Nepečená zmrzlina na spôsob cake pops, dezert na detskú oslavu

Ak hľadáte jednoduchý dezert na detskú oslavu, ktorý netreba piecť a takisto pri ktorom netreba mať žiadne skúsenosti s pečením, tak určite vyskúšajte tieto nepečené zmrzlinky. Ich základ tvoria guľky na spôsob cake pops lízatok, ktoré sú ale namiesto na paličke vsunuté do zmrzlinového kornútku a potom poliaté čokoládou. Super jednoduché, skvelé na prípravu s deťmi a deti sú z nich nadšené.

Suroviny na 16ks:

  • 16 kornútkov na zmrzlinu (dostanete kúpiť napríklad v Kauflande)
  • 250g maslový keksíkov (prípadne detských piškót)
  • 150g masla izbovej teploty
  • 100g jemného krémovitého syra (Lučina/mascarpone)
  • 50g pr cukru
  • 200g čokolády (tmavá)
  • Drobné cukríkové guľky/iné drobné ozdoby

Postup:

  • Keksíky si dáme do veľkého igelitového vrecka, to uzavrieme a valčekom na cesto toľko po keksíkoch prejdeme, až ostanú rozmrvené na jemné omrvinky.
  • Dáme do misky. Pridáme maslo, jemný krémovitý syr, cukor a rukamy miesime až vznikne homogénna, mierne lepkavá hmota.
  • Ak je cesto príliš lepivé pridáme ešte trochu rozbitých keksíkov, keď moc suché pridáme krémovitý syr. Kdo chce, môže guľky prifarbiť tiež potravinárskym farbivom.
  • Rukamy potom tvarujeme rovnako veľké guľky (celkovo 16ks), tie pokladieme na tanier a necháme ich najlešie cez noc v chlade tuhnúť.
  • Do hrnca dáme vodu, nad neho umiestníme nerezovú misku a do nej dáme polámanú čokoládu. Takto nad parou necháme čokoládu roztopiť.
  • Keď sú guľky stuhnuté a tvrdé, vložíme ich do kornútka tak, aby bolo vidno ešte polovičku guľky.
  • Potom guľku namočím do čokolády a eše horúcu čokoládu ozdobíme cukríkami.
  • Takto pripravený kornútok necháme stáť, až čokoláda stuhne.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]


  • Zemiakové guľky s kuracím mäsom- pokrm do 20 minút

    Zemiakové guľky s kuracím mäsom- pokrm do 20 minút

    Tento výborný pokrm z jednej panvice si viete pripraviť do 20 minút, stačí ak vám ostane trochu roztlačených zemiakov či zemiakovej kaše a môžete sa pustiť do roboty. Suroviny: Postup:


  • Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom

    Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom

    Tento dezert je veľmi rýchlo hotový a potom potrebuje najlepšie cez noc ostať v chlade. Na ďaľší den si už môžete pochutnávať na tomto lahodnom dezerte, ktorý sa vám bude doslova rozplývať na jazyku. Suroviny: Postup:


  • Mrežovník ako od mojej starej mamy

    Mrežovník ako od mojej starej mamy

    Tento koláč si vždy spájam s letnými prázdninamy, ktoré som ako dieťa trávila u mojej starej mamy. Nepamätam si, že by bolo leto, kedy nám moja starká takýto mrežovník z aktualného ovocia alebo proste z marmelády ked nebolo čerstvé ovocie nepripravila. Mám rada takéto nostalgické jedlá. Suroviny na cesto: Ostatné: […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*