Kysnuté cesto je nielen pekne nadýchané ale má aj tú výhodu, že je veľmi nenáročne na uskladnenie a tak skvelé napríklad na oslavy či výlety kedy si toto môžete predpripraviť a zobrať zo sebou. Ja som tentoraz zvolila plnku z jemného krémovitého syru (môžete použiť akýkoľvek napríklad Lučina, ale takisto aj Ricotta je vhodná), a tvrdého syru (opäť môžete zvoliť syr podľa vašej chuti).
Jump to RecipeKysnuté syrové pečivo s Lučina plnkou
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
- Cesto
500g polohrubej múky
20g čerstvých kvasníc + 1Pl na kvások
30g masla
150ml mlieka
100g vody
soľ- Plnka
250g jemného krémovitého syru
2 strúčiky cesnaku
2PL čerstvých byliniek posekaných na drobno (napr. pažítka, petržlén)
1čl štipľavej papriky
soľ, čierne korenie
150g tvrdého postrúhaného syru (gouda/cheddar)
žĺtko na potretie
sézam
Postup
- Kvasnice si rozdrobíme do misky a posypeme cukrom. Lyžičkou dobre premiešame a pripravíme si kvások.
Mlieko aj maslo by mali mať izbovú teplotu. Do múky pridáme kvások, soľ, mierne teplé mlieko s maslom a postupne pridávame vodu. Miesime aspoň 10 minút, až pokiaľ vznikne vláčne cesto.
To zakryté necháme hodinu kysnúť. - Na plnku zmiešame jemný krémovitý syr s roztlačeným cesnakom, soľou a korením. Pridáme bylinky, papriku a dobre premiešame. Tvrdý syr si postrúhame.
- Cesto vyroľujeme na obdĺžnik a potom ho potrieme plnkou a posypeme tvrdým syrom. Zaroľujeme do šúľca a potom pokrájame na ca 1cm hrubé pláty. Tie kladieme s odstupom na plech vyložený papierom na pečenie. Prikryjeme a necháme ešte 20 minút oddychovať.
- Na záver povrch pečiva potrieme roztrepaným žĺtkom a posypeme sézamom. Necháme piecť pri 180C ca 30 minút do chrumkava.
Videorecepty
Chcete si pozrieť Video-postup k tomuto receptu? Tak nahliadnite na môj youtube kanál.
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Kysnuté syrové pečivo s Lučina plnkou
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.