Super jednoduchý dezert aj pre úplných začiatovníkov- zapečené jablká

Super jenoduchý recept, ktorý chutí mimoriadne chutne servírovaný s vanilkovou zmrzlinou. Pečením v alobale dostanú jablká nielen krásnu arómu a budú mäkké ale tiež sa pečeim uvoľní fruktóza a dostanú krásne sladkú chuť aj bez pridaného cukru.

Suroviny:

  • 4 stredne veľké jablká
  • 4 vlašské orechy
  • 3-4 Pl medu alebo javorového sirupu
  • Drobné ovocie podľa sezóny
  • Škorica

Postup:

  • Jablká umyjeme a zabalíme každé do štvorca alobalu tak, aby bolo jablko kompletne uzavreté.
  • Jablká vložíme do pekáča a necháme hodinu piecť pri 200C.
  • Potom jablká vyberieme z trúby a necháme ich 5-10 minút chladnúť predtým než odoberieme alobal.
  • Ešte horúce jablká polejeme medom, posypeme škoricou a podľa chuti posypeme na drobno posekanými orechami alebo drobným ovocím. Výbornou prílohou je tiež vanilková zmrzlina.
  • Buď pánom svojho času – Timemanagement tip 3 pre matky viacerých detí

    Buď pánom svojho času – Timemanagement tip 3 pre matky viacerých detí

    Ahojte, tento diel by som rada venovala konkrétnym tipom ako si správne štruktúrovať povinností, ktorých má každá mama viac ako dostatok a to tak, aby ste sa nielen stresovali ale aj našli čas pre seba a svoje záujmy. Ako mama zaisto už viete, aké dôležité je pod váhou všetkých tých […]


  • Uzavretá pizza Calzone

    Uzavretá pizza Calzone

    Calzone je v podstate uzavretá pizza, ktorá má formu taštičky. Plnka je klasický slaná- od šunky, syra, salámi, šampiňónov.. to na čo máte práve chuť, vždy chutí výborne. Cesto: Plnka: Postup:


  • Pomarančové lievance

    Pomarančové lievance

    Tento rok som dostala od svokry veľké množstvo pomarančov v bio kvalite a tak som hľadala možnosti ako tieto čo najlepšie spracovať. Napadlo ma pridať ich šťavu do lievancového cesta a dopadlo to super. Lievance mali skutočne silnú arómu a prevzali sladkosť pomaranča takže som nemusela ani veľmi doslaďovať. Veĺmi […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *