Ak hľadáte jednoduchý dezert na detskú oslavu, ktorý netreba piecť a takisto pri ktorom netreba mať žiadne skúsenosti s pečením, tak určite vyskúšajte tieto nepečené zmrzlinky. Ich základ tvoria guľky na spôsob cake pops lízatok, ktoré sú ale namiesto na paličke vsunuté do zmrzlinového kornútku a potom poliaté čokoládou. Super jednoduché, skvelé na prípravu s deťmi a deti sú z nich nadšené.
Suroviny na 16ks:
- 16 kornútkov na zmrzlinu (dostanete kúpiť napríklad v Kauflande)
- 250g maslový keksíkov (prípadne detských piškót)
- 150g masla izbovej teploty
- 100g jemného krémovitého syra (Lučina/mascarpone)
- 50g pr cukru
- 200g čokolády (tmavá)
- Drobné cukríkové guľky/iné drobné ozdoby
Postup:
- Keksíky si dáme do veľkého igelitového vrecka, to uzavrieme a valčekom na cesto toľko po keksíkoch prejdeme, až ostanú rozmrvené na jemné omrvinky.
- Dáme do misky. Pridáme maslo, jemný krémovitý syr, cukor a rukamy miesime až vznikne homogénna, mierne lepkavá hmota.
- Ak je cesto príliš lepivé pridáme ešte trochu rozbitých keksíkov, keď moc suché pridáme krémovitý syr. Kdo chce, môže guľky prifarbiť tiež potravinárskym farbivom.
- Rukamy potom tvarujeme rovnako veľké guľky (celkovo 16ks), tie pokladieme na tanier a necháme ich najlešie cez noc v chlade tuhnúť.
- Do hrnca dáme vodu, nad neho umiestníme nerezovú misku a do nej dáme polámanú čokoládu. Takto nad parou necháme čokoládu roztopiť.
- Keď sú guľky stuhnuté a tvrdé, vložíme ich do kornútka tak, aby bolo vidno ešte polovičku guľky.
- Potom guľku namočím do čokolády a eše horúcu čokoládu ozdobíme cukríkami.
- Takto pripravený kornútok necháme stáť, až čokoláda stuhne.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.