Ako si upiecť tekvicové semiačka

Máte radi tekvicové jadierka, aké si viete kúpiť na trhu? Takéto si ľahko pripravíte doma, samozrejme na to potrebujete vhodnú tekvicu ale túto možno dnes dostať bežne kúpiť v obchode či na trhu (druh tekvica veľkoplodová alebo ako ju moje deti volajú haloween tekvica). U nás doma sú všetci za nimi pobláznený a to nielen pre ich skvelú chuť, ale semiačka sú aj skvelým zdrojom minerálov ako železo či zinok a vitamínov A, B, C D a E. Proste chutné a zdravé.

snak

Potrebujete:

  • Surové semiačka z jednej veľkej tekvice
  • 1 l vody
  • 2 PL hrubozrnnej soli
  • plech na pečenie

Postup:

  • Tekvice narežeme vrch a vydlabeme jej vnútro. Vonkajšok tekvice nevyhodte, môžete s deťmi z neho pripraviť pekného strašiaka, stačí trochu predstavivosti.
  • Tekvica má fázovité, mľazgavé vnútro a samozrejeme semiačka. Práve tie chceme. Na to dáme všetko čo vydlabeme do vody a potom rukami umývame až sa vnútro oddelí od semiačok.
  • Semiačka vyberieme z vody a dáme na pekáč vyložený papierom na pečenie. Osolíme ich výdatne soľou, najlepšie sa hodí hrubozrnná, ktorá sa hneď neroztopí.
  • Následne ich necháme piecť pri 200C v predhriatej rúre po dobu 15-20 minút. Ja ich mám rada ešte biele, kdo ich chce mať opečené do hnedasta, ponechá ich v trúbe ešte 5-10 minút dlhšie.
  • Po vychladnutí sa môžete pustiť do maškrtenia.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Hrnčekové ovocné rezy z mrazeného ovocia

    Hrnčekové ovocné rezy z mrazeného ovocia

    Máte aj vy doma zásoby mrazeného ovocia? Ja mám vždy zopár sáčkov z letnej úrody, najmä drobné ovocie ako ríbezle, či egreše, ktoré počas leta nestíhame jesť, ma o to viac potešia cez zimu. Super na prípravu napríklad takýchto chutných rezov. Hrnček mal objem 250ml. Suroviny na cesto: Suroviny na […]


  • Najrýchlejšia cesnaková omáčka na cestoviny

    Najrýchlejšia cesnaková omáčka na cestoviny

    Túto omáčku máte rýchlejšie hotovú ako sa stihnú uvariť cestoviny. Je krásne krémovitá a to celkom aj bez šľahačky. Výborná na rýchle varenie. Suroviny: Postup:


  • Hrnčekový makový koláč

    Hrnčekový makový koláč

    Super rýchly a super jednoduchý, taký je tento makový koláč, ktorý zvládnete za pár minút. Recept je na plech o veľkosti 35*25cm. Na meranie som použila šálku s objemom 250ml. Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *