Táto tekvicová polievka krásne zohreje. Chuť tekvice je skvelo doplnená červenou šošovicou a sladkým zemiakom, všetko suroviny mierne nasladlé. K tomu dodáva kyslosť citrónu chutný kontrast.
Suroviny:
- 1 kuchynská cibuľa
- 1 kávová šálka červenej šošovice
- 1 menšia tekvica
- 1/2 sladkého zemiaku batata
- 1/2PL kari korenia
- soľ, čierne korenie, kmín
- 2L vody alebo vývaru
- citrónová šťava (ca. 1-2 PL)

Postup:
- Hrniec postavíme na sporák a dáme ho zohrievať. Cibuľu pokrájame na drobno potom vložíme do hrnca aj s trochou oleja a pomaly opekáme do zlatista.
- Medzitým si červenú šošovicu dôkladne umyjeme pod tečúcou vodou a necháme ju odkvapkať.
- Maslovú alebo hokkaido tekvicu ošúpeme a pokrájame na drobné kocky. Takisto pokrájame na kocky aj sladký zemiaku. Pridáme k cibuľke a spolu pražíme
- Keď začne zelenina hnednúť zaljeme ju vodou alebo vývarom a pridáme šošovicu. Dochutíme soľou, čiernym korením, kmínom a kari korením a necháme zovrieť.
- Potom teplotu znížime a varíme 1/2 hodinu až je šošovica mäkká.
- Na záver dochutíme polievku citrónovou šťavou prípadne maslom roztopeným s trochou červenej štipľavej papriky. Takisto ju môžeme ozdobiť petržlenovou vňaťou.
-
Skvelý kakaový závin s brusnicami / kysnutý veniec
Koncom Novembra sa dajú u nás zakúpiť čerstvé brusnice a tieto sú skvelé či už do horúcich čajov alebo na pečenie. Tentoraz som ich skombinovala s mäkkučkým kakaovým závinom zatočeným do venca a výsledok bol skvelý. Suroviny na cesto: Suroviny na plnku: Postup:
-
Turecká polievka z červenej šošovice
Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo. Suroviny: Postup:
-
Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín
Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky. Suroviny: Postup: