Kysnuté sladké tekvičky (žemličky) s nutella plnkou

Fanstatsické nadýchané malé tekvičky, ktoré nielej majú tvar tekvice a ich farbu ale aj v ich ceste sa nachádza tekvica. V kombinácii s nutellou skvelá pochúťka, ktorú ocenia najmä deti.

Suroviny (na ca. 15ks):

  • ca. 700g hl. múky
  • 1/2 čerstvých kvasníc
  • 70g kr. cukru
  • 3 PL masla
  • 150g tekvice (hokkaido alebo maslová tekvica)
  • 1 čl kurkumy
  • štipka soli
  • 100ml mlieka (ovseného mlieka)
  • 1/2čl sušeného zázvoru
  • 1/2čl škorice
  • 1 vanilkový cukor
  • nutella (na plnenie ca. 10PL)
  • 1 vajíčko na pomazanie
  • celé kusy škorice (na ozdobu)
  • potravinový špagát na viazanie

Postup:

  • Začneme prípravou kvásku. Na to si rozdrobíme kvasnice do misky, posypeme ich 1lyžicou cukru, dobre premiešame a necháme postáť 10 minút, až sa vytvorí kvások.
  • Medzitým si ošúpeme tekvicu a pokrájame ju na drobné kúsky. Pridáme 2-3 lyžice vody, 50g cukru, vanilkový cukor, škoricu, zázvor a necháme spolu ca. 5-10 minút variť. Potom roztlačíme na kašu a necháme vychladnúť.
  • Mlieko si rozmiešame so zvyšným cukrom a kukurmou.
  • Do misky na miesenie si dáme múku, soľ, maslo izbovej teploty, dochuté mlieko a kvások.
  • Následne pridáme vychladnú tekvicu a začneme miesiť. Miesime aspoň 10 minút, aby sa z cesta uvolnil lepok a vytvorilo tak elastické cesto. Ak bude cesto moc lepivé, pridáme ešte trochu múky, ak moc suché, tak trochu vody.
  • Takto pripravené cesto necháme zakryté pol hodinu kysnúť.
  • Potom cesto rozdelíme na 15 rovnako veľkých dielov a každý najskôr trochu vyvaľkáme a vložíme do stredu za 1 čl Nutelli. Potom okraje ceste zatvoríme a vytvroíme guľku.
  • Následne si na každú tekvicu z potravinového špagátu nastriháme 4ks dlhé asi 15cm. Tieto položíme na pracovnú pluchu, do stredu vložíme našu guľku z cesta a špagáty smerom k stredu zviažeme. Tak sa vytvorí tvarh tekvice.
  • Prebytočný špagát môžeme odstrihnúť. Potom tekvičky položíme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ich prikyté ešte 15 minút oddychovať. Medzitým si predhrejeme rúru na 180C.
  • Vajíčko rozbijeme do misky a roztrepeme ho. Pomažeme ním povrch tekvičiek.
  • Tekvičky pečieme po dobu 20-25 minút do zlatista.
  • Potom ich necháme vychladnúť a následne opatrneme odstránime potravinový špagát.
  • Kdo chce môže stred tekvičiek ozdobiť kúskami celej škorice.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Kysnuté sladké tekvičky (žemličky) s nutella plnkou

Fanstatsické nadýchané malé tekvičky, ktoré nielej majú tvar tekvice a ich farbu ale aj v ich ceste sa nachádza tekvica. V kombinácii s nutellou skvelá pochúťka, ktorú ocenia najmä deti. Suroviny (na ca. 15ks): ca. 700g hl. múky 1/2 čerstvých kvasníc 70g kr. cukru 3 PL masla 150g tekvice (hokkaido […]

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Nová E-kniha plná letných receptov

    Nová E-kniha plná letných receptov

    Ak si práve vychutnávate leto mám pre vás skvelú správu, pripravila som pre vás zbierku receptov na toto ročné obdobie, ktoré mi pripomínalo leto, ako som ho trávila v detstve u starej mamy – od tradičných receptov na spracovanie ovocia vo forme zákuskov či koláčov, až po zaváranie a konzervovanie, […]


  • Videorecept- Hovädzie mäso s rajčinovou omáčkou

    Videorecept- Hovädzie mäso s rajčinovou omáčkou


  • Super rýchla kuracia čína

    Super rýchla kuracia čína

    Koľkokrát som sedela v čínskej reštike a vychutnávala si to ich super šťavnaté kuracie mäso so zeleninou. Až som zistila ako ľahko sa to dá pripraviť aj doma. Recept


  • Jarné rolky bez cesta

    Jarné rolky bez cesta

    Tieto skvelé rolky sú vyrobené na spôsob jarných roliek ale s tým rozdielom, že cesto ani ryžový papier nepotrebujú. Túto funkciu prevezme šalátový list. Chutné jednohubky na švédske stoly či na grilovanie, ktoré mimoriadne pekne vyzerajú. Recept


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*