Možno sa vám zdá tekvica vrámci dezertu zvláštna, ale nebojte sa, uvarená s cukrom a s trochou škorice je tekvica delikatesa. V USA sú známe pumkin pies ktoré sa pripravujú z tekvicového pyré a to ma inšpirovalo k tomuto chutnému dezertu.
Jump to RecipeTekvicové tiramissu
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
2 balenia dlhých piškót
250g mascarpone alebo Philadelphia syru
50g pr. cukru
250g jemného tvarohu
1 veľká maslová tekvica alebo hokkaido
4PL kr cukru
50ml vody
1 celá škorica + mletá škorica na posypanie
250ml šľahačkovej smotany + 1 stužovač
mlieko
Postup
- Začneme tým, že si prichystáme základný krém. Na to zmiešame mascarpone s tvarohom a cukrom, prípadne pridáme vanilkový cukor a premiešame.
- Do misky si dáme mlieko, piškóty odbalíme a pripravíme si podlhovastú nádobu.
- Tekvicu ošúpeme ak sa dá, pokrájame na kocky a dáme do hrnca spolu s cukrom, celou škoricou a vodou variť na ca. 30 minút do mäkka. Potom vyberieme škoricu a ponorným mixérom rozmixujeme na kašu. Necháme vychladnúť.
- Začneme vrstviť. Najskôr dáme vrstvi piškót ktoré najskôr vždy krátko namočíme v mlieku a potom dáme do nádoby, tak aby sa čo možno dotýkali. Na to nanesieme 1/2 tekvicovej vrstvy a na to 1/2 plnky. Dobre všetko zarovnáme. Nasleduje druhá vrstva piškót opäť namočených v mlieku, zvyšná plnka a tekvicová vrstva. Takto pripravené necháme aspoň 12 hodín v chlade.
- Šľahačku vyšľaháme so stužovanom do tuha a dáme do cukrárenskej špičky. Nanesieme malé špičky po celej ploche manga. Kto chce na záver posype povrch škoricou.
Videorecepty
Chcete si pozrieť Video-postup k tomuto receptu? Tak nahliadnite na môj youtube kanál.
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Tekvicové tiramissu
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.