Lydia_argilli_fotenie_jedla_foodphotography_recepty_Hrnčekový rebarborový koláč s jogurtovým cestom

Hrnčekový rebarborový koláč s jogurtovým cestom

Ak pridáte biely jogurt do klasického piškótového cesta, tak dostane cesto úplne inú, novú konzistenciu plnú chuti. Tentoraz som skombinovala šťavnaté jogurtové cesto s rebarborou, ktorá má sezónu a doplnila o mandle, ktoré dodávajú kolaču kráce marcipánovú chuť. Nechýba ani mrvenička na trochu chrumkavosti. Môj hrnček mal klasicky 250ml

Jump to Recipe

Recept

Rebarborový koláč s jogurtovým cestom

Recipe by lydia.argilli
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 4 vajíčka

  • 1 šálka kr. Cukru

  • ½ balenie prášku do pečiva

  • 1 šálka bieleho jogurtu

  • 1,5 šálky hl. Múky

  • ½ šálky oleja

  • 2PL masla izbovej teploty

  • 1 vanilkový cukor

  • Rebarbora (asi 3ks)

  • 1 šálka malín (môžu byť aj mrazené)

  • asi 4Pl cukru na ovocie

  • mrvenička
  • 1 žĺtko

  • 3Pl masla izbovej teploty

  • 3Pl pr. cukru

  • 6Pl hl. múky

  • ca 6PL posekaných mandlí

Suroviny

  • Trúbu si dáme prehriať na 160C. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme olej a ďalej 2-3 minúty šľaháme.
  • Následne pridáme Jogurt, maslo ako aj suché položky – prášok do pečiva, vanilkový cukor a múku.
    Vypracujeme hladké cesto, ktoré nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie (33*22cm)
  • Rebarboru pokrájame na 1cm hrubé kusy, pridáme maliny či jahody (môžu byť aj mrazené) a posypeme cukrom. Premiešame a potom rozložíme po povrchu cesta.
  • Pripravíme si mrveničku. Na to zmiešame žĺtko s cukrom, maslom a pridáme maslo. Vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na 10 minút do mrazničky. Potom ho pomocou strúhadla postrúhame na povrch koláča. Už len pospyme povrch mandľami (najlepšie mandľovými lupienkami) a necháme piecť pri 180C ca 30 minút do zlatista.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Juhoslovanské koláče s cesnakom a syrom

    Juhoslovanské koláče s cesnakom a syrom

    Ponúkam inšpiráciu na víkendové pečenie a tým sú tieto fantastické cesnakové juhoslovanské koláče tentoraz so syrom a bylinkami. Ich chuť je veľmi intenzívna a aróma vďaka cesnaku sýta. Veľkou výhodou je aj ich trvanlivosť, aj po 2-3 dňoch chutia skvelo a tak výborným pochutením takisto na oslavy či záhradné slávnosti. […]


  • Černicová ružová poleva

    Černicová ružová poleva

    Možno chcete len ozdobiť rýchlo vašu bábovku či koláč a nechcete siahať po polotovaroch. Upokojím vás, s týmto receptom vôbec nemusíte. Z rozvaru z ovocia, napríklad čučoriedok ale takisto aj malín či černíc si viete vyrobiť takúto skvelú polevu, ktorá nielen dobre vyzerá ale chutí intenzívne po ovocí, ktoré ste […]


  • Ako pripraviť belgické Vafle – Videorecept

    Ako pripraviť belgické Vafle – Videorecept

    Celý recept nájdete tu Belgické wafle


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*