Kysnuté sladké tekvičky (žemličky) s nutella plnkou

Fantastické nadýchané malé tekvičky, ktoré nielen majú tvar tekvice a ich farbu ale aj v ich ceste sa nachádza tekvica. V kombinácii s nutellou skvelá pochúťka, ktorú ocenia najmä deti.

Suroviny (na ca. 15ks):

  • ca. 700g hl. múky
  • 1/2 čerstvých kvasníc
  • 70g kr. cukru
  • 3 PL masla
  • 150g tekvice (hokkaido alebo maslová tekvica)
  • 1 čl kurkumy
  • štipka soli
  • 100ml mlieka (ovseného mlieka)
  • 1/2čl sušeného zázvoru
  • 1/2čl škorice
  • 1 vanilkový cukor
  • nutella (na plnenie ca. 10PL)
  • 1 vajíčko na pomazanie
  • celé kusy škorice (na ozdobu)
  • potravinový špagát na viazanie

Postup:

  • Začneme prípravou kvásku. Na to si rozdrobíme kvasnice do misky, posypeme ich 1lyžicou cukru, dobre premiešame a necháme postáť 10 minút, až sa vytvorí kvások.
  • Medzitým si ošúpeme tekvicu a pokrájame ju na drobné kúsky. Pridáme 2-3 lyžice vody, 50g cukru, vanilkový cukor, škoricu, zázvor a necháme spolu ca. 5-10 minút variť. Potom roztlačíme na kašu a necháme vychladnúť.
  • Mlieko si rozmiešame so zvyšným cukrom a kukurmou.
  • Do misky na miesenie si dáme múku, soľ, maslo izbovej teploty, dochuté mlieko a kvások.
  • Následne pridáme vychladnú tekvicu a začneme miesiť. Miesime aspoň 10 minút, aby sa z cesta uvolnil lepok a vytvorilo tak elastické cesto. Ak bude cesto moc lepivé, pridáme ešte trochu múky, ak moc suché, tak trochu vody.
  • Takto pripravené cesto necháme zakryté pol hodinu kysnúť.
  • Potom cesto rozdelíme na 15 rovnako veľkých dielov a každý najskôr trochu vyvaľkáme a vložíme do stredu za 1 čl Nutelli. Potom okraje ceste zatvoríme a vytvroíme guľku.
  • Následne si na každú tekvicu z potravinového špagátu nastriháme 4ks dlhé asi 15cm. Tieto položíme na pracovnú pluchu, do stredu vložíme našu guľku z cesta a špagáty smerom k stredu zviažeme. Tak sa vytvorí tvarh tekvice.
  • Prebytočný špagát môžeme odstrihnúť. Potom tekvičky položíme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ich prikyté ešte 15 minút oddychovať. Medzitým si predhrejeme rúru na 180C.
  • Vajíčko rozbijeme do misky a roztrepeme ho. Pomažeme ním povrch tekvičiek.
  • Tekvičky pečieme po dobu 20-25 minút do zlatista.
  • Potom ich necháme vychladnúť a následne opatrneme odstránime potravinový špagát.
  • Kdo chce môže stred tekvičiek ozdobiť kúskami celej škorice.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*