Jednoduchý dezert z maslových sušienok a tvarohového krému obohatený o drobné ovocie zo záhrady.
Suroviny:
- 1 balenie maslových sušienok
- 4 PL cukru
- 1 balenie salka
- 500g jemného tvarohu
- kôra z 1/2 citróna
- 4PL kr. cukru
- 200g drobného ovocia -maliny, ríbezle, čerešne (kľudne aj mrazených)
- 300ml vody
- 1 balenie tortového želé
- strúhaný kokos, biela čokoláda na ozdobu (prípadne čerstvé ovocie)
Postup:
- Pripravte si nádobu podľa možnosti takú, ktorá bude mať šírku dvoch maslových keksíkov položených vedľa seba.
- Tvaroh zmiešame so salkom, cukrom a citrónovou kôrou. Krém nalejeme do pekáča.
- Na dno nádoby potom poukladáme maslové keksíky do 2 radov tak aby v kréme neležali ale boli skôr šikmo na výšku.
- Do hrnca dáme potom 2 PL vody a nasypeme źelé a cukor. Hrniec mierne nadhrejme a miešajme až sa želatína roztopí a zmes zahustí.
- Ovocie pridáme do vrelého želé. a necháme 5 minút trochu chladiť.
- Na keksíky nalejeme najskôr zvyšok tvarohovej zmesi a potom nanesime
- Potom položte na jogurtovú vrstvu druhú časť piškót a nalejte naň malinovú zmes.
- Následne dáme do hladničky tuhnúť aspoň na hodinu, najlepšie na noc.
- Na záver dezert posypeme strúhaným kokosom a bielou čokolídou.
-
Buď pánom svojho času – Timemanagement tip 3 pre matky viacerých detí
Ahojte, tento diel by som rada venovala konkrétnym tipom ako si správne štruktúrovať povinností, ktorých má každá mama viac ako dostatok a to tak, aby ste sa nielen stresovali ale aj našli čas pre seba a svoje záujmy. Ako mama zaisto už viete, aké dôležité je pod váhou všetkých tých […]
-
Uzavretá pizza Calzone
Calzone je v podstate uzavretá pizza, ktorá má formu taštičky. Plnka je klasický slaná- od šunky, syra, salámi, šampiňónov.. to na čo máte práve chuť, vždy chutí výborne. Cesto: Plnka: Postup:
-
Pomarančové lievance
Tento rok som dostala od svokry veľké množstvo pomarančov v bio kvalite a tak som hľadala možnosti ako tieto čo najlepšie spracovať. Napadlo ma pridať ich šťavu do lievancového cesta a dopadlo to super. Lievance mali skutočne silnú arómu a prevzali sladkosť pomaranča takže som nemusela ani veľmi doslaďovať. Veĺmi […]