Poznáte to, keď po zapečení cestovín, cestoviny nasiaknu celú tekutinu a ostanú suché? Zvykla som si pri zapekaní pomôcť tým, že syr používam tak do omáčky ako aj na vrch (syr ich chráni pred vysušením) a výsledkom sú tieto šťavnaté cestoviny, a to v celom pekáči.
Suroviny:
- 1 balenie cestovín (napríklad fussili)
- 2 L vody
- 1 konzerva rajčín (posekaných)
- 200ml sladkej smotany
- 1 cibuľa
- 1 cesnak
- bylinky – tymián, bazalka, oregano (sušené alebo aj mrazené)
- soľ, čierne korenie
- 200g tvrdého syra
- 1/2čl cukru
- (kdo má chuť môže pridať aj klobásku či salámu poprípade kukuričku)
Postup:
- Vodu necháme zovrieť a pridáme 1 lyžicu soli. Cestoviny dáme variť do vody až do mäkka (ca. 10 minút). Potom zlejeme z vody.
- Do nádoby na zapekanie dáme rajčinovy y konzervy a podľa potreby ich ešte rozmágame. Pridáme smotanu a dochutíme soľou, cukrom, čiernym korením a bobkovým listom.
- Potom pridáme cibuľku a bylinky podľa chuti ako aj polovičku postrúhaného syru.
- Keď sú cestoviny uvarené, tak ich zlejeme z vody a pridáme do pekáča. Dobre premiešame s omáčku.
- Na vrch už len nasypeme zvyšný syr.
- Takto pripravený pekáč dáme zapekať pri 180C na ca. 25minút do zlatista
-
Adventná súťaž o skvelé ceny
Môj adventný kalendár pre všetkých kulinárov a kuchárky som sa rozhodla tento rok spraviť trochu individuálne. Každý týždeň môžete vyhrať jeden z mojich výrobkov. Stačí označiť 2 ľudí, ktorí by sa tiež chceli zapojiť do súťaže, a nezabudnite ma abonovať na facebooku . Tento týždeň začínam zo súťažov o môj […]
-
Tekvicová krémová polievka
Tekvica je tá univerzálna sezonálna zelenina, ktorú možno použiť na ktorýkoľvek chod, od predjedla až po dezert. V tomto recepte je pripravená vo forme lahodnej krémovitej polievky s dochutenej sladkou smotanou, ktorá jej dodá ešte intenzívnejšiu krémovitosť. Táto polievka je tak jednoduchá, že ju zvládne každý začiatočník v kuchyni. Suroviny: Postup:
-
Tagliatelle s parmezánovou omáčkou do 15 minut
Hľadáte rýchly recept na obed či večeru? Tento bezmäsitý pokrm vám určite zachutí a postačí vám na jeho prípravu len zopár minút. Samozrejme, že môžete zvoliť aj iný druh cestovín ako tagliatelle. Suroviny: Postup:
-
Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed
Rýchle a jednoduché jedlo ku ktorému ma inšpirovala chuť póru, ktorá sa po upečení tak krásne zmení a obohatí akýkoľvek pokrm. Dôležité je ho krátko opiecť na oleji a on už sa zmení na túto skvelú dobrotu. Suroviny: Postup:
-
Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou
Krásne krémovité a plné chuti a to celkom bez smotany – také sú tieto šampiňóny, ktoré zvládnete naozaj za pár minút. Skvelá príloha, alebo podávané s knedľou aj ako hlavný pokrm. Ja som ich tentoraz podávala so zemiakmi pečenými v alobale v trúbe, ale je to ponechané na vás, kde […]