Tieto lievance majú zvonku krásne chrumkavú kôrku a hodia sa výborne na výrobu ovocných lievancov s drobným ovocím ako napríklad čučoriedky, maliny, či ríbezle.
Suroviny:
- 3 vajíčka
- 200ml mlieka
- 100ml perlivej minerálnej vody
- šťava z 1/2 citróna
- 250g hladkej alebo polohrubej múky
- 1/2 prášku do pečiva
- 5-6 PL cukru
- 50ml oleja
- štipka soli
- 200g drobného ovocia

Postup:
- Vajíčka si vyšľaháme s cukrom do penista. Prilejeme olej a opäť miešame.
- Pridáme šťavu z citróna, mlieko a minerálku a premiešame.
- Na záver pridáme suché položky – soľ, prášok do pečiva a múku. Vypracujeme vláčne cesto.
- To prikryjeme a necháme hodinu v chladničke oddychovať.
- Panvicu nahrejeme a potrieme olejom. Naberieme za malú naberačku cesta a nalejeme ju na horúcu panvicu.
- Oheň hneď znížime a potom na lievanec nanesieme ovocie (ca. 5-6ks na lievance). Pomaly opečieme z jednej strany do chrumkava, potom otočíme a pečime aj z druhej strany do zlatista.
- Pred servírovaním polejeme napríklad jahovorým sirupom alebo čokoládovou polevou.
-
Adventná súťaž o skvelé ceny
Môj adventný kalendár pre všetkých kulinárov a kuchárky som sa rozhodla tento rok spraviť trochu individuálne. Každý týždeň môžete vyhrať jeden z mojich výrobkov. Stačí označiť 2 ľudí, ktorí by sa tiež chceli zapojiť do súťaže, a nezabudnite ma abonovať na facebooku . Tento týždeň začínam zo súťažov o môj […]
-
Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed
Rýchle a jednoduché jedlo ku ktorému ma inšpirovala chuť póru, ktorá sa po upečení tak krásne zmení a obohatí akýkoľvek pokrm. Dôležité je ho krátko opiecť na oleji a on už sa zmení na túto skvelú dobrotu. Suroviny: Postup:
-
Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou
Krásne krémovité a plné chuti a to celkom bez smotany – také sú tieto šampiňóny, ktoré zvládnete naozaj za pár minút. Skvelá príloha, alebo podávané s knedľou aj ako hlavný pokrm. Ja som ich tentoraz podávala so zemiakmi pečenými v alobale v trúbe, ale je to ponechané na vás, kde […]