Jednoduchý dezert z maslových sušienok a tvarohového krému obohatený o drobné ovocie zo záhrady.
Suroviny:
- 1 balenie maslových sušienok
- 4 PL cukru
- 1 balenie salka
- 500g jemného tvarohu
- kôra z 1/2 citróna
- 4PL kr. cukru
- 200g drobného ovocia -maliny, ríbezle, čerešne (kľudne aj mrazených)
- 300ml vody
- 1 balenie tortového želé
- strúhaný kokos, biela čokoláda na ozdobu (prípadne čerstvé ovocie)
Postup:
- Pripravte si nádobu podľa možnosti takú, ktorá bude mať šírku dvoch maslových keksíkov položených vedľa seba.
- Tvaroh zmiešame so salkom, cukrom a citrónovou kôrou. Krém nalejeme do pekáča.
- Na dno nádoby potom poukladáme maslové keksíky do 2 radov tak aby v kréme neležali ale boli skôr šikmo na výšku.
- Do hrnca dáme potom 2 PL vody a nasypeme źelé a cukor. Hrniec mierne nadhrejme a miešajme až sa želatína roztopí a zmes zahustí.
- Ovocie pridáme do vrelého želé. a necháme 5 minút trochu chladiť.
- Na keksíky nalejeme najskôr zvyšok tvarohovej zmesi a potom nanesime
- Potom položte na jogurtovú vrstvu druhú časť piškót a nalejte naň malinovú zmes.
- Následne dáme do hladničky tuhnúť aspoň na hodinu, najlepšie na noc.
- Na záver dezert posypeme strúhaným kokosom a bielou čokolídou.
Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:
- Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
- Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
- Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
- Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky
- Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín
Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.
-
5 zaujímavých faktov o potravinách, ktoré bežne používate
Pri mojích posledných receptoch som spracovávala týchto 5 bežných surovín. Vedeli ste o ních toto? Čučoriedky Čučoriedky sú známe ako najzdravší druh ovocia, ktorý zabraňuje vzniku mnohých chorôb. Sú bohatým zdrojom vlákniny a vitamínov C, K, A, E a vitamínov skupiny B, ako aj minerálnych látok, ako sú železo, mangán, […]
-
Výborné jednohubky z červenej šošovice
Toto jedlo patrí medzi moje obľúbené predkrmy- chutné bezmäsité karbonátky plné aróm, k tomu chrumkavý šalát. Počas leta je to tiež výborný hlavný pokrm. Originálne pocházdza tento pokrm z Turecka kde sa servírujú v šalátovom liste poliaté črstvým citrónom. Suroviny: Postup: Pozrite si aj ďaľšie nápady na bezmäsité a vegan […]
-
Jednoduchá kalerábová polievka
Jednoduchá chutná polievka, ktorá prehreje. Ja som mala ešte kaleráb zo záhrady, ten bol ešte krásne mäkký a chutil výborne. Suroviny: Postup: