Tentoraz som dostala od brata objednávku na tortu bez ovocia, želatíny. Táto torta je rýchlo hotová a je krásne krémovitá.
Recept na základné piškótové cesto nájdete tu- https://recepis.sk/2019/03/03/zakladne-piskotove-cesto/
Na čokoládovú plnku potrebujete:
- 1 balenie čokoládového pudingu miešaného za studena
- 250ml šľahačkovej smotany
- 200ml kyslej smotany
- 4PL práškového cukru
Na mascarpone plnku potrebujete:
- 1 balenie (250g) mascarpone
- 4PL práškového cukru
- 250ml šľahačkovej smotany
Postup:
- Podľa základného receptu pripraviť piškótu v okrúhlej tortovej forme, nechať ju vychladnúť a prekrojiť 2-krát tak aby vznikli 3 diely.
- Šľahačkovú smotanu vyšľahať s čokoládovým pudingom do tuha. Pridať cukor a kyslú smotanu a vyšľahať do homogénnej plnky.
- Šľahačkovú smotanu vyšľahať do tuhého snehu. Pridať postupne cukor ako aj mascarpone a vypracovať tuhý krém.
- Na spodnú časť korpusu naniesť 1/2 mascarpone zmesi, pridať 2. diel korpusu. Na ňu naniesť čokoládovú plnku, dať opäť diel korpusu. Na záver na vrchný diel naniesť zvyšnú časť mascarpone plnky.
- Tortu nechať aspoň 4hod. odpočívať v chlade.