Tvarohová plnka tejto torty je skvelým kontrastom k vanilkovému cestu a mierne sladkej plnky z malín. Cesto je super nadýchané a vláčne. Torta tiež drží výborne tvar a je to celkovo svelý dezert na príložiesti či posedenie pri káve aj keď trochu pracnejší.
Suroviny:
- 4 vajíčka
- 1/2 hrnčeka cukru
- 1/2 hrnčeka oleja
- 1 hrnčeka mlieka (ovseného mlieka)
- 1/2 balenia prášku do pečiva
- 1,5 hrnčeka hladkej múky
- 1 balenie vanilkového pudingové prášku
Malinová plnka:
- 1/2 hrnčeka- 100ml vody
- 1/2 hrnčeka kr. cukru
- 250 g malín
- 1 balenie vanilkového pudingového prášku
Tvarohová vrstva
- 1 balenie -500g tvarohu
- 1 balenie -200ml kyslej smotany
- 1 balenie drtenej želatíny + 2 PL vody
- 1/2 hrnčeka práškového cukru
- kôra z citróna
Okrem toho:
- 120ml mlieka
- 1 šľahačka v prášku
Postup:
- Začneme tým, že si trúbu predherejeme na 160C,
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme olej a ďalej šľaháme.
- Pridáme mlieko, preosiatú múku a prášok do pečiva ako aj pudingový prášok. Dobre premiešame až vznikne hladké cesto.
- Tortovú formu si vymažeme a nalejeme do nej cesto.
- Pečieme pri 160 C po dobu 40-45 minút. Potom necháme dôkladne vychladnúť.
- Následne cesto rozrežeme na 3 pláty.
- Maliny dáme do hrnca spolu s vodou (za 3Pl si odložíme stranou) a cukrom a necháme ich rozvariť 5-10 minút.
- V zvyšnej vode rozmiešame pudingový prášok a keď sú už maliny mäkké, prilejeme k ním pudingovú zmes a uvaríme hustý puding z malín. Necháme trochu vychladnúť.
- Medzitým si tvaroh zmiešame s cukrom, citrónovou kôrou a smotanou.
- Rozdrtenú želatínu dáme do hrnca a pridáme trošku vody. Premiešame. Potom hrniec na krátko (1 minútu) nahrejeme, v teplom hrnci sa želatína lepšie roztopí. Pozor, nevaríme ju len napomôžeme topeniu želatíny nahriatím.
- Za lyžicu tvarohovej zmesi odoberieme a dáme k želatíne. Dobre rozmiešame. Potom celú želatínu vlejeme do misky s tvarohom a dôkladne premiešame.
- Mlieko si vyšľaháme s práškovou šľahačkou do tuhej šľahačky.
- Začneme vrstviť tortu. Na to položíme na misku spodný plát a umiestníme okolo neho cukrárenskú obruč.
- Na spodný plát nanesieme tvarohovú zmes a zarovnáme ju do hladka. Položíme naň druhý plát. Ten potrieme výdatne malinovým džemom a potom naňho nalejeme mierne vychladnutý malinový puding.
- Na to umiestníme posledný plát cesta. Už len potrieme vrch šľahačkou a necháme chladiť aspoň 2 hodiny v chladničke.
- Kdo chce môže vrchnú vrstvu pomocou lyžičky vytvarovať do vlniek predtým než dá tortu chladiť.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
-
Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?
Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]
-
Domáce rezance ako od starej mamy
Pamätáte si možno z detstva, ako vaša stará mama pripravovala na pomúčenom stole rezance? Mne sa táto spomienka veľmi uschovala v pamäti a dodnes si pamätám ich chuť či už s čerstvo pomletým makom, posypané kakaom či tvarohom alebo len tak servírované s mliekom.
-
Domáce cestoviny bez námahy len z 3 surovín
Domáce cestoviny či rezance si možno super jednoducho pripraviť aj doma, na cestovinové cesto vám postačia tieto 3 základné suroviny. Tak prečo to nevyskúšať?
-
Šťavnaté rezy Margot
Ako dieťa som nikdy neodolala tyčinke Margot, tá chuť kokosovej drte a tomu tmavej čokolády ma uchvátila. Ako dospelá som začala túto dobrotu používať aj pri pečení a jednoznačným vyvrcholením týchto snáh sú rezy margot. Ich základ je šťavnaté čokoládové cesto s krásne nadýchaným čokoládovým krémom a zakončený vrstvou postrúhanej […]