Čokoládovo-maková torta s malinami

Slávnostná torta ktorá nielen pekne vyzerá ale tiež vynikajúco chutí. Ja som tentoraz použila menšiu formu (20cm) ak chcete pracovať s väčšou formou, použijte dvojité množstvo.

Suroviny:

  • 4 vajíčka
  • 1/2 hrnčeka cukru
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 1 hrnček mlieka (ovseného mlieka)
  • 1/2 balenia prášku do pečiva
  • 1 a 1/2 hrnčeka hladkej múky
  • 1/2 hrnčeka (nepomletého) maku
  • 1/2 hrnčeka kakaa
  • 250 g malín
  • 150ml studeného mlieka
  • 1 šľahačka v prášku
  • pár kvapiek červeného potravinového farbiva

Postup:

  • Začneme tým, že si trúbu predherejeme na 160C,
  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme olej a ďalej šľaháme.
  • Pridáme mlieko, preosiatú múku a prášok do pečiva ako aj mak a kakao. Dobre premiešame až vznikne hladké cesto.
  • Tortovú formu (priemer 24cm) si vymažeme a nalejeme do nej cesto.
  • Pečieme pri 160C po dobu 40-45 minút. Potom necháme dôkladne vychladnúť.
  • Až keď je cesto úplne chladné, vyklopíme ho z formy, inak by sa nám mohlo potrhať. Cesto prerežeme na 3 rovnako veľké diely.
  • Na plnku si vyšľaháme práškovú šľahačku s mliekom do tuhej šľahačky. Potom ju prifarbíme potravínovým farbivom do ružova.
  • Už len vsrtvíme. Na spodný plát nanesieme 1/3 šľahačky a po celej ploche rozložíme 1/3 malín. Položíme plát cesta.
  • Opäť zopakujeme. Na cesto dáme šľahačku, maliny, ktoré kladieme s odstupom a opäť cesto.
  • Vrchný plát cesta pomažeme zvyšnou plnkou a ozdobíme podľa chuti napríklad malinami, kokosom, brusinkami či postrúhanou bielou čokoládou.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Bezlepkový mrkvový koláč bez múky

    Bezlepkový mrkvový koláč bez múky

    Zdravá pochutinka, pri ktorej vás ani nenapadne, že v ceste bolo použitá mrkva. Výborný dezert do jarných dní. Suroviny: Postup:


  • Jednoduchá zeleninová krémová polievka (vegan)

    Jednoduchá zeleninová krémová polievka (vegan)

    Táto polievka je krásne krémová aj bez pridania mlieka či šľahačkovej smotany a naozaj rýchlo hotová. Suroviny: Postup:


  • Hrnčekové Belgické vafle, super jednoduché

    Hrnčekové Belgické vafle, super jednoduché

    Už dlhšie som naznačovala manželovi, že by som mala rada nový vaflovač. Žial boli narodky, potom vianoce a nič. Tak som sa na to vykašlala a kúpila si sama :). A ako inak, bol aj rýchlo uvedený do prevádzky, moje deti vafle zbožňujú. Je dobre si miesto zamiesiť na obed […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *