Tento Cheesecake je krásne nadýchaný a mäkký ako pena. Napriek tomu ale dobre drží tvar.
Potrebujete:
- 250 g maslových sušienok
- 2PL kakaa
- 125g masla izbovej teploty
- 500g jemného tvarohu
- 500g jemného krémovitého syru (Lučina/Mascarpone)
- 4 vajíčka
- 1 vanilkový cukor
- 100g kr. Cukru
- 2 PL kakaa
- 50ml silného espressa
Postup:
- Maslové sušienky rozdrtiť na jemno (buď dať do sáčku a rozomlieť valčekom na cesto alebo rozsekať kuchynským robotom). Pridať maslo a kakao a vymiesiť rukamy do mierne lepkavého cesta.
- Okrúhlu tortu na pečenie vymastiť a na dno rozdrobiť cesto. Pomocou rúk rovnomerne rozmiestniť a pritlačiť na dno formy.
- Vajíčka oddeliť. Bielka vyšľahať na tuhý sneh.
- Žĺtka vyšľahať spolu cukrom do penista, pridať vanilkový cukor, tvaroh a krémovitý syr a vypracovať vláčne cesto. 5PL cesta odložiť stranou.
- Do zvyšného cesta primiešať pomalými pohybmi bielka taka by sa vzduch z vyšľahaných bielkov nezničil a zostalo nadýchané cesto. To potom naliať na predpripravný kakaový korpus.
- Zvyšné cesto vymiešať s kakao a espressom do hladka a dať do cukrárenskej špicky. Pomocou nej naniesť na biele cesto hruhy a tie potom pomocou špáratka roztiahnúť do vzoru. Najskôr zvútra von a potom zo stredu opäť do vonkajšieho rámu (p. obrázok). Tak vznikne kvietkový vzor.
- Cheesecake piecť pri 180°C ca. 40min. prikryté alobalom, potom odokryť a ešte nechať dopiecť ca. 10min. do zlatista.
- Pred nakrojením nechať dôkladne vychladnúť.