Nadýchaná vatičková bábovka

Tento základný bábovkový recept je nenáročný na prípravu. Jeho výsledkom je táto fantastická nadýchaná šťavnatá bábovka mäkkučká ako vata.

Potrebujete:

  • 4 vajíčka + 1 bielko
  • 160g kr.cukru
  • 160g hl múky
  • 40g vanilkového pudingového prášku
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 100ml oleja
  • 120ml mlieka
  • 30g kakaa na pečenie
  • Štipka soli

Postup:

  • Trúbu si predhrrejeme na 160C.
  • Najskôr si vyšlaháme bielka so štipkou soli do tuhého snehu a odložíme stranou.
  • Žĺtka vyšlaháme v druhej miske s cukrom do penista. Pridáme olej a ďalej šlaháme 2-3minúty.
  • Potom pridáme suché položky – prášok do pečiva, múku a škrob. Okrem toho pridáme 100ml mlieka a vypracujeme hladké cesto.
  • Následne primiešame pomalými pohybmi bielkový sneh. Dávame pozor, aby sa nezničila jeho vláčnosť.
  • Bábovkovú alebo tortovú formu vymastíme a nalejeme do nej 2/3 cesta.
  • V zvyšných 20ml mlieka rozmiešame kakao do kaši, pridáme k zvyšku cesta a priešame.
  • Kakaové cesto opatrnene vlejeme do vanilkového cesta aby nám vznikol pekny vzor.
  • Cesto vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri 160C po dobu 45minút. Trúbu v tomto čase neozvárame!
  • Potom pomocou špáratka skontrolujeme, či je cesto prepecené zvnútra. Keď špáratko zapichneme do cesta a na ňom neostane cesto nalepené ale bezproblémov ho možno vybrať von, je cesto hotové.
  • Potom ho necháme dôkladne vychladnúť, až potom vyklopíme z formy.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*