Vyprážaný syr v trojobale

Ako deti sme sa na túto pochúťku vždy tak tešili. Moja mama varila veľmi zdravé jedlá, takéto sa objavili len naozaj príležitostne ale potom sme sa zalizovali. Ako dospelá som potom objavila kombináciu pečeného syra a sladkej marmelády – buď brusinkovú či ríbezľovú. Aj keď som spočiatku pozerala skepticky zistila som, že táto kombinácia proste chutí skvelo.

Suroviny (pre 2 osoby):

  • 200g syru (buď tvrdý ako gouda alebo tiež výborný je camembert)
  • 1 vajíčko
  • 2 šálky strúhanky
  • 2 šálky hladkej múky
  • soľ
  • brusinková marmeláda
  • 200ml oleja na praženie

Postup:

  • Aby syr neskôr nevytiekol je dobre spracovať studený syr. Dokonca ešte lepšie je ho dať na 10-15 minút pred obaľovaním do mrazničky.
  • Vajíčko rozbijeme a dáme do misky. Pridáme soľ a prešľaháme.
  • Do ďaľších 2 misiek si dáme múku a strúhanku.
  • Olej nalejeme do vyššieho hrnca a necháme ho nahrievať.
  • Syr (počítame ca. 100g na osobu) v celku dáme do múky a obalíme ho.
  • Potom vložíme do vajíčka a zo všetkých strán syr obalíme.
  • Na záver obalíme syr v strúhanke, ktorú sme osolili. Strúhanku dobre pritlačíme aby držala tvar.
  • Následne syr v horúcom oleji z oboch strán pražíme ca. 2 minúty pro stranu do chrumkava.
  • Po vybratí z oleje položíme na kuchynskú utierku a necháme odkvapkať prebytočný tuk.
  • Servírujeme s brusnicovou marmeládou.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Hrnčekové čokoládové palacinky ala brownie pancake

    Hrnčekové čokoládové palacinky ala brownie pancake

    No na čo ma moje deti len neukecajú, minule videli niekde čokoládové palacinky a dnes, že by si som ich nemohla urobiť brownie ako palacinku? Tak som sa nechala zlomiť. Cesto bolo skvelé, chuť výborná, len to bolo časovo náročné. Aby sa nepripalovali ich bolo treba opekať pomaly, na najnižšej […]


  • Hrnčekové ovocné rezy z mrazeného ovocia

    Hrnčekové ovocné rezy z mrazeného ovocia

    Máte aj vy doma zásoby mrazeného ovocia? Ja mám vždy zopár sáčkov z letnej úrody, najmä drobné ovocie ako ríbezle, či egreše, ktoré počas leta nestíhame jesť, ma o to viac potešia cez zimu. Super na prípravu napríklad takýchto chutných rezov. Hrnček mal objem 250ml. Suroviny na cesto: Suroviny na […]


  • Najrýchlejšia cesnaková omáčka na cestoviny

    Najrýchlejšia cesnaková omáčka na cestoviny

    Túto omáčku máte rýchlejšie hotovú ako sa stihnú uvariť cestoviny. Je krásne krémovitá a to celkom aj bez šľahačky. Výborná na rýchle varenie. Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *