Výborný maslový krém pod fondán/poťahovku

Ak ste už niekedy pracovali s fondánom, teda cukrovou poťahovkou na totu, alebo ste chceli na tortu umiestniť cukrový obrázok, tak určite ste už riešili dilemu aký krém použiť na tortu. Tým, že fondán pozostáva z cukru, nesmie byť plnka vodnatá, práve naopak, mala by obsahovať čo najmenej tekutých látok (ako smotana, jortu a pod.) inak by sa nám fondán začal topiť a zmenil by konzistenciu. Tento krém môžete univerzálne použiť do torty, či už ako plnku alebo na vrch torty, ale mimoriadne sa hodí najmä na poťahovanú tortu.

Suroviny:

  • 125 g syru mascarpone
  • 125g masla izbovej teploty
  • 50g práškového cukru
  • štipka soli
  • prípadne vanilkový cukor

Postup:

  • Začneme šľahaním masla s cukrom. Šľaháme mixérom až dostane maslo krémovitú, nadýchanú konzistenciu.
  • Pridáme soľ (je dôležitá pre tú správnu chuť), mascarpone a šľaháme ďalej až vznikne homogénna zmes
  • Je dobré najskôr mascarpone zliať z vody, ak sa trochu tekutiny nahromadilo na jej povrchu.
  • Takisto môžete dochutiť plnku či už vanilkovým cukrom alebo takisto tiež citrónovou či pomarančovou arómou.
  • Krém ma tuhšiu konzistenciu a skvelo sa s ním pracuje. Natrieť ho môžeme ši už medzi pláty, na vrch torty alebo na jej boky.
  • Následne položíme na tortu fondán alebo cukrový obrázok a takto uskladníme v chlade.
  • Zápisník receptov, predpredaj začal so zľavou

    Zápisník receptov, predpredaj začal so zľavou

    Mám pre Vás novinku, ktorá ma naozaj veľmi napĺňa radosťou a o ktorú sa chcem s vami podeliť. Po intenzívnych prípravách som pre Vás prichystala tento skvelý zápisník receptov, ktoré hádam ocení každá gazdinka, ktorá rada varí či pečie. Zápisník bude v predaji od 14.12.2022. Ak nechcete dovtedy čakať, môžete […]


  • Kurča Frikassee – tradičný nemecký pokrm

    Kurča Frikassee – tradičný nemecký pokrm

    Kuracie Frikassee je obľúbený nemecký pokrm, ktorý je síce velmi lahodný ale tiež relatívne časovo náročný na prípravu. Toto tradičné nemecké jedlo sa pripravuje z kurčaťa, ktoré sa najskôr varí podobne ako na vývar, následne sa vývar zleje a kurča ošklbe z mäsa. Potom sa vyrobí z vývaru svetlá omáčka […]


  • Obložené chlebíčky, Canapes

    Obložené chlebíčky, Canapes

    Ak je niečo typické pre slovenskú kuchyňu a občerstvenie pre hostí, tak sú to práve obložené chlebíčky. Tieto možno pripraviť s maslom, majonézou či nátierkou podľa chuti ako základ a potom dozdobiť či už salámou, syrom alebo zeleninou. Pozrite si aj môj recept na paprikovú nátierku s kešu orieškami.


  • Orientálna šošovicová polievka

    Orientálna šošovicová polievka

    Táto šošovicová polievka je nielen sýta ale aj super aromatická. Chuťovo dominuje korenie Ras el Hanout, ktoré je typické pre arabský kontient a okrem kukurmy spája tiež chuť kmínu, koriandru, čili, feniklu a iných byliniek. Tiež výborné korenie na pečené zemiaky či pečenú zeleninu. Túto aromatickú obdobu klasickej polievky vrelo […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *