Ako si upiecť tekvicové semiačka

Máte radi tekvicové jadierka, aké si viete kúpiť na trhu? Takéto si ľahko pripravíte doma, samozrejme na to potrebujete vhodnú tekvicu ale túto možno dnes dostať bežne kúpiť v obchode či na trhu (druh tekvica veľkoplodová alebo ako ju moje deti volajú haloween tekvica). U nás doma sú všetci za nimi pobláznený a to nielen pre ich skvelú chuť, ale semiačka sú aj skvelým zdrojom minerálov ako železo či zinok a vitamínov A, B, C D a E. Proste chutné a zdravé.

snak

Potrebujete:

  • Surové semiačka z jednej veľkej tekvice
  • 1 l vody
  • 2 PL hrubozrnnej soli
  • plech na pečenie

Postup:

  • Tekvice narežeme vrch a vydlabeme jej vnútro. Vonkajšok tekvice nevyhodte, môžete s deťmi z neho pripraviť pekného strašiaka, stačí trochu predstavivosti.
  • Tekvica má fázovité, mľazgavé vnútro a samozrejeme semiačka. Práve tie chceme. Na to dáme všetko čo vydlabeme do vody a potom rukami umývame až sa vnútro oddelí od semiačok.
  • Semiačka vyberieme z vody a dáme na pekáč vyložený papierom na pečenie. Osolíme ich výdatne soľou, najlepšie sa hodí hrubozrnná, ktorá sa hneď neroztopí.
  • Následne ich necháme piecť pri 200C v predhriatej rúre po dobu 15-20 minút. Ja ich mám rada ešte biele, kdo ich chce mať opečené do hnedasta, ponechá ich v trúbe ešte 5-10 minút dlhšie.
  • Po vychladnutí sa môžete pustiť do maškrtenia.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]


  • Šťavnaté rezy Margot

    Šťavnaté rezy Margot

    Ako dieťa som nikdy neodolala tyčinke Margot, tá chuť kokosovej drte a tomu tmavej čokolády ma uchvátila. Ako dospelá som začala túto dobrotu používať aj pri pečení a jednoznačným vyvrcholením týchto snáh sú rezy margot. Ich základ je šťavnaté čokoládové cesto s krásne nadýchaným čokoládovým krémom a zakončený vrstvou postrúhanej […]


  • Ako pripraviť lahodné lasagne bolognese

    Ako pripraviť lahodné lasagne bolognese

    Zaiste ste už mali možnosť vyskúšať v reštaurácii lasagne s boloňskou omáčkou. Správne pripravené sú nielen šťavnaté alebo aj tak lahodné a jemné, že sa doslova rozplývajú na jazyku. Takéto Lasagne si môžete pripraviť aj doma, postačia vám lasagne pláty, ktoré nemusíte predvariť. Okrem toho budete už len potrebovať bešamelovú […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*