Jednoduché pesto z rukoly, omáčka na cestoviny do 10 minút

Určite ste už vyskúšali klasické pesto z bazalky a píniových orieškov. Ale počuli ste už o peste z rukoly? Táto jednoduchá omáčka bez varenia je super rýchlo hotová, postačí vám na jej prípravu tyčový mixér a zopár surovín. Jeho výrazna chuť sa skvelo hodí k cestovinovým pokrmom ale takisto k pečenému mäsu.

Suroviny:

  • 100 g rukoly (rokety)
  • 50 g píniových orieškov
  • 70 g syru parmezánu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 150 ml extra panenského olivového oleja
  • soľ, čierne korenie (podľa chuti)

Postup:

  • Rukolu si umyjeme a potom z nej odstredíme nadbytočnú tekutinu.
  • Vložíme do misky a pridáme píniové oriešky, roztlačený cesnak a olivový olej.
  • Začneme mixovať ponorným mixérom až sa začne z rukoly stávať kaša.
  • Potom pridáme ešte syr parmezán a ďalej mixujeme do hladkej omáčky.
  • Tu na záver dochutíme soľou a čiernym korením. Pri dochucovaní solíme opatrne nakoľko syr parmezán už je slaný.
  • Na prípravu nanesieme pesto omáčku na horúce cestoviny a dobre rozmiešame.
  • Skladujeme v uzatvorenej sklenenej nádobe v chladničke.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]


  • Zemiakové guľky s kuracím mäsom- pokrm do 20 minút

    Zemiakové guľky s kuracím mäsom- pokrm do 20 minút

    Tento výborný pokrm z jednej panvice si viete pripraviť do 20 minút, stačí ak vám ostane trochu roztlačených zemiakov či zemiakovej kaše a môžete sa pustiť do roboty. Suroviny: Postup:


  • Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom

    Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom

    Tento dezert je veľmi rýchlo hotový a potom potrebuje najlepšie cez noc ostať v chlade. Na ďaľší den si už môžete pochutnávať na tomto lahodnom dezerte, ktorý sa vám bude doslova rozplývať na jazyku. Suroviny: Postup:


  • Mrežovník ako od mojej starej mamy

    Mrežovník ako od mojej starej mamy

    Tento koláč si vždy spájam s letnými prázdninamy, ktoré som ako dieťa trávila u mojej starej mamy. Nepamätam si, že by bolo leto, kedy nám moja starká takýto mrežovník z aktualného ovocia alebo proste z marmelády ked nebolo čerstvé ovocie nepripravila. Mám rada takéto nostalgické jedlá. Suroviny na cesto: Ostatné: […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*