Jednoduché pesto z rukoly, omáčka na cestoviny do 10 minút

Určite ste už vyskúšali klasické pesto z bazalky a píniových orieškov. Ale počuli ste už o peste z rukoly? Táto jednoduchá omáčka bez varenia je super rýchlo hotová, postačí vám na jej prípravu tyčový mixér a zopár surovín. Jeho výrazna chuť sa skvelo hodí k cestovinovým pokrmom ale takisto k pečenému mäsu.

Suroviny:

  • 100 g rukoly (rokety)
  • 50 g píniových orieškov
  • 70 g syru parmezánu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 150 ml extra panenského olivového oleja
  • soľ, čierne korenie (podľa chuti)

Postup:

  • Rukolu si umyjeme a potom z nej odstredíme nadbytočnú tekutinu.
  • Vložíme do misky a pridáme píniové oriešky, roztlačený cesnak a olivový olej.
  • Začneme mixovať ponorným mixérom až sa začne z rukoly stávať kaša.
  • Potom pridáme ešte syr parmezán a ďalej mixujeme do hladkej omáčky.
  • Tu na záver dochutíme soľou a čiernym korením. Pri dochucovaní solíme opatrne nakoľko syr parmezán už je slaný.
  • Na prípravu nanesieme pesto omáčku na horúce cestoviny a dobre rozmiešame.
  • Skladujeme v uzatvorenej sklenenej nádobe v chladničke.
  • Zápisník receptov, predpredaj začal so zľavou

    Zápisník receptov, predpredaj začal so zľavou

    Mám pre Vás novinku, ktorá ma naozaj veľmi napĺňa radosťou a o ktorú sa chcem s vami podeliť. Po intenzívnych prípravách som pre Vás prichystala tento skvelý zápisník receptov, ktoré hádam ocení každá gazdinka, ktorá rada varí či pečie. Zápisník bude v predaji od 14.12.2022. Ak nechcete dovtedy čakať, môžete […]


  • Kurča Frikassee – tradičný nemecký pokrm

    Kurča Frikassee – tradičný nemecký pokrm

    Kuracie Frikassee je obľúbený nemecký pokrm, ktorý je síce velmi lahodný ale tiež relatívne časovo náročný na prípravu. Toto tradičné nemecké jedlo sa pripravuje z kurčaťa, ktoré sa najskôr varí podobne ako na vývar, následne sa vývar zleje a kurča ošklbe z mäsa. Potom sa vyrobí z vývaru svetlá omáčka […]


  • Obložené chlebíčky, Canapes

    Obložené chlebíčky, Canapes

    Ak je niečo typické pre slovenskú kuchyňu a občerstvenie pre hostí, tak sú to práve obložené chlebíčky. Tieto možno pripraviť s maslom, majonézou či nátierkou podľa chuti ako základ a potom dozdobiť či už salámou, syrom alebo zeleninou. Pozrite si aj môj recept na paprikovú nátierku s kešu orieškami.


  • Orientálna šošovicová polievka

    Orientálna šošovicová polievka

    Táto šošovicová polievka je nielen sýta ale aj super aromatická. Chuťovo dominuje korenie Ras el Hanout, ktoré je typické pre arabský kontient a okrem kukurmy spája tiež chuť kmínu, koriandru, čili, feniklu a iných byliniek. Tiež výborné korenie na pečené zemiaky či pečenú zeleninu. Túto aromatickú obdobu klasickej polievky vrelo […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *