Vyprážaný syr v trojobale

Ako deti sme sa na túto pochúťku vždy tak tešili. Moja mama varila veľmi zdravé jedlá, takéto sa objavili len naozaj príležitostne ale potom sme sa zalizovali. Ako dospelá som potom objavila kombináciu pečeného syra a sladkej marmelády – buď brusinkovú či ríbezľovú. Aj keď som spočiatku pozerala skepticky zistila som, že táto kombinácia proste chutí skvelo.

Suroviny (pre 2 osoby):

  • 200g syru (buď tvrdý ako gouda alebo tiež výborný je camembert)
  • 1 vajíčko
  • 2 šálky strúhanky
  • 2 šálky hladkej múky
  • soľ
  • brusinková marmeláda
  • 200ml oleja na praženie

Postup:

  • Aby syr neskôr nevytiekol je dobre spracovať studený syr. Dokonca ešte lepšie je ho dať na 10-15 minút pred obaľovaním do mrazničky.
  • Vajíčko rozbijeme a dáme do misky. Pridáme soľ a prešľaháme.
  • Do ďaľších 2 misiek si dáme múku a strúhanku.
  • Olej nalejeme do vyššieho hrnca a necháme ho nahrievať.
  • Syr (počítame ca. 100g na osobu) v celku dáme do múky a obalíme ho.
  • Potom vložíme do vajíčka a zo všetkých strán syr obalíme.
  • Na záver obalíme syr v strúhanke, ktorú sme osolili. Strúhanku dobre pritlačíme aby držala tvar.
  • Následne syr v horúcom oleji z oboch strán pražíme ca. 2 minúty pro stranu do chrumkava.
  • Po vybratí z oleje položíme na kuchynskú utierku a necháme odkvapkať prebytočný tuk.
  • Servírujeme s brusnicovou marmeládou.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]


  • Domáce rezance ako od starej mamy

    Domáce rezance ako od starej mamy

    Pamätáte si možno z detstva, ako vaša stará mama pripravovala na pomúčenom stole rezance? Mne sa táto spomienka veľmi uschovala v pamäti a dodnes si pamätám ich chuť či už s čerstvo pomletým makom, posypané kakaom či tvarohom alebo len tak servírované s mliekom.


  • Domáce cestoviny bez námahy len z 3 surovín

    Domáce cestoviny bez námahy len z 3 surovín

    Domáce cestoviny či rezance si možno super jednoducho pripraviť aj doma, na cestovinové cesto vám postačia tieto 3 základné suroviny. Tak prečo to nevyskúšať?


  • Šťavnaté rezy Margot

    Šťavnaté rezy Margot

    Ako dieťa som nikdy neodolala tyčinke Margot, tá chuť kokosovej drte a tomu tmavej čokolády ma uchvátila. Ako dospelá som začala túto dobrotu používať aj pri pečení a jednoznačným vyvrcholením týchto snáh sú rezy margot. Ich základ je šťavnaté čokoládové cesto s krásne nadýchaným čokoládovým krémom a zakončený vrstvou postrúhanej […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*