HomePecieme Dvojfarebná mascarpone torta

Dvojfarebná mascarpone torta

Posted in : Pecieme, Sladké on by : lydia.argilli Značky:,

Tentoraz som dostala od brata objednávku na tortu bez ovocia, želatíny. Táto torta je rýchlo hotová a je krásne krémovitá.

Recept na základné piškótové cesto nájdete tu- https://recepis.sk/2019/03/03/zakladne-piskotove-cesto/

Na čokoládovú plnku potrebujete:

  • 1 balenie čokoládového pudingu miešaného za studena
  • 250ml šľahačkovej smotany
  • 200ml kyslej smotany
  • 4PL práškového cukru

Na mascarpone plnku potrebujete:

  • 1 balenie (250g) mascarpone
  • 4PL práškového cukru
  • 250ml šľahačkovej smotany

Postup:

  • Podľa základného receptu pripraviť piškótu v okrúhlej tortovej forme, nechať ju vychladnúť a prekrojiť 2-krát tak aby vznikli 3 diely.
  • Šľahačkovú smotanu vyšľahať s čokoládovým pudingom do tuha. Pridať cukor a kyslú smotanu a vyšľahať do homogénnej plnky.
  • Šľahačkovú smotanu vyšľahať do tuhého snehu. Pridať postupne cukor ako aj mascarpone a vypracovať tuhý krém.
  • Na spodnú časť korpusu naniesť 1/2 mascarpone zmesi, pridať 2. diel korpusu. Na ňu naniesť čokoládovú plnku, dať opäť diel korpusu. Na záver na vrchný diel naniesť zvyšnú časť mascarpone plnky.
  • Tortu nechať aspoň 4hod. odpočívať v chlade.
[Total: 0    Average: 0/5]
Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial