Farbené zákusky majú u nás vždy úspech, deti proste majú radi pestré farby. Tak aj tento pekne filalový cheesecake z čučoriedok.
Z tohto množstva vám vyvstane cheesecake na tortovú formu s priemerom 20 cm, na formu 26cm potrebujete dvojité množstvo.

Suroviny:
- 150g karalmelových sušienok (Lotus)
- 50g masla izbovej teploty
- 1 vanilkový cukor
- 200ml kyslej smotany
- 500g jemného tvarohu
- 1 balenie mascarpone
- 5PL pr.cukru
- 1 balenie drtenej želatíny + 2 PL vody
- 3PL cukru
- 50g čučoriedok (čerstvých alebo mrazených)
- černicová marmeláda
- 250g čučoriedky
Postup:
- Karamelové sušienky dáme do hrubšieho mikroténového sáčku a uzavrieme ho.
- Potom valčekom na cesto toľkokrát po ňom prejdeme, až zo sušienok ostane len jemná zmes.
- Rozdrtené sušienky dáme do vysokej misky, pridáme maslo a vanilkový cukor a dobre rukami spolu premiešame až vznikne mierne lepivá zmes.
- Tú dáme do tortovej formy a rukami rovnomerne roztlačíme po celom priemere. Necháme krátko v chladničke.
- Kyslú smotanu zmiešame spolu tvarohom, mascarpone, vanilkovým a práškovým cukrom. Premiešame.
- Čučoriedky dáme do hrnca spolu so zvyšným cukrom a 2 polievkovými lyžicami vody a necháme 5 minút variť. Potom prepasírujeme cez sítko do mascarpone zmesi a dobre premiešame.
- Drtenú želatínu posypeme 2 lyžicami vody a dáme mierne nadhriať na sporák (stačí 1 minúta) len toľko, aby bol hrniec teplý. Potom miešame až sa želatína rozpustí.
- Do želatíny pridáme za 1PL tvarovej zmesi (našej plnky) a premiešame so želatínou. Na záver vlejeme želatínu do zvyšnej tvarohovej zmesi a dobre premiešame.
- Na korpus nanesieme čučoriedkovú zmes a zrovnáme ju. Potom necháme aspoň hodinu tuhnúž v chladničke.
- Po vychladení nanesieme na vrch chceesecake černicovú marmeládu (môžete použiť aj inú tmavú marmeládu) a na to rozložíme zvyšné čučoriedky.
-
Buď pánom svojho času – Timemanagement tip 3 pre matky viacerých detí
Ahojte, tento diel by som rada venovala konkrétnym tipom ako si správne štruktúrovať povinností, ktorých má každá mama viac ako dostatok a to tak, aby ste sa nielen stresovali ale aj našli čas pre seba a svoje záujmy. Ako mama zaisto už viete, aké dôležité je pod váhou všetkých tých […]
-
Uzavretá pizza Calzone
Calzone je v podstate uzavretá pizza, ktorá má formu taštičky. Plnka je klasický slaná- od šunky, syra, salámi, šampiňónov.. to na čo máte práve chuť, vždy chutí výborne. Cesto: Plnka: Postup:
-
Pomarančové lievance
Tento rok som dostala od svokry veľké množstvo pomarančov v bio kvalite a tak som hľadala možnosti ako tieto čo najlepšie spracovať. Napadlo ma pridať ich šťavu do lievancového cesta a dopadlo to super. Lievance mali skutočne silnú arómu a prevzali sladkosť pomaranča takže som nemusela ani veľmi doslaďovať. Veĺmi […]