Zemiakový šalát nemusí byť len ten tradičný (nie príliš diétny) majonézový. U nás v rodine kolujú viaceré verzie zemiakového šalátu bez majonézy, a táto k ním tiež patrí.
Tento šalát robieva teta môjho manžela, a je výborný najmä ako príloha ku grilovanému či pečenému mäsu.
Suroviny:
- 1kg zemiakov
- 1 cibuľa
- 1 malú konzerva kukurice a sterilizovanej kápie papriky
- prípadne 1 malá konzerva kidney fazuliek
- 4 ks zaváraných uhoriek
- 4 PL oleja
- 20ml šťavy zo zaváraných uhoriek
- 1čl sladkej červenej papriky
- Soľ, čierne korenie, čili
- pažítkaalebo kôpor
Postup:
- Zemiaky uvaríme v šupe do mäkka, necháme vychladnúť. Potom ošúpeme a pokrájame na plátky.
- Cibuľu, jarnú cibuľku a uhorky pokrájame na drobno.
- Kukuricu, kápiu a fazuľku zlejeme zo šťavy a pridáme k zemiakom.
- Posolíme a dobre premiešame.
- Na marinádu zmiešame olej, uhorkovú šťavu, čierne korenie, červenú papriku a sušené čili a nalejeme na zemiaky.
- Dobre pomiešame a necháme ca. 1/2 stáť aby sa chute lepšie spojili.
- Na záver poskáme pažítkou alebo kôprom posekaným na drobno.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Populárne recepty
Tento recept patrí do kategórie – Šaláty