Jemné telacie ragú s hráškom

Výborné dusené jedlo, ktoré sa dá pripraviť z hovädzieho alebo telacieho mäsa. Vďaka spracovaniu mäsa pokrájaného na drobno je mäso napriek duseniu rýchlo hotové. Chrumkavý sladký hrášok obohacuje chuť tohto jedla.

Postup:

  • Mäso umyť, osušiť a pokrájať na tenké prúžky. Okoreniť soľou a čierným korením a sušeným čili.
  • Plochý hrniec nahriať a pridať trochu oleja. Mäso zprudka opiecť zo všetkých strán a odložiť stranou. Do výpeku pridať 2 veľké cibuli pokrájané na drobno a pomaly oiecť do hnedista. Keď je cibuľa opečená pridať mäso a zaliať 300ml vody. Pridať tiež 2PL worčestrovej omáčky a zakyté nechať dusiť na nízskom ohni 30min.
  • V šálke zmiešať 3PL vody a 1PL zemiakového škrobu. Pridať k mäsu a premiešať až šťava zahustne. Na záver pridať za šálku hrášku (čerstvého alebo mrazeného) a ešte minute spolu zohriať. Podľa chute ešte dochutiť soľou a čierným korením.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*