V lete pri vysokých teplotách uprednostňujem jedlá, ktoré sú jednak rýchlo hotové (aby som zbytočne nemusela stáť v teplej kuchyni) ale tiež ľahké na trávenie. Takým je aj tento veľmi jednoduchý pokrm, ktorý zvládnete pripraviť za pár minút.
Suroviny:
- 2 konzervy hrášku (alebo 2 šálky mrazeného/čerstvého hrášku)
- 200g zelených fazuliek (buď čerstvých, z konzervy alebo mrazených fazuliek)
- 1 veľká cibula
- 2 rajčiny – ošúpané a zbavené jadierok
- 150g hovädzieho mletého mäsa
- 4 zemiaky
- soľ, čierne korenie, kmín, sušené čili
- 2PL citrónovej šťavy
- 100ml vody/vývaru
- 4-5PL olivový olej
Postup:
- Fazuľky umyjeme, očistíme ich a odrežeme stonky. Potom ostrým nožom pokrájame na tenké pásy, ktoré vložíme do misky. Pri mrazených stačí vybrať z mrazničky.
- Rajčiny ošúpeme, vyberieme jadierka a pokrájane na kocky.
- Zemiaky očistíme a takisto pokrájane na kocky.
- V hrnci opražíme na oleji na jemno pokrájanú cibuľku. Pridáme hovädzie mleté mäso a opekáme ho zo všetkých strán, až sa mäsu zatiahnú póry.
- Pridáme citrónovū šťavu, osolíme, okoreníme čiernym korením, kmínom a čili.
- Pridáme fazuľky ako aj hrášok (ak sme použili zaváraný tak aj s tekutinou).
- Pridáme rajčiny, ktoré sme ošúpali a zbavili jadierok a pokrájali na drobno. Krátko spolu opečieme.
- Na záver pridáme zemiaky a zalejeme vodou. Prikryté necháme na miernom ohni variť 10-15minūt do mäkka. Čas varenia závisí od toho, aké veľké kusy fazuľky spracovávame.
- Na záver dochutíme podľa chuti napríklad čili či pretlačeným strúčikom cesnaku
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.