Šťavnaté zapečené bezmäsité cestoviny

Poznáte to, keď po zapečení cestovín, cestoviny nasiaknu celú tekutinu a ostanú suché? Zvykla som si pri zapekaní pomôcť tým, že syr používam tak do omáčky ako aj na vrch (syr ich chráni pred vysušením) a výsledkom sú tieto šťavnaté cestoviny, a to v celom pekáči.

Suroviny:

  • 1 balenie cestovín (napríklad fussili)
  • 2 L vody
  • 1 konzerva rajčín (posekaných)
  • 200ml sladkej smotany
  • 1 cibuľa
  • 1 cesnak
  • bylinky – tymián, bazalka, oregano (sušené alebo aj mrazené)
  • soľ, čierne korenie
  • 200g tvrdého syra
  • 1/2čl cukru
  • (kdo má chuť môže pridať aj klobásku či salámu poprípade kukuričku)

Postup:

  • Vodu necháme zovrieť a pridáme 1 lyžicu soli. Cestoviny dáme variť do vody až do mäkka (ca. 10 minút). Potom zlejeme z vody.
  • Do nádoby na zapekanie dáme rajčinovy y konzervy a podľa potreby ich ešte rozmágame. Pridáme smotanu a dochutíme soľou, cukrom, čiernym korením a bobkovým listom.
  • Potom pridáme cibuľku a bylinky podľa chuti ako aj polovičku postrúhaného syru.
  • Keď sú cestoviny uvarené, tak ich zlejeme z vody a pridáme do pekáča. Dobre premiešame s omáčku.
  • Na vrch už len nasypeme zvyšný syr.
  • Takto pripravený pekáč dáme zapekať pri 180C na ca. 25minút do zlatista
  • Adventná súťaž o skvelé ceny

    Adventná súťaž o skvelé ceny

    Môj adventný kalendár pre všetkých kulinárov a kuchárky som sa rozhodla tento rok spraviť trochu individuálne. Každý týždeň môžete vyhrať jeden z mojich výrobkov. Stačí označiť 2 ľudí, ktorí by sa tiež chceli zapojiť do súťaže, a nezabudnite ma abonovať na facebooku . Tento týždeň začínam zo súťažov o môj […]


  • Tekvicová krémová polievka

    Tekvicová krémová polievka

    Tekvica je tá univerzálna sezonálna zelenina, ktorú možno použiť na ktorýkoľvek chod, od predjedla až po dezert. V tomto recepte je pripravená vo forme lahodnej krémovitej polievky s dochutenej sladkou smotanou, ktorá jej dodá ešte intenzívnejšiu krémovitosť. Táto polievka je tak jednoduchá, že ju zvládne každý začiatočník v kuchyni. Suroviny: Postup:


  • Tagliatelle s parmezánovou omáčkou do 15 minut

    Tagliatelle s parmezánovou omáčkou do 15 minut

    Hľadáte rýchly recept na obed či večeru? Tento bezmäsitý pokrm vám určite zachutí a postačí vám na jeho prípravu len zopár minút. Samozrejme, že môžete zvoliť aj iný druh cestovín ako tagliatelle. Suroviny: Postup:


  • Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed

    Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed

    Rýchle a jednoduché jedlo ku ktorému ma inšpirovala chuť póru, ktorá sa po upečení tak krásne zmení a obohatí akýkoľvek pokrm. Dôležité je ho krátko opiecť na oleji a on už sa zmení na túto skvelú dobrotu. Suroviny: Postup:


  • Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou

    Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou

    Krásne krémovité a plné chuti a to celkom bez smotany – také sú tieto šampiňóny, ktoré zvládnete naozaj za pár minút. Skvelá príloha, alebo podávané s knedľou aj ako hlavný pokrm. Ja som ich tentoraz podávala so zemiakmi pečenými v alobale v trúbe, ale je to ponechané na vás, kde […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*