Chuť čokolády s výbornou malinovou plnkou, tento dezert chutí v každom ročnom období. A je tak nenáročný na prípravu, postačia vám len 3 vajíčka.
Suroviny na cesto:
- 3 vajíčka
- 100g kr. cukru
- 40g kakaovho prášku
- 60 hladkej múky
Ostatné suroviny:
- 50g malín
- 3 PL malinového sirupu
- 120 ml mlieka
- 1 balenie šľahačky v prášku
- 1 vanilkový cukor
- stužovač šľahačky
- 100g čokolády na varenie
- 50g strúhaný kokos
Postup:
- Bielka oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme ich do tuhej peny, odložíme ich stranou.
- Žļtka vyšľaháme s cukrom takisto do tuhej peny. Na to mixujeme aspoň 3 minúty na najvyšších otáčkach.
- Pridáme preosiatú múku a kakao. Potom pridáme bielkovú penu a pomalými pohybmi zmiešame s vajíčkami tak, aby nám zostala nadýchaná konzistencia cesta.
- Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie a v predhriatej rúre pečieme pri 180C ca 15-minút.
- Ešte horúce cesto v papiery na pečenie zatočíme do formy rolády a necháme takto vychladnúť.
- Medzitým šľahačku vyšľaháme s mliekom, malinovým sirupm, vanilkovým cukrom a so stužovačom do tuhej peny.
- Potom roládu plníme. Najskôr opatrne nanesieme šľahačku na 2/3 cesta (koniec cesta nepotrieme).
- Potom rozložíme po ploche maliny a následne roládu zarolujeme.
- Takto pripravenú dáme na 2 hodiny tuhnúť do chladničky.
- Nad parou si roztopíme čokoládu a polejeme ňou hotovú roládu.
- Ešte horúcu čokoládu posypeme kokosom
- Necháme čokoládu stuhnúť, potom pokrájame na 2 cm hrubé kusy.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
-
Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?
Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]
-
Domáce rezance ako od starej mamy
Pamätáte si možno z detstva, ako vaša stará mama pripravovala na pomúčenom stole rezance? Mne sa táto spomienka veľmi uschovala v pamäti a dodnes si pamätám ich chuť či už s čerstvo pomletým makom, posypané kakaom či tvarohom alebo len tak servírované s mliekom.
-
Domáce cestoviny bez námahy len z 3 surovín
Domáce cestoviny či rezance si možno super jednoducho pripraviť aj doma, na cestovinové cesto vám postačia tieto 3 základné suroviny. Tak prečo to nevyskúšať?
-
Šťavnaté rezy Margot
Ako dieťa som nikdy neodolala tyčinke Margot, tá chuť kokosovej drte a tomu tmavej čokolády ma uchvátila. Ako dospelá som začala túto dobrotu používať aj pri pečení a jednoznačným vyvrcholením týchto snáh sú rezy margot. Ich základ je šťavnaté čokoládové cesto s krásne nadýchaným čokoládovým krémom a zakončený vrstvou postrúhanej […]