Láska ide cez žalúdok

Táto fráza sa nie na darmo už po desaťročia používa. Dobrým jedlom si dokážeme ľudí získať a tak aj na sviatky ako ten zajtrajší, svätého Valentína, sa oplatí si rozmyslieť, čo delikátneho by mohlo ľudom, ktorých ľúbime zachutiť a urobiť im tak radosť.

Pritom musím priznať, že dlho som tento sviatok vnímala ako čisto komerčný sviatok vytvorený za účelom rozbehnutia obchodov po vianočnom nakupovaní. Medzičasom som však zmenila názor. Nech už bol účel vytvorenia sviatku akýkoľvek (kľudne aj monetárny) je v našom bežnom dennodennom žití len málo páuz na zastavenie, zamyslenie a takisto len málokedy si vytvoríme čas na to, aby sme zrekapitulovali to, čo máme a za čo by sme mali byť vďační. A kdo našiel ten dar, že je obklopený ľuďmi, ktorí ho ľúbia či majú radi, ten má skutočne veľa dôvodov byť vďačný a mal by túto vďaku z času na čas aj ukázať a nechať svojmu okoliu pocítiť.

Dnes som počula zamyslenie na tému, že opakom lásky nie je neláska, nenávisť či nevraživosť, ale že jej opakom je nezáujem. V momente, keď stratíme záujem o ľudí v našom okolí, keď si prestaneme vážiť ich bytie, ich záujmy, ich názory.. vtedy strácame dar lásky. Veľmi by som vám dopriala, aby ste vždy boli obklopení ľuďmi, ktorí sa o vás zaujímajú a ktorým na VÁS záleží lebo vtedy ste v živote veľa dosiahli nehľadiac na to, ako ste na tom finančne či kariérne.

Kdo chce svoju vďaku ukázať trochu aj kulinárnym spôsobom, by sa v prvom rade mal zamyslieť nad tým, čo má človek, ktorému chceme ulahodiť rád. A keď niekomu chutí mastný chleba s cibuľou, prečo nie? Obľúbené jedlá nemusia byť pompézne či vyšperkované. Sú to práve tie malé gestá, ktorými vieme ukázať, že nám na tom človeku záleží.

Ja prikladám 2 inšpirácie na klasické “ružové” sladké dobroty, ale ako som spomínala, v skutočnosti nejde tak o to, čo pripravíme a či je to ružové či zelené, ale s akým úmyslom sme to pripravovali. Prajem Vám pekné prežitie zajtrajšieho sviatku.

Vrstvené tortičky- https://recepis.sk/2022/02/07/valentinske-jednoduche-torta-rezy/
Valentínska roláda- https://recepis.sk/2021/02/07/valentinska-rolada/

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*