Tvarohová torta s malinami, hrnčekový recept

Tvarohová torta s malinami, hrnčekový recept

Tvarohová plnka tejto torty je skvelým kontrastom k vanilkovému cestu a mierne sladkej plnky z malín. Cesto je super nadýchané a vláčne. Torta tiež drží výborne tvar a je to celkovo svelý dezert na príložiesti či posedenie pri káve aj keď trochu pracnejší.

Suroviny:

  • 4 vajíčka
  • 1/2 hrnčeka cukru
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 1 hrnčeka mlieka (ovseného mlieka)
  • 1/2 balenia prášku do pečiva
  • 1,5 hrnčeka hladkej múky
  • 1 balenie vanilkového pudingové prášku

Malinová plnka:

  • 1/2 hrnčeka- 100ml vody
  • 1/2 hrnčeka kr. cukru
  • 250 g malín
  • 1 balenie vanilkového pudingového prášku

Tvarohová vrstva

  • 1 balenie -500g tvarohu
  • 1 balenie -200ml kyslej smotany
  • 1 balenie drtenej želatíny + 2 PL vody
  • 1/2 hrnčeka práškového cukru
  • kôra z citróna

Okrem toho:

  • 120ml mlieka
  • 1 šľahačka v prášku

Postup:

  • Začneme tým, že si trúbu predherejeme na 160C,
  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme olej a ďalej šľaháme.
  • Pridáme mlieko, preosiatú múku a prášok do pečiva ako aj pudingový prášok. Dobre premiešame až vznikne hladké cesto.
  • Tortovú formu si vymažeme a nalejeme do nej cesto.
  • Pečieme pri 160 C po dobu 40-45 minút. Potom necháme dôkladne vychladnúť.
  • Následne cesto rozrežeme na 3 pláty.
  • Maliny dáme do hrnca spolu s vodou (za 3Pl si odložíme stranou) a cukrom a necháme ich rozvariť 5-10 minút.
  • V zvyšnej vode rozmiešame pudingový prášok a keď sú už maliny mäkké, prilejeme k ním pudingovú zmes a uvaríme hustý puding z malín. Necháme trochu vychladnúť.
  • Medzitým si tvaroh zmiešame s cukrom, citrónovou kôrou a smotanou.
  • Rozdrtenú želatínu dáme do hrnca a pridáme trošku vody. Premiešame. Potom hrniec na krátko (1 minútu) nahrejeme, v teplom hrnci sa želatína lepšie roztopí. Pozor, nevaríme ju len napomôžeme topeniu želatíny nahriatím.
  • Za lyžicu tvarohovej zmesi odoberieme a dáme k želatíne. Dobre rozmiešame. Potom celú želatínu vlejeme do misky s tvarohom a dôkladne premiešame.
  • Mlieko si vyšľaháme s práškovou šľahačkou do tuhej šľahačky.
  • Začneme vrstviť tortu. Na to položíme na misku spodný plát a umiestníme okolo neho cukrárenskú obruč.
  • Na spodný plát nanesieme tvarohovú zmes a zarovnáme ju do hladka. Položíme naň druhý plát. Ten potrieme výdatne malinovým džemom a potom naňho nalejeme mierne vychladnutý malinový puding.
  • Na to umiestníme posledný plát cesta. Už len potrieme vrch šľahačkou a necháme chladiť aspoň 2 hodiny v chladničke.
  • Kdo chce môže vrchnú vrstvu pomocou lyžičky vytvarovať do vlniek predtým než dá tortu chladiť.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Lahodný uhorkový šalát s reďkovkou

    Lahodný uhorkový šalát s reďkovkou

    Kombinácia uhorky a k tomu chrumkavej reďkovky, zakončená dresingom z kyslej smotany.. to je nielen veľmi chutná kombinácia ale aj šalát, ktorý zvládnete vskutku za 5 minút. U nás veľmi obľúbený najmä u detí. Chutí sviežo a uskladnený v chladničke vydrží aj 2 dni. Recept


  • Tradičná fazuľová polievka so zápražkou

    Tradičná fazuľová polievka so zápražkou

    Zaiste si spomínate na fazuľovú polievku akú ste za detstva jedli u vašej babky. Totoa aj moja spomienka a preto sa chcem s vami podeliť o recept, ako sa pripravovala u nás odkedy si pamätám. Recept


  • Ako pripraviť kurací paprikáš s kolienkami

    Ako pripraviť kurací paprikáš s kolienkami

    U nás doma sa tradične pripravoval kurací paprikáš z vykostených kuracích stehien, teda z tmavého kuracieho mäsa, ale pre urýchlenú verziu postačia aj kuracie prsia. Aby paprikáš naozaj aj chutil paprikou, tak pridávam okrem korenia aj papriku, to umocní jeho chuť. Ak hľadáte recept na super rýchli obed, tak toto […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*