Škoricové uzlíky z tekvicového cesta

Po veľkom úspechu tekvicových žemličiek sa u nás dnes piekli tieto škoricové uzlíky zo škoricového cesta a ako už aj pri žemličkách bola to veľká pochúťka. Krásne nadýchané a aromatické cesto doplnené o chuť škorice, proste lahôdka.

Suroviny:

  • ca. 700g hl. múky
  • 1/2 čerstvých kvasníc
  • 70g kr. cukru
  • 3 PL masla
  • 150g tekvice (hokkaido alebo maslová tekvica)
  • 1 čl kurkumy
  • štipka soli
  • 100ml mlieka (ovseného mlieka)
  • 1/2čl sušeného zázvoru
  • 2 PL škorice
  • 2 vanilkový cukor
  • 5 PL kr. cukru
  • 50g masla izbovej teploty

Postup:

  • Začneme prípravou kvásku. Na to si rozdrobíme kvasnice do misky, posypeme ich 1lyžicou cukru, dobre premiešame a necháme postáť 10 minút, až sa vytvorí kvások.
  • Medzitým si ošúpeme tekvicu a pokrájame ju na drobné kúsky. Pridáme 2-3 lyžice vody, 50g cukru, vanilkový cukor, zázvor a necháme spolu ca. 5-10 minút variť. Potom roztlačíme na kašu a necháme vychladnúť.
  • Mlieko si rozmiešame so zvyšným cukrom a kukurmou.
  • Do misky na miesenie si dáme múku, soľ, maslo izbovej teploty, dochuté mlieko a kvások.
  • Následne pridáme vychladnú tekvicu a začneme miesiť. Miesime aspoň 10 minút, aby sa z cesta uvolnil lepok a vytvorilo tak elastické cesto. Ak bude cesto moc lepivé, pridáme ešte trochu múky, ak moc suché, tak trochu vody.
  • Takto pripravené cesto necháme zakryté pol hodinu kysnúť.
  • Cesto vyvaľkáme na pomúčenej ploche na obdĺžnik a výdatne ho potrieme maslom.
  • Potom ho posypeme škoricou, vanilkovým a kryštzáľovým cukrom a cesto zaroľujeme do šúľca.
  • Potom ho pokrájame na 10 rovnako hrubých dielov a položíme s odstupom narezanou stranou na hor, na plech.
  • Prikryjeme a necháme ešte 20 minút kysnúť. Potom pečieme pri 180C po dobu 25-30 minút do zlatista.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Kokosový koláč s jahodami

    Kokosový koláč s jahodami

    Už ste niekedy vyskúšali kombináciu jahôd a kokosu? Podľa mňa sa tieto 2 suroviny skvelo k sebe hodia a chuťovo dopĺňajú. Tak aj v tomto koláči, ktorý spája intenzívnu chuť kokosu so sviežou chuťou jahôd.


  • Lahodná maková bábovka z pomletého maku

    Lahodná maková bábovka z pomletého maku

    Prednedávnom som vám publikovala recept na makovú bábovku z celého maku a tento raz ponúkam obmenu z pomletého maku. Rozdiel bude najmä vo farbe, ktorá bude pri pomletom maku omnoho intenzívnejšia (tmavomodrá) ale takisto v konzistencii, mak nahradí veľkú časť múky a to bude automaticky aj chutiť. Môj hrnček mal […]


  • Lahodný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

    Lahodný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

    Tento rok bola sezóna medvedieho cesnaku na Slovensku pomerne skoro (teda aspoň v okolí Bratislavy), ale nie všade. Ja si pestujem medvedí cesnak doma a tam až teraz mi dozrel, tak, že som ho mohla zbierať. Tento šalát je skvelým spôsobom ako medvedí cesnak použiť do chutnej obmeny klasiky. Ak […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*