Vyprážaný syr v trojobale

Ako deti sme sa na túto pochúťku vždy tak tešili. Moja mama varila veľmi zdravé jedlá, takéto sa objavili len naozaj príležitostne ale potom sme sa zalizovali. Ako dospelá som potom objavila kombináciu pečeného syra a sladkej marmelády – buď brusinkovú či ríbezľovú. Aj keď som spočiatku pozerala skepticky zistila som, že táto kombinácia proste chutí skvelo.

Suroviny (pre 2 osoby):

  • 200g syru (buď tvrdý ako gouda alebo tiež výborný je camembert)
  • 1 vajíčko
  • 2 šálky strúhanky
  • 2 šálky hladkej múky
  • soľ
  • brusinková marmeláda
  • 200ml oleja na praženie

Postup:

  • Aby syr neskôr nevytiekol je dobre spracovať studený syr. Dokonca ešte lepšie je ho dať na 10-15 minút pred obaľovaním do mrazničky.
  • Vajíčko rozbijeme a dáme do misky. Pridáme soľ a prešľaháme.
  • Do ďaľších 2 misiek si dáme múku a strúhanku.
  • Olej nalejeme do vyššieho hrnca a necháme ho nahrievať.
  • Syr (počítame ca. 100g na osobu) v celku dáme do múky a obalíme ho.
  • Potom vložíme do vajíčka a zo všetkých strán syr obalíme.
  • Na záver obalíme syr v strúhanke, ktorú sme osolili. Strúhanku dobre pritlačíme aby držala tvar.
  • Následne syr v horúcom oleji z oboch strán pražíme ca. 2 minúty pro stranu do chrumkava.
  • Po vybratí z oleje položíme na kuchynskú utierku a necháme odkvapkať prebytočný tuk.
  • Servírujeme s brusnicovou marmeládou.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]


  • Zemiakové guľky s kuracím mäsom- pokrm do 20 minút

    Zemiakové guľky s kuracím mäsom- pokrm do 20 minút

    Tento výborný pokrm z jednej panvice si viete pripraviť do 20 minút, stačí ak vám ostane trochu roztlačených zemiakov či zemiakovej kaše a môžete sa pustiť do roboty. Suroviny: Postup:


  • Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom

    Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom

    Tento dezert je veľmi rýchlo hotový a potom potrebuje najlepšie cez noc ostať v chlade. Na ďaľší den si už môžete pochutnávať na tomto lahodnom dezerte, ktorý sa vám bude doslova rozplývať na jazyku. Suroviny: Postup:


  • Mrežovník ako od mojej starej mamy

    Mrežovník ako od mojej starej mamy

    Tento koláč si vždy spájam s letnými prázdninamy, ktoré som ako dieťa trávila u mojej starej mamy. Nepamätam si, že by bolo leto, kedy nám moja starká takýto mrežovník z aktualného ovocia alebo proste z marmelády ked nebolo čerstvé ovocie nepripravila. Mám rada takéto nostalgické jedlá. Suroviny na cesto: Ostatné: […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*