HomePecieme Valentínska roláda

Valentínska roláda

Posted in : Pecieme, Sladké on by : lydia.argilli Značky:,

Sviatok svätého valentína sa blíži a keďže nenadarmo sa hovorí, že láska ide cez žalúdok, rada sa chcem podeliť o recept na tento nenáročný dezert k tomuto sviatku.

Potrebujete:

  • 4 vajíčka
  • 150g hl. múky
  • 80g kr. cukru
  • červené potravinové farbivo
  • 1 puding šľahaný za studena (Ole, najlepšie s malinovou alebo jahodovou príchuťou)
  • 200ml studeného mlieka
  • 1 balenie syru Mascarpone (250g)
  • 50g pr. cukru
  • 100g masla izbovej teploty

Postup:

  • Trúbu si nahrejeme na 160C. Vajíčka vyšľaháme s cukrom du tuhej peny.
  • Pridáme preosiatú múku a jemne ju zapracujeme k vajíčkovej zmesy.
  • Za 3PL cesta odoberieme do misky. Potom pridáme po kvapkách do malej misky a tiež do veľkej červené potravinové farbivo, tak aby veľká časť cesta bola v svetlo ružovej farbe a cesto v malej miske v tmavoružovej farbe.
  • Tmavoružové cesto dáme do cukrárskeho vrecka a na papier na pečenie, ktorý sme vložili na plech, malujeme viaceré srdiečka (p. obrázok).
  • Takto pripravený plech na pečenie vložíme na 3 minúty do vyhriatej rúry.
  • Potom ho vyberieme a na srdiečka opatrne nalejeme svetloružové cesto. Rozotrieme rovnomerne a necháme 20-25min. piecť.
  • Medzitým si kuchynskú utierku ponoríme do vody a vyžmýkame. Potom rozprestrieme na pracovnú plochu.
  • Hneď ako cesto vyberieme z trúby, tak ho aj s papierom na pečenie jemne zarolujeme a potom cesto vložíme do mokrej utierky a takisto zarolujeme. Takto zarolované necháme vychladnúť.
  • Keď je cesto studené, tak odstránime mokrú utierku a následne aj papier na pečenie. Roláda by mala pekne zachovať svôj tvar.
  • Na plnku najskôr vyšľaháme mlieko s pudingom Olé do tuha. V inej miske vyšľaháme maslo a práškový cukor. Pridáme mascarpone a šľaháme až sa maslo dobre spojí. Je dôležité aby aj syr mascarpone mal izbovú teplotu a nebol studený.
  • Na záver zmiešame puding s mascarpone krémom a podľa potreby dofarbíme potravinovým farbivom.
  • Zmes nanesieme na pripravené cesto a zarolujeme ho. Takto pripravenú roládu necháme aspoň hodinu stáť v chlade. Kdo chce môže tiež pomazať cesto pred nanesením plnky jahodovou marmeládou.
Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial