Nepečený tvarohový dezert s maslovými sušienkami

Jednoduchý dezert z maslových sušienok a tvarohového krému obohatený o drobné ovocie zo záhrady.

Suroviny:

  • 1 balenie maslových sušienok
  • 4 PL cukru
  • 1 balenie salka
  • 500g jemného tvarohu
  • kôra z 1/2 citróna
  • 4PL kr. cukru
  • 200g drobného ovocia -maliny, ríbezle, čerešne (kľudne aj mrazených)
  • 300ml vody
  • 1 balenie tortového želé
  • strúhaný kokos, biela čokoláda na ozdobu (prípadne čerstvé ovocie)

Postup:

  • Pripravte si nádobu podľa možnosti takú, ktorá bude mať šírku dvoch maslových keksíkov položených vedľa seba.
  • Tvaroh zmiešame so salkom, cukrom a citrónovou kôrou. Krém nalejeme do pekáča.
  • Na dno nádoby potom poukladáme maslové keksíky do 2 radov tak aby v kréme neležali ale boli skôr šikmo na výšku.
  • Do hrnca dáme potom 2 PL vody a nasypeme źelé a cukor. Hrniec mierne nadhrejme a miešajme až sa želatína roztopí a zmes zahustí.
  • Ovocie pridáme do vrelého želé. a necháme 5 minút trochu chladiť.
  • Na keksíky nalejeme najskôr zvyšok tvarohovej zmesi a potom nanesime
  • Potom položte na jogurtovú vrstvu druhú časť piškót a nalejte naň malinovú zmes.
  • Následne dáme do hladničky tuhnúť aspoň na hodinu, najlepšie na noc.
  • Na záver dezert posypeme strúhaným kokosom a bielou čokolídou.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • 5 zaujímavých faktov o potravinách, ktoré bežne používate

    5 zaujímavých faktov o potravinách, ktoré bežne používate

    Pri mojích posledných receptoch som spracovávala týchto 5 bežných surovín. Vedeli ste o ních toto?  Čučoriedky Čučoriedky sú známe ako najzdravší druh ovocia, ktorý zabraňuje vzniku mnohých chorôb. Sú bohatým zdrojom vlákniny a vitamínov C, K, A, E a vitamínov skupiny B, ako aj minerálnych látok, ako sú železo, mangán, […]


  • Výborné jednohubky z červenej šošovice

    Výborné jednohubky z červenej šošovice

    Toto jedlo patrí medzi moje obľúbené predkrmy- chutné bezmäsité karbonátky plné aróm, k tomu chrumkavý šalát. Počas leta je to tiež výborný hlavný pokrm. Originálne pocházdza tento pokrm z Turecka kde sa servírujú v šalátovom liste poliaté črstvým citrónom. Suroviny: Postup: Pozrite si aj ďaľšie nápady na bezmäsité a vegan […]


  • Tarte z rebarbory

    Tarte z rebarbory

    Rozhodla som sa spracovať rebarboru do tohto skvelého tarte. Keďže mám doma pár stravníkov, ktorý preferujú jahody, tak som spravila kombináciu oboch chuťovo príbuzných kamarátov :), takto si každý mohol vybrať kúsok podľa chuti. Ale samozrejme, že sa môžete rozhodnúť aj pre čisto rebarborovú verziu. Suroviny na cesto: Suroviny na […]


  • Jednoduchá kalerábová polievka

    Jednoduchá kalerábová polievka

    Jednoduchá chutná polievka, ktorá prehreje. Ja som mala ešte kaleráb zo záhrady, ten bol ešte krásne mäkký a chutil výborne. Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *