Šťavnaté plnené kuracie prsia

Kuracie prsia zvyknú byť často suché a tvrdé. Táto príprava kuracích pŕs je nielen rýchla a naozaj nenáročná na prípravu ale jej výsledkom sú krásne šťavnaté rezy plné chuti. Výborný recept z kuracieho mäsa.

Postup:

  • Kuracie prsia (na osobu treba počítať s ½ prsia) najskôr v celku dobre umyť, osušiť a v strede čiastočne nakrojiť (stačí rez do 2/3 mäsa).
  • Vrch mäsa okoreniť soľou (stačí striedmo lebo sušené rajčiny sú takisto slané a tie pustia chuť neskôr do mäsa), čierným korením  a grilovacím korením. Potom zrpudka na panvici z oboch strán 2min. piecť.
  • Kuracie prsia vybrať a nechať trochu vychladnúť. Potom pripravený nárez naplniť sušenými rajčinami, špenátom alebo mangoldom a syrom (ja som použila oštiepok).
  • Kuracie prsia vložiť do zapekacej misy a podliať pár lyžičkami vody. Potom misu uzavrieť alobalom a vložiť do predhriatej rúry na a pri 150⁰C piecť najskôr 15min. zakryté a potom ešte 5min. odokryté.
  • Pred servírovaním pokrájať na tenké plátky.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.