Malinová roláda s kokosom

Malinová roláda s kokosom

Chuť čokolády s výbornou malinovou plnkou, tento dezert chutí v každom ročnom období. A je tak nenáročný na prípravu, postačia vám len 3 vajíčka.

Suroviny na cesto:

  • 3 vajíčka
  • 100g kr. cukru
  • 40g kakaovho prášku
  • 60 hladkej múky

Ostatné suroviny:

  • 50g malín
  • 3 PL malinového sirupu
  • 120 ml mlieka
  • 1 balenie šľahačky v prášku
  • 1 vanilkový cukor
  • stužovač šľahačky
  • 100g čokolády na varenie
  • 50g strúhaný kokos

Postup:

  • Bielka oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme ich do tuhej peny, odložíme ich stranou.
  • Žļtka vyšľaháme s cukrom takisto do tuhej peny. Na to mixujeme aspoň 3 minúty na najvyšších otáčkach.
  • Pridáme preosiatú múku a kakao. Potom pridáme bielkovú penu a pomalými pohybmi zmiešame s vajíčkami tak, aby nám zostala nadýchaná konzistencia cesta.
  • Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie a v predhriatej rúre pečieme pri 180C ca 15-minút.
  • Ešte horúce cesto v papiery na pečenie zatočíme do formy rolády a necháme takto vychladnúť.
  • Medzitým šľahačku vyšľaháme s mliekom, malinovým sirupm, vanilkovým cukrom a so stužovačom do tuhej peny.
  • Potom roládu plníme. Najskôr opatrne nanesieme šľahačku na 2/3 cesta (koniec cesta nepotrieme).
  • Potom rozložíme po ploche maliny a následne roládu zarolujeme.
  • Takto pripravenú dáme na 2 hodiny tuhnúť do chladničky.
  • Nad parou si roztopíme čokoládu a polejeme ňou hotovú roládu.
  • Ešte horúcu čokoládu posypeme kokosom
  • Necháme čokoládu stuhnúť, potom pokrájame na 2 cm hrubé kusy.
  • Zápisník receptov, predpredaj začal so zľavou

    Zápisník receptov, predpredaj začal so zľavou

    Mám pre Vás novinku, ktorá ma naozaj veľmi napĺňa radosťou a o ktorú sa chcem s vami podeliť. Po intenzívnych prípravách som pre Vás prichystala tento skvelý zápisník receptov, ktoré hádam ocení každá gazdinka, ktorá rada varí či pečie. Zápisník bude v predaji od 14.12.2022. Ak nechcete dovtedy čakať, môžete […]


  • Kurča Frikassee – tradičný nemecký pokrm

    Kurča Frikassee – tradičný nemecký pokrm

    Kuracie Frikassee je obľúbený nemecký pokrm, ktorý je síce velmi lahodný ale tiež relatívne časovo náročný na prípravu. Toto tradičné nemecké jedlo sa pripravuje z kurčaťa, ktoré sa najskôr varí podobne ako na vývar, následne sa vývar zleje a kurča ošklbe z mäsa. Potom sa vyrobí z vývaru svetlá omáčka […]


  • Obložené chlebíčky, Canapes

    Obložené chlebíčky, Canapes

    Ak je niečo typické pre slovenskú kuchyňu a občerstvenie pre hostí, tak sú to práve obložené chlebíčky. Tieto možno pripraviť s maslom, majonézou či nátierkou podľa chuti ako základ a potom dozdobiť či už salámou, syrom alebo zeleninou. Pozrite si aj môj recept na paprikovú nátierku s kešu orieškami.


  • Orientálna šošovicová polievka

    Orientálna šošovicová polievka

    Táto šošovicová polievka je nielen sýta ale aj super aromatická. Chuťovo dominuje korenie Ras el Hanout, ktoré je typické pre arabský kontient a okrem kukurmy spája tiež chuť kmínu, koriandru, čili, feniklu a iných byliniek. Tiež výborné korenie na pečené zemiaky či pečenú zeleninu. Túto aromatickú obdobu klasickej polievky vrelo […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *