Škoricové osie hniezda s jablkom

Človek by mal byť vždy otvorený pre niečo nové, tak aj ohladom jedla a takisto prípravy tradičných kysnutých dobrôt. Veľakrát práve tak spozná nepoznané a dobré. Minule som zahliadla v pekárni predávať jablkové osie hniezda a tak som sa rozhodla pridať ku klasickým škoricovým hniezdam aj posekané jablká. Výsledkom je veľmi štavnaté a chutné osie hniezdo.

Na cesto potrebujete:

  • 500g hl. polohrubej múky
  • ½ čerstvých kvasníc
  • 250ml vlažného mlieka
  • štipka soli
  • 2PL kr. cukru
  • 50g roztopeného masla
  • 1 vajíčko + 1 žĺtko na potretie
  • ca. 10ml vody

Plnka:

  • 3 PL škorice
  • 1 veľké jablko pokrájané na malé kocky
  • 2 PL cukru (najlepšie trstinového)
  • 50g masla izbovej teploty

Postup:

  • Kvasnice rozdrobiť do misky, posypať cukrom a dobre premiešať. Nechať krátko postáť, pokiaľ sa vytvorí kvások. Potom zmiešať s mliekom.
  • Do múky primiešať vajíčko, mlieko s kváskom, soľ, maslo a začať miesiť. Podľa potreby ešte priliať trošku vody až vznikne vláčne, nelepivé cesto. To miesiť aspoň 10min. a potom v uzavretej nádobe nechať na teplom mieste 1 hod. kysnúť.
  • Alternatívne si možno cesto pripraviť už vopred, a nechať ho kysnúť pomaly (napríklad cez noc) v chladničke. 20min. pred spracovaním potom vybrať z chladničky aby nabralo trochu izbovú teplotu.
  • Cesto potom vyrolovať na pomúčenej pracovnej doske na 0,5cm hrubý obdlžník. Cesto pomazať naskôr dôkladne mäkkým maslom, potom posypať mletou škocicou a cukrom a na záver posypať pokrájanými jablkovými kúskami.
  • Následne cesto pozdĺžne zatočiť do rolky a pomocou ostrého noža (ja používam pílkový nožík) odkrojiť 2cm hrubé pláty. Tie potom klásť s odstupom na plech vyložený papierom  na pečenie a jemne ich zhora pritlačiť rukou.
  • Na záver potrieť hniezda žĺtkom a dať piecť pri 180⁰C ca. 25 min. do zlatista.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]


  • Krupicová hrnčeková piškóta s hrozienkami

    Krupicová hrnčeková piškóta s hrozienkami

    Táto krupicová piškóta je skvelou voľbou rýchleho koláča ktorý je super trvácny a mimoriadne vhodný na výlety či pikniky. Ja som tentoraz pridala sušené hrozienka, vy však môžete pridať akékoľvek sušené ovocie – marhule, slivky, ďatle- alebo ich úplne vynechať. To sušené ovocie je ale chutí skvelo, sú to také […]


  • Zemiaky pečené v alobale – skvelá večera len z 3 surovín

    Zemiaky pečené v alobale – skvelá večera len z 3 surovín

    Tento pokrm si spájam s letnými večerami kedy sme s manželom chodili do neďalekej reštaurácie si dopriať tento super jednoduchý a pritom tak chutný pokrm. Na prípravu zemiakov v alobale odporúčam vybrať väčšie zemiaky, na osobu počítať 1 kus. Výbornou prílohou je tvarohový dip a zeleninová obloha alebo šalát. Recept


  • Domáce rezance ako od starej mamy

    Domáce rezance ako od starej mamy

    Pamätáte si možno z detstva, ako vaša stará mama pripravovala na pomúčenom stole rezance? Mne sa táto spomienka veľmi uschovala v pamäti a dodnes si pamätám ich chuť či už s čerstvo pomletým makom, posypané kakaom či tvarohom alebo len tak servírované s mliekom.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*