Kysnuté syrové pečivo s Lučina plnkou

Kysnuté cesto je nielen pekne nadýchané ale má aj tú výhodu, že je veľmi nenáročne na uskladnenie a tak skvelé napríklad na oslavy či výlety kedy si toto môžete predpripraviť a zobrať zo sebou. Ja som tentoraz zvolila plnku z jemného krémovitého syru (môžete použiť akýkoľvek napríklad Lučina, ale takisto aj Ricotta je vhodná), a tvrdého syru (opäť môžete zvoliť syr podľa vašej chuti).

Jump to Recipe

Kysnuté syrové pečivo s Lučina plnkou

Recipe by lydia.argilli
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • Cesto
  • 500g polohrubej múky
    20g čerstvých kvasníc + 1Pl na kvások
    30g masla
    150ml mlieka
    100g vody
    soľ

  • Plnka
  • 250g jemného krémovitého syru
    2 strúčiky cesnaku
    2PL čerstvých byliniek posekaných na drobno (napr. pažítka, petržlén)
    1čl štipľavej papriky
    soľ, čierne korenie
    150g tvrdého postrúhaného syru (gouda/cheddar)
    žĺtko na potretie
    sézam

Postup

  • Kvasnice si rozdrobíme do misky a posypeme cukrom. Lyžičkou dobre premiešame a pripravíme si kvások.
    Mlieko aj maslo by mali mať izbovú teplotu. Do múky pridáme kvások, soľ, mierne teplé mlieko s maslom a postupne pridávame vodu. Miesime aspoň 10 minút, až pokiaľ vznikne vláčne cesto.
    To zakryté necháme hodinu kysnúť.
  • Na plnku zmiešame jemný krémovitý syr s roztlačeným cesnakom, soľou a korením. Pridáme bylinky, papriku a dobre premiešame. Tvrdý syr si postrúhame.
  • Cesto vyroľujeme na obdĺžnik a potom ho potrieme plnkou a posypeme tvrdým syrom. Zaroľujeme do šúľca a potom pokrájame na ca 1cm hrubé pláty. Tie kladieme s odstupom na plech vyložený papierom na pečenie. Prikryjeme a necháme ešte 20 minút oddychovať.
  • Na záver povrch pečiva potrieme roztrepaným žĺtkom a posypeme sézamom. Necháme piecť pri 180C ca 30 minút do chrumkava.

Kysnuté syrové pečivo s Lučina plnkou

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*