Tvarohová plnka tejto torty je skvelým kontrastom k vanilkovému cestu a mierne sladkej plnky z malín. Cesto je super nadýchané a vláčne. Torta tiež drží výborne tvar a je to celkovo svelý dezert na príložiesti či posedenie pri káve aj keď trochu pracnejší.
Suroviny:
- 4 vajíčka
- 1/2 hrnčeka cukru
- 1/2 hrnčeka oleja
- 1 hrnčeka mlieka (ovseného mlieka)
- 1/2 balenia prášku do pečiva
- 1,5 hrnčeka hladkej múky
- 1 balenie vanilkového pudingové prášku
Malinová plnka:
- 1/2 hrnčeka- 100ml vody
- 1/2 hrnčeka kr. cukru
- 250 g malín
- 1 balenie vanilkového pudingového prášku
Tvarohová vrstva
- 1 balenie -500g tvarohu
- 1 balenie -200ml kyslej smotany
- 1 balenie drtenej želatíny + 2 PL vody
- 1/2 hrnčeka práškového cukru
- kôra z citróna
Okrem toho:
- 120ml mlieka
- 1 šľahačka v prášku

Postup:
- Začneme tým, že si trúbu predherejeme na 160C,
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme olej a ďalej šľaháme.
- Pridáme mlieko, preosiatú múku a prášok do pečiva ako aj pudingový prášok. Dobre premiešame až vznikne hladké cesto.
- Tortovú formu si vymažeme a nalejeme do nej cesto.
- Pečieme pri 160 C po dobu 40-45 minút. Potom necháme dôkladne vychladnúť.
- Následne cesto rozrežeme na 3 pláty.
- Maliny dáme do hrnca spolu s vodou (za 3Pl si odložíme stranou) a cukrom a necháme ich rozvariť 5-10 minút.
- V zvyšnej vode rozmiešame pudingový prášok a keď sú už maliny mäkké, prilejeme k ním pudingovú zmes a uvaríme hustý puding z malín. Necháme trochu vychladnúť.
- Medzitým si tvaroh zmiešame s cukrom, citrónovou kôrou a smotanou.
- Rozdrtenú želatínu dáme do hrnca a pridáme trošku vody. Premiešame. Potom hrniec na krátko (1 minútu) nahrejeme, v teplom hrnci sa želatína lepšie roztopí. Pozor, nevaríme ju len napomôžeme topeniu želatíny nahriatím.
- Za lyžicu tvarohovej zmesi odoberieme a dáme k želatíne. Dobre rozmiešame. Potom celú želatínu vlejeme do misky s tvarohom a dôkladne premiešame.
- Mlieko si vyšľaháme s práškovou šľahačkou do tuhej šľahačky.
- Začneme vrstviť tortu. Na to položíme na misku spodný plát a umiestníme okolo neho cukrárenskú obruč.
- Na spodný plát nanesieme tvarohovú zmes a zarovnáme ju do hladka. Položíme naň druhý plát. Ten potrieme výdatne malinovým džemom a potom naňho nalejeme mierne vychladnutý malinový puding.
- Na to umiestníme posledný plát cesta. Už len potrieme vrch šľahačkou a necháme chladiť aspoň 2 hodiny v chladničke.
- Kdo chce môže vrchnú vrstvu pomocou lyžičky vytvarovať do vlniek predtým než dá tortu chladiť.
-
Adventná súťaž o skvelé ceny
Môj adventný kalendár pre všetkých kulinárov a kuchárky som sa rozhodla tento rok spraviť trochu individuálne. Každý týždeň môžete vyhrať jeden z mojich výrobkov. Stačí označiť 2 ľudí, ktorí by sa tiež chceli zapojiť do súťaže, a nezabudnite ma abonovať na facebooku . Tento týždeň začínam zo súťažov o môj […]
-
Tekvicová krémová polievka
Tekvica je tá univerzálna sezonálna zelenina, ktorú možno použiť na ktorýkoľvek chod, od predjedla až po dezert. V tomto recepte je pripravená vo forme lahodnej krémovitej polievky s dochutenej sladkou smotanou, ktorá jej dodá ešte intenzívnejšiu krémovitosť. Táto polievka je tak jednoduchá, že ju zvládne každý začiatočník v kuchyni. Suroviny: Postup:
-
Tagliatelle s parmezánovou omáčkou do 15 minut
Hľadáte rýchly recept na obed či večeru? Tento bezmäsitý pokrm vám určite zachutí a postačí vám na jeho prípravu len zopár minút. Samozrejme, že môžete zvoliť aj iný druh cestovín ako tagliatelle. Suroviny: Postup:
-
Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed
Rýchle a jednoduché jedlo ku ktorému ma inšpirovala chuť póru, ktorá sa po upečení tak krásne zmení a obohatí akýkoľvek pokrm. Dôležité je ho krátko opiecť na oleji a on už sa zmení na túto skvelú dobrotu. Suroviny: Postup:
-
Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou
Krásne krémovité a plné chuti a to celkom bez smotany – také sú tieto šampiňóny, ktoré zvládnete naozaj za pár minút. Skvelá príloha, alebo podávané s knedľou aj ako hlavný pokrm. Ja som ich tentoraz podávala so zemiakmi pečenými v alobale v trúbe, ale je to ponechané na vás, kde […]