Ako si upiecť tekvicové semiačka

Máte radi tekvicové jadierka, aké si viete kúpiť na trhu? Takéto si ľahko pripravíte doma, samozrejme na to potrebujete vhodnú tekvicu ale túto možno dnes dostať bežne kúpiť v obchode či na trhu (druh tekvica veľkoplodová alebo ako ju moje deti volajú haloween tekvica). U nás doma sú všetci za nimi pobláznený a to nielen pre ich skvelú chuť, ale semiačka sú aj skvelým zdrojom minerálov ako železo či zinok a vitamínov A, B, C D a E. Proste chutné a zdravé.

snak

Potrebujete:

  • Surové semiačka z jednej veľkej tekvice
  • 1 l vody
  • 2 PL hrubozrnnej soli
  • plech na pečenie

Postup:

  • Tekvice narežeme vrch a vydlabeme jej vnútro. Vonkajšok tekvice nevyhodte, môžete s deťmi z neho pripraviť pekného strašiaka, stačí trochu predstavivosti.
  • Tekvica má fázovité, mľazgavé vnútro a samozrejeme semiačka. Práve tie chceme. Na to dáme všetko čo vydlabeme do vody a potom rukami umývame až sa vnútro oddelí od semiačok.
  • Semiačka vyberieme z vody a dáme na pekáč vyložený papierom na pečenie. Osolíme ich výdatne soľou, najlepšie sa hodí hrubozrnná, ktorá sa hneď neroztopí.
  • Následne ich necháme piecť pri 200C v predhriatej rúre po dobu 15-20 minút. Ja ich mám rada ešte biele, kdo ich chce mať opečené do hnedasta, ponechá ich v trúbe ešte 5-10 minút dlhšie.
  • Po vychladnutí sa môžete pustiť do maškrtenia.
  • Zápisník receptov, predpredaj začal so zľavou

    Zápisník receptov, predpredaj začal so zľavou

    Mám pre Vás novinku, ktorá ma naozaj veľmi napĺňa radosťou a o ktorú sa chcem s vami podeliť. Po intenzívnych prípravách som pre Vás prichystala tento skvelý zápisník receptov, ktoré hádam ocení každá gazdinka, ktorá rada varí či pečie. Zápisník bude v predaji od 14.12.2022. Ak nechcete dovtedy čakať, môžete […]


  • Kurča Frikassee – tradičný nemecký pokrm

    Kurča Frikassee – tradičný nemecký pokrm

    Kuracie Frikassee je obľúbený nemecký pokrm, ktorý je síce velmi lahodný ale tiež relatívne časovo náročný na prípravu. Toto tradičné nemecké jedlo sa pripravuje z kurčaťa, ktoré sa najskôr varí podobne ako na vývar, následne sa vývar zleje a kurča ošklbe z mäsa. Potom sa vyrobí z vývaru svetlá omáčka […]


  • Obložené chlebíčky, Canapes

    Obložené chlebíčky, Canapes

    Ak je niečo typické pre slovenskú kuchyňu a občerstvenie pre hostí, tak sú to práve obložené chlebíčky. Tieto možno pripraviť s maslom, majonézou či nátierkou podľa chuti ako základ a potom dozdobiť či už salámou, syrom alebo zeleninou. Pozrite si aj môj recept na paprikovú nátierku s kešu orieškami.


  • Orientálna šošovicová polievka

    Orientálna šošovicová polievka

    Táto šošovicová polievka je nielen sýta ale aj super aromatická. Chuťovo dominuje korenie Ras el Hanout, ktoré je typické pre arabský kontient a okrem kukurmy spája tiež chuť kmínu, koriandru, čili, feniklu a iných byliniek. Tiež výborné korenie na pečené zemiaky či pečenú zeleninu. Túto aromatickú obdobu klasickej polievky vrelo […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *