Nadýchaný Espresso Cheesecake

Tento  Cheesecake je krásne nadýchaný a mäkký ako pena. Napriek tomu ale dobre drží tvar.

Potrebujete:

  • 250 g maslových sušienok
  • 2PL kakaa
  • 125g masla izbovej teploty
  • 500g jemného tvarohu
  • 500g jemného krémovitého syru (Lučina/Mascarpone)
  • 4 vajíčka
  • 1 vanilkový cukor
  • 100g kr. Cukru
  • 2 PL kakaa
  • 50ml silného espressa

Postup:

  • Maslové sušienky rozdrtiť na jemno (buď dať do sáčku a rozomlieť valčekom na cesto alebo rozsekať kuchynským robotom). Pridať maslo a kakao a vymiesiť rukamy do mierne lepkavého cesta.
  • Okrúhlu tortu na pečenie vymastiť a na dno rozdrobiť cesto. Pomocou rúk rovnomerne rozmiestniť a pritlačiť na dno formy.
  • Vajíčka oddeliť. Bielka vyšľahať na tuhý sneh.
  • Žĺtka vyšľahať spolu  cukrom do penista, pridať vanilkový cukor, tvaroh a krémovitý syr a vypracovať vláčne cesto. 5PL cesta odložiť stranou.
  • Do zvyšného cesta primiešať pomalými pohybmi bielka taka by sa vzduch z vyšľahaných bielkov nezničil a zostalo nadýchané cesto. To potom naliať na predpripravný kakaový korpus.
  • Zvyšné cesto vymiešať s kakao a espressom do hladka a dať do cukrárenskej špicky. Pomocou nej naniesť na biele cesto hruhy a tie potom pomocou špáratka roztiahnúť do vzoru. Najskôr zvútra von a potom zo stredu opäť do vonkajšieho rámu (p. obrázok). Tak vznikne kvietkový vzor.
  • Cheesecake piecť pri 180°C ca. 40min. prikryté alobalom, potom odokryť a ešte nechať dopiecť ca. 10min. do zlatista.
  • Pred nakrojením nechať dôkladne vychladnúť.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*