Vyprážaný syr v trojobale

Ako deti sme sa na túto pochúťku vždy tak tešili. Moja mama varila veľmi zdravé jedlá, takéto sa objavili len naozaj príležitostne ale potom sme sa zalizovali. Ako dospelá som potom objavila kombináciu pečeného syra a sladkej marmelády – buď brusinkovú či ríbezľovú. Aj keď som spočiatku pozerala skepticky zistila som, že táto kombinácia proste chutí skvelo.

Suroviny (pre 2 osoby):

  • 200g syru (buď tvrdý ako gouda alebo tiež výborný je camembert)
  • 1 vajíčko
  • 2 šálky strúhanky
  • 2 šálky hladkej múky
  • soľ
  • brusinková marmeláda
  • 200ml oleja na praženie

Postup:

  • Aby syr neskôr nevytiekol je dobre spracovať studený syr. Dokonca ešte lepšie je ho dať na 10-15 minút pred obaľovaním do mrazničky.
  • Vajíčko rozbijeme a dáme do misky. Pridáme soľ a prešľaháme.
  • Do ďaľších 2 misiek si dáme múku a strúhanku.
  • Olej nalejeme do vyššieho hrnca a necháme ho nahrievať.
  • Syr (počítame ca. 100g na osobu) v celku dáme do múky a obalíme ho.
  • Potom vložíme do vajíčka a zo všetkých strán syr obalíme.
  • Na záver obalíme syr v strúhanke, ktorú sme osolili. Strúhanku dobre pritlačíme aby držala tvar.
  • Následne syr v horúcom oleji z oboch strán pražíme ca. 2 minúty pro stranu do chrumkava.
  • Po vybratí z oleje položíme na kuchynskú utierku a necháme odkvapkať prebytočný tuk.
  • Servírujeme s brusnicovou marmeládou.
  • Zápisník receptov, predpredaj začal so zľavou

    Zápisník receptov, predpredaj začal so zľavou

    Mám pre Vás novinku, ktorá ma naozaj veľmi napĺňa radosťou a o ktorú sa chcem s vami podeliť. Po intenzívnych prípravách som pre Vás prichystala tento skvelý zápisník receptov, ktoré hádam ocení každá gazdinka, ktorá rada varí či pečie. Zápisník bude v predaji od 14.12.2022. Ak nechcete dovtedy čakať, môžete […]


  • Kurča Frikassee – tradičný nemecký pokrm

    Kurča Frikassee – tradičný nemecký pokrm

    Kuracie Frikassee je obľúbený nemecký pokrm, ktorý je síce velmi lahodný ale tiež relatívne časovo náročný na prípravu. Toto tradičné nemecké jedlo sa pripravuje z kurčaťa, ktoré sa najskôr varí podobne ako na vývar, následne sa vývar zleje a kurča ošklbe z mäsa. Potom sa vyrobí z vývaru svetlá omáčka […]


  • Obložené chlebíčky, Canapes

    Obložené chlebíčky, Canapes

    Ak je niečo typické pre slovenskú kuchyňu a občerstvenie pre hostí, tak sú to práve obložené chlebíčky. Tieto možno pripraviť s maslom, majonézou či nátierkou podľa chuti ako základ a potom dozdobiť či už salámou, syrom alebo zeleninou. Pozrite si aj môj recept na paprikovú nátierku s kešu orieškami.


  • Orientálna šošovicová polievka

    Orientálna šošovicová polievka

    Táto šošovicová polievka je nielen sýta ale aj super aromatická. Chuťovo dominuje korenie Ras el Hanout, ktoré je typické pre arabský kontient a okrem kukurmy spája tiež chuť kmínu, koriandru, čili, feniklu a iných byliniek. Tiež výborné korenie na pečené zemiaky či pečenú zeleninu. Túto aromatickú obdobu klasickej polievky vrelo […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *