Sviatok svätého valentína sa blíži a keďže nenadarmo sa hovorí, že láska ide cez žalúdok, rada sa chcem podeliť o recept na tento nenáročný dezert k tomuto sviatku.
Potrebujete:
- 4 vajíčka
- 150g hl. múky
- 80g kr. cukru
- červené potravinové farbivo
- 1 puding šľahaný za studena (Ole, najlepšie s malinovou alebo jahodovou príchuťou)
- 200ml studeného mlieka
- 1 balenie syru Mascarpone (250g)
- 50g pr. cukru
- 100g masla izbovej teploty
Postup:
- Trúbu si nahrejeme na 160C. Vajíčka vyšľaháme s cukrom du tuhej peny.
- Pridáme preosiatú múku a jemne ju zapracujeme k vajíčkovej zmesy.
- Za 3PL cesta odoberieme do misky. Potom pridáme po kvapkách do malej misky a tiež do veľkej červené potravinové farbivo, tak aby veľká časť cesta bola v svetlo ružovej farbe a cesto v malej miske v tmavoružovej farbe.
- Tmavoružové cesto dáme do cukrárskeho vrecka a na papier na pečenie, ktorý sme vložili na plech, malujeme viaceré srdiečka (p. obrázok).
- Takto pripravený plech na pečenie vložíme na 3 minúty do vyhriatej rúry.
- Potom ho vyberieme a na srdiečka opatrne nalejeme svetloružové cesto. Rozotrieme rovnomerne a necháme 20-25min. piecť.
- Medzitým si kuchynskú utierku ponoríme do vody a vyžmýkame. Potom rozprestrieme na pracovnú plochu.
- Hneď ako cesto vyberieme z trúby, tak ho aj s papierom na pečenie jemne zarolujeme a potom cesto vložíme do mokrej utierky a takisto zarolujeme. Takto zarolované necháme vychladnúť.
- Keď je cesto studené, tak odstránime mokrú utierku a následne aj papier na pečenie. Roláda by mala pekne zachovať svôj tvar.
- Na plnku najskôr vyšľaháme mlieko s pudingom Olé do tuha. V inej miske vyšľaháme maslo a práškový cukor. Pridáme mascarpone a šľaháme až sa maslo dobre spojí. Je dôležité aby aj syr mascarpone mal izbovú teplotu a nebol studený.
- Na záver zmiešame puding s mascarpone krémom a podľa potreby dofarbíme potravinovým farbivom.
- Zmes nanesieme na pripravené cesto a zarolujeme ho. Takto pripravenú roládu necháme aspoň hodinu stáť v chlade. Kdo chce môže tiež pomazať cesto pred nanesením plnky jahodovou marmeládou.
Pingback: Láska ide cez žalúdok - recepis.sk