Jednoduché pesto z rukoly, omáčka na cestoviny do 10 minút

Určite ste už vyskúšali klasické pesto z bazalky a píniových orieškov. Ale počuli ste už o peste z rukoly? Táto jednoduchá omáčka bez varenia je super rýchlo hotová, postačí vám na jej prípravu tyčový mixér a zopár surovín. Jeho výrazna chuť sa skvelo hodí k cestovinovým pokrmom ale takisto k pečenému mäsu.

Suroviny:

  • 100 g rukoly (rokety)
  • 50 g píniových orieškov
  • 70 g syru parmezánu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 150 ml extra panenského olivového oleja
  • soľ, čierne korenie (podľa chuti)

Postup:

  • Rukolu si umyjeme a potom z nej odstredíme nadbytočnú tekutinu.
  • Vložíme do misky a pridáme píniové oriešky, roztlačený cesnak a olivový olej.
  • Začneme mixovať ponorným mixérom až sa začne z rukoly stávať kaša.
  • Potom pridáme ešte syr parmezán a ďalej mixujeme do hladkej omáčky.
  • Tu na záver dochutíme soľou a čiernym korením. Pri dochucovaní solíme opatrne nakoľko syr parmezán už je slaný.
  • Na prípravu nanesieme pesto omáčku na horúce cestoviny a dobre rozmiešame.
  • Skladujeme v uzatvorenej sklenenej nádobe v chladničke.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Hrnčekové čokoládové palacinky ala brownie pancake

    Hrnčekové čokoládové palacinky ala brownie pancake

    No na čo ma moje deti len neukecajú, minule videli niekde čokoládové palacinky a dnes, že by si som ich nemohla urobiť brownie ako palacinku? Tak som sa nechala zlomiť. Cesto bolo skvelé, chuť výborná, len to bolo časovo náročné. Aby sa nepripalovali ich bolo treba opekať pomaly, na najnižšej […]


  • Hrnčekové ovocné rezy z mrazeného ovocia

    Hrnčekové ovocné rezy z mrazeného ovocia

    Máte aj vy doma zásoby mrazeného ovocia? Ja mám vždy zopár sáčkov z letnej úrody, najmä drobné ovocie ako ríbezle, či egreše, ktoré počas leta nestíhame jesť, ma o to viac potešia cez zimu. Super na prípravu napríklad takýchto chutných rezov. Hrnček mal objem 250ml. Suroviny na cesto: Suroviny na […]


  • Najrýchlejšia cesnaková omáčka na cestoviny

    Najrýchlejšia cesnaková omáčka na cestoviny

    Túto omáčku máte rýchlejšie hotovú ako sa stihnú uvariť cestoviny. Je krásne krémovitá a to celkom aj bez šľahačky. Výborná na rýchle varenie. Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *