Rýchle ovocné lievance ‘pancakes’ bez kvasníc, krásne chrumkavé

Tieto lievance majú zvonku krásne chrumkavú kôrku a hodia sa výborne na výrobu ovocných lievancov s drobným ovocím ako napríklad čučoriedky, maliny, či ríbezle.

Suroviny:

  • 3 vajíčka
  • 200ml mlieka
  • 100ml perlivej minerálnej vody
  • šťava z 1/2 citróna
  • 250g hladkej alebo polohrubej múky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 5-6 PL cukru
  • 50ml oleja
  • štipka soli
  • 200g drobného ovocia

Postup:

  • Vajíčka si vyšľaháme s cukrom do penista. Prilejeme olej a opäť miešame.
  • Pridáme šťavu z citróna, mlieko a minerálku a premiešame.
  • Na záver pridáme suché položky – soľ, prášok do pečiva a múku. Vypracujeme vláčne cesto.
  • To prikryjeme a necháme hodinu v chladničke oddychovať.
  • Panvicu nahrejeme a potrieme olejom. Naberieme za malú naberačku cesta a nalejeme ju na horúcu panvicu.
  • Oheň hneď znížime a potom na lievanec nanesieme ovocie (ca. 5-6ks na lievance). Pomaly opečieme z jednej strany do chrumkava, potom otočíme a pečime aj z druhej strany do zlatista.
  • Pred servírovaním polejeme napríklad jahovorým sirupom alebo čokoládovou polevou.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Rýchle ovocné lievance ‘pancakes’ bez kvasníc, krásne chrumkavé

Tieto lievance majú zvonku krásne chrumkavú kôrku a hodia sa výborne na výrobu ovocných lievancov s drobným ovocím ako napríklad čučoriedky, maliny, či ríbezle. Suroviny: 3 vajíčka 200ml mlieka 100ml perlivej minerálnej vody šťava z 1/2 citróna 250g hladkej alebo polohrubej múky 1/2 prášku do pečiva 5-6 PL cukru 50ml […]

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Krémová tekvicová polievka s krúpami

    Krémová tekvicová polievka s krúpami

    Táto polievka je fantasticky krémová vďaka pridaniu zemiakov a krúp, ktoré ju krásne zahustia. Nezabudnite tekvici a cibuľke dopriať dostatok času pri opekaní až začnú hnednúť. Oceníte neskôr na omnoho intenzívnejšej chuti polievky. Recept


  • Zapečené zemiaky na smotane

    Zapečené zemiaky na smotane

    Tieto lahodné zapečené zemiaky na smotane patria k mojím obľúbeným prílohám k hovädziemu dusenému mäsu. Ich príprava je nenáročná, väčšinu práce prevezme trúba. Recept


  • 20 tipov na uschovávanie ovocia a zeleniny zo záhrady

    20 tipov na uschovávanie ovocia a zeleniny zo záhrady

    Leto aj jeseň ponúka bohatú úrodu ovocia a zeleniny. Ale kdo už mal záhradku vie, že väčšina ovocia či zeleniny má len krátku trvácnosť a na to, aby sme mohli mať s úrody čo najviac je dôležité ju aj spracovať a uschovať tak, aby sme s nej mali maximum. Táto […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*