 PL vody a nasypeme źelé a cukor. Hrniec mierne nadhrejme a miešajme až sa želatína roztopí a zmes zahustí.
  • Ovocie pridáme do vrelého želé. a necháme 5 minút trochu chladiť.
  • Na keksíky nalejeme najskôr zvyšok tvarohovej zmesi a potom nanesime
  • Potom položte na jogurtovú vrstvu druhú časť piškót a nalejte naň malinovú zmes.
  • Následne dáme do hladničky tuhnúť aspoň na hodinu, najlepšie na noc.
  • Na záver dezert posypeme strúhaným kokosom a bielou čokolídou.
  • Buď pánom svojho času – Timemanagement tip 3 pre matky viacerých detí

    Buď pánom svojho času – Timemanagement tip 3 pre matky viacerých detí

    Ahojte, tento diel by som rada venovala konkrétnym tipom ako si správne štruktúrovať povinností, ktorých má každá mama viac ako dostatok a to tak, aby ste sa nielen stresovali ale aj našli čas pre seba a svoje záujmy. Ako mama zaisto už viete, aké dôležité je pod váhou všetkých tých […]


  • Uzavretá pizza Calzone

    Uzavretá pizza Calzone

    Calzone je v podstate uzavretá pizza, ktorá má formu taštičky. Plnka je klasický slaná- od šunky, syra, salámi, šampiňónov.. to na čo máte práve chuť, vždy chutí výborne. Cesto: Plnka: Postup:


  • Pomarančové lievance

    Pomarančové lievance

    Tento rok som dostala od svokry veľké množstvo pomarančov v bio kvalite a tak som hľadala možnosti ako tieto čo najlepšie spracovať. Napadlo ma pridať ich šťavu do lievancového cesta a dopadlo to super. Lievance mali skutočne silnú arómu a prevzali sladkosť pomaranča takže som nemusela ani veľmi doslaďovať. Veĺmi […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *