Čokoládovo-maková torta s malinami

Slávnostná torta ktorá nielen pekne vyzerá ale tiež vynikajúco chutí. Ja som tentoraz použila menšiu formu (20cm) ak chcete pracovať s väčšou formou, použijte dvojité množstvo.

Suroviny:

  • 4 vajíčka
  • 1/2 hrnčeka cukru
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 1 hrnček mlieka (ovseného mlieka)
  • 1/2 balenia prášku do pečiva
  • 1 a 1/2 hrnčeka hladkej múky
  • 1/2 hrnčeka (nepomletého) maku
  • 1/2 hrnčeka kakaa
  • 250 g malín
  • 150ml studeného mlieka
  • 1 šľahačka v prášku
  • pár kvapiek červeného potravinového farbiva

Postup:

  • Začneme tým, že si trúbu predherejeme na 160C,
  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme olej a ďalej šľaháme.
  • Pridáme mlieko, preosiatú múku a prášok do pečiva ako aj mak a kakao. Dobre premiešame až vznikne hladké cesto.
  • Tortovú formu (priemer 24cm) si vymažeme a nalejeme do nej cesto.
  • Pečieme pri 160C po dobu 40-45 minút. Potom necháme dôkladne vychladnúť.
  • Až keď je cesto úplne chladné, vyklopíme ho z formy, inak by sa nám mohlo potrhať. Cesto prerežeme na 3 rovnako veľké diely.
  • Na plnku si vyšľaháme práškovú šľahačku s mliekom do tuhej šľahačky. Potom ju prifarbíme potravínovým farbivom do ružova.
  • Už len vsrtvíme. Na spodný plát nanesieme 1/3 šľahačky a po celej ploche rozložíme 1/3 malín. Položíme plát cesta.
  • Opäť zopakujeme. Na cesto dáme šľahačku, maliny, ktoré kladieme s odstupom a opäť cesto.
  • Vrchný plát cesta pomažeme zvyšnou plnkou a ozdobíme podľa chuti napríklad malinami, kokosom, brusinkami či postrúhanou bielou čokoládou.
  • Zápisník receptov, predpredaj začal so zľavou

    Zápisník receptov, predpredaj začal so zľavou

    Mám pre Vás novinku, ktorá ma naozaj veľmi napĺňa radosťou a o ktorú sa chcem s vami podeliť. Po intenzívnych prípravách som pre Vás prichystala tento skvelý zápisník receptov, ktoré hádam ocení každá gazdinka, ktorá rada varí či pečie. Zápisník bude v predaji od 14.12.2022. Ak nechcete dovtedy čakať, môžete […]


  • Kurča Frikassee – tradičný nemecký pokrm

    Kurča Frikassee – tradičný nemecký pokrm

    Kuracie Frikassee je obľúbený nemecký pokrm, ktorý je síce velmi lahodný ale tiež relatívne časovo náročný na prípravu. Toto tradičné nemecké jedlo sa pripravuje z kurčaťa, ktoré sa najskôr varí podobne ako na vývar, následne sa vývar zleje a kurča ošklbe z mäsa. Potom sa vyrobí z vývaru svetlá omáčka […]


  • Obložené chlebíčky, Canapes

    Obložené chlebíčky, Canapes

    Ak je niečo typické pre slovenskú kuchyňu a občerstvenie pre hostí, tak sú to práve obložené chlebíčky. Tieto možno pripraviť s maslom, majonézou či nátierkou podľa chuti ako základ a potom dozdobiť či už salámou, syrom alebo zeleninou. Pozrite si aj môj recept na paprikovú nátierku s kešu orieškami.


  • Orientálna šošovicová polievka

    Orientálna šošovicová polievka

    Táto šošovicová polievka je nielen sýta ale aj super aromatická. Chuťovo dominuje korenie Ras el Hanout, ktoré je typické pre arabský kontient a okrem kukurmy spája tiež chuť kmínu, koriandru, čili, feniklu a iných byliniek. Tiež výborné korenie na pečené zemiaky či pečenú zeleninu. Túto aromatickú obdobu klasickej polievky vrelo […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *