HomeHlavné jedlá Expresné recepty Zapečené kuracie prsia na bylinkovej omáčke

Zapečené kuracie prsia na bylinkovej omáčke

Posted in : Expresné recepty, Hlavné jedlá, Mäsité jedlá on by : lydia.argilli

Tento pokrm pôsobí akoby ste na jeho prípravu strávili veľa času, pritom v skutočnosti je to rýchlovka a k tomu ešte aj veľmi lahodná.

Potrebujete:

  • 500g kuracích pŕs
  • 3Pl masla
  • 3Pl hl.múky
  • 125ml vývaru (kurací/hovädzí)
  • 125ml sladkej smotany
  • 1 šálka byliniek- na drobno posekanej petržlenovej vňati a pažítky
  • 1 rajčina
  • 50g tvrdého syru
  • Soľ, čierne korenie

Postup

  • Kuracie prsia si umyjeme, osušíme a rozpolíme uprostred tak, aby vznikli vždy 2 rovnaké kusy.
  • Každý plát okoreníme soľou a čiernym korením. Potom na horúcej panvici pri troche oleja zprudka opečieme z oboch strán. Odložíme stranou.
  • V hrnci si nahrejeme maslo a múku. Zalejeme studeným vývarom a miešame mimo sporáku pokiaľ nezaniknú všetky hrčky z múky. Potom pridáme smotanu, vrátime na sporák a necháme za miešania zovrieť. Omáčku dochutíme soľou (solíme opatrne kvôli vývaru, ktorý je už slaný) a korením. Na záver pridáme bylinky posekané na drobno.
  • Do zapekacej nádoby nalejeme pripravenú omáčku. Do omáčky pokladieme kuracie prsia a na každý kus dáme 1 krúžok rajčiny. Vrch rajčiny ešte posypeme postrúhaným syrom.
  • Takto pripravené prsia dáme na ca. 20 minút pri 200C zapiecť.
  • Ako príloha chutia výborne cestoviny a napríklad kyslastý uhorkový šalát.

Môj tip- kdo chce omáčke dodať dodatočnú chuť môže použiť do omáčky tiež slaninu- na to si opražíme v panvici v ktorej sme piekli mäso na malé kocky pokrájanú slaninu a tú pridáme k omáčke.

Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial