Lydia_argilli_fotenie_jedla_foodphotography_recepty_ Americký maslový krém na muffiny

Americký maslový krém na muffiny

Možno ste už s trochou závisti obdivovali muffiny ozdobené krémom, ktorý perfektne držal tvar a vyzeral ako namaľovaný. Takýmto je takzvaný americký maslový krém (Buttercream frosting), na ktorý budete potrebovať minimum surovín a bude sa vám s ním skvelo pracovať.

Jump to Recipe

Farbenie potravinovými farbivami

Váš základný recept si samozrejme môžete prifarbiť potravinovými farbami. Lenže aké zvoliť? Na trhu sú toľké varianty od tekutých, po práškové či gelové. Je to často len o osobných preferenciách. Ja osobne som roky používala práškovú farbu lebo tým, že je suchá nemení konzistenciu plnky. Žiaľ sú práškové trošku obmedzené výberom farieb. Preto som neskôr siahla ku gelovým farbám, ktoré majú farebný výber od výmyslu sveta. Na aplikovanie vám postačí namočiť špáradlo do farby a pridať ku krému. Keďže sú koncentrované, už minimálne množstvo dokáže intenzívne zafarbiť plnku či krém.

Nanesenie krému

Na nanesenie krému budete potrebovať potravinársku špičku a sáčok na krém. Takisto existuje nekonečne veľký výber špičiek a takisto aj sáčky od silikónových, po látkové či igelitové. Ja najradšej používam igelitové, ktoré sú jednorázové a tak ich po použití hneď vyhodím a len umyjem špičku.

Takto sa vám tento krém zaručene podarí

Ak chcete hustejší krém, môžete pridať viac práškového cukru, po 25 g, pričom po každom pridaní dobre vyšľahajte. Ak chcete redšiu konzistenciu, pridajte viac smotany alebo mlieka po lyžičkách.

Pre bohatšiu chuť môžete časť vanilkového extraktu nahradiť inými extraktmi, napríklad mandľovým, citrónovým alebo kokosovým.
Ak chcete krém zafarbiť, pridávajte po troškách gélové potravinárske farbivo, kým nedosiahnete požadovaný odtieň.

Vyrobte čokoládový krém

Ak chcete čokoládový krém, pridajte 60 g nesladeného kakaového prášku do práškového cukru pred pridaním do masla alebo roztopte 100 g nesladkej alebo polosladkej čokolády a zašľahajte ju do hotového krému.

Skladovanie

Maslový krém by ste mali skladovať v chladničke, v u zavretej nádobe.

Recept

Americký maslový krém na muffiny

Recipe by lydia.argilliCourse: Nezaradené
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • 250 g nesoleného masla, zmäknutého

  • 500 g práškového cukru, preosiateho

  • 2 lyžičky vanilkového extraktu/1 vanilkový cukor

  • 2-4 polievkové lyžice hustej smotany alebo mlieka

  • štipka soli

Postup

  • Vložte zmäknuté maslo do veľkej misy. Pomocou ručného alebo stojanového mixéra vybaveného nástavcom s lopatkami šľahajte maslo na strednej rýchlosti, kým nebude hladké a krémové. To by malo trvať približne 2 – 3 minúty.
  • Postupne pridávajte do misy preosiaty práškový cukor, približne po 100 g. Po každom pridaní šľahajte na nízkych otáčkach, kým sa cukor úplne nezapracuje, potom zvýšte rýchlosť na strednú a pokračujte v šľahaní, kým zmes nebude hladká.
  • Do zmesi pridajte vanilkový extrakt a 2 polievkové lyžice hustej smotany alebo mlieka. Šľahajte na strednej rýchlosti, kým sa všetko dobre nespojí.
  • Ak je krém príliš hustý, pridajte po lyžiciach viac smotany alebo mlieka, kým nedosiahnete želanú konzistenciu.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*