Slávnostná torta ktorá nielen pekne vyzerá ale tiež vynikajúco chutí. Ja som tentoraz použila menšiu formu (20cm) ak chcete pracovať s väčšou formou, použijte dvojité množstvo.
Suroviny:
- 4 vajíčka
- 1/2 hrnčeka cukru
- 1/2 hrnčeka oleja
- 1 hrnček mlieka (ovseného mlieka)
- 1/2 balenia prášku do pečiva
- 1 a 1/2 hrnčeka hladkej múky
- 1/2 hrnčeka (nepomletého) maku
- 1/2 hrnčeka kakaa
- 250 g malín
- 150ml studeného mlieka
- 1 šľahačka v prášku
- pár kvapiek červeného potravinového farbiva

Postup:
- Začneme tým, že si trúbu predherejeme na 160C,
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme olej a ďalej šľaháme.
- Pridáme mlieko, preosiatú múku a prášok do pečiva ako aj mak a kakao. Dobre premiešame až vznikne hladké cesto.
- Tortovú formu (priemer 24cm) si vymažeme a nalejeme do nej cesto.
- Pečieme pri 160C po dobu 40-45 minút. Potom necháme dôkladne vychladnúť.
- Až keď je cesto úplne chladné, vyklopíme ho z formy, inak by sa nám mohlo potrhať. Cesto prerežeme na 3 rovnako veľké diely.
- Na plnku si vyšľaháme práškovú šľahačku s mliekom do tuhej šľahačky. Potom ju prifarbíme potravínovým farbivom do ružova.
- Už len vsrtvíme. Na spodný plát nanesieme 1/3 šľahačky a po celej ploche rozložíme 1/3 malín. Položíme plát cesta.
- Opäť zopakujeme. Na cesto dáme šľahačku, maliny, ktoré kladieme s odstupom a opäť cesto.
- Vrchný plát cesta pomažeme zvyšnou plnkou a ozdobíme podľa chuti napríklad malinami, kokosom, brusinkami či postrúhanou bielou čokoládou.
Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:
- Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
- Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
- Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
- Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky
- Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín
Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.
-
Bezlepkový mrkvový koláč bez múky
Zdravá pochutinka, pri ktorej vás ani nenapadne, že v ceste bolo použitá mrkva. Výborný dezert do jarných dní. Suroviny: Postup:
-
Jednoduchá zeleninová krémová polievka (vegan)
Táto polievka je krásne krémová aj bez pridania mlieka či šľahačkovej smotany a naozaj rýchlo hotová. Suroviny: Postup:
-
Hrnčekové Belgické vafle, super jednoduché
Už dlhšie som naznačovala manželovi, že by som mala rada nový vaflovač. Žial boli narodky, potom vianoce a nič. Tak som sa na to vykašlala a kúpila si sama :). A ako inak, bol aj rýchlo uvedený do prevádzky, moje deti vafle zbožňujú. Je dobre si miesto zamiesiť na obed […]