Vždy ma zaujímalo odkiaľ sa do slovenčiny dostalo do slovenčiny popri pomenovaniu rajčín a slovo paradajka? Ešte som to nevyhútala, ale u nás doma sa rajčinová polievka volala paradajková a tak to proste v mojej hlave aj ostalo. Tentoraz pripravená z čerstvých rajčín zo záhrady, super intenzívna polievka plna aróm.
Jump to RecipeRecept
Rýchla paradajková polievka z čerstvých rajčín
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
1,5kg čerstvých rajčín
1 cibuľa
2 PL Masla
1 PL hladkej múky
1l vody/vývaru
soľ, čierne korenie
1 bobkový list
1 kocka cukru
1čl sušeného cesnaku
Bylinky podľa chuti – oregano, tymian
Postup
- Cibuľu pokrájame na drobno. Necháme pražiť v hrnci pomaly na troche oleja a 2PL masla.
- Zatiaľ, čo sa nám cibuľka opeká si pripravíme rajčiny. Tieto ošúpeme a pokrájame na kocky. Keď cibuľka začne voniať poprášime ju múkou a pridáme rajčiny Zalejeme vodou/vývarom.
- Dochutíme soľou, cukrom (veľmi dôležité aby sa vyrovnala kyslosť rajčín), čiernym korením, sušeným cesnakom a bobkovým listom. Necháme variť 10 minút. Potom bobkový list vyberieme, polievku rozmixujeme ponorným mixérom do hladka a podľa potreby ešte dochutíme soľou.
- Pred servírovaním ozdobíme polievku trochou postrúhaného tvrdého syru prípadne s bylinkami ako sušený tymián a bazalka či oregano.
Ďalšie recepty
Rýchla paradajková polievka z čerstvých rajčín
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Rýchla paradajková polievka z čerstvých rajčín
Vždy ma zaujímalo odkiaľ sa do slovenčiny dostalo do slovenčiny popri pomenovaniu rajčín a slovo paradajka? Ešte som to nevyhútala, ale u nás doma sa rajčinová polievka volala paradajková a tak to proste v mojej hlave aj ostalo. Tentoraz pripravená z čerstvých rajčín zo záhrady, super intenzívna polievka plna aróm.Recept
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
Čučoriedkový tarte z 2 vajíčok
Tento tarte je skvelou voľou ak chcete rýchly a chutný múčnik a pritom spracovať väčšie množstvo ovocia. Základné maslové cesto je super jednoduché a pozostáva len zo 4 surovín. Na oblohu môžete použiť tak čerstvé ako aj mrazené ovocie.
Šalát s chlebovými krutónmi a syrom
Tento šalát som spoznala u našich známych pri spoločnom grilovaní a bol taký skvelý, že som si hneď vypýtala recept. Okrem výbornej chuti sa mi páčila možnosť využitia staršieho pečiva do niečoho chutného.
Najlepší dezert z tekvice – hokkaido so škoricou
Možno sa vám žiada sladké ale nechcete siahnuť po sladkostiach? A čo tak si pripraviť tento super jednoduchý dezert z tekvice hokkaido. Sladkosť si môžete sami určiť a namiesto cukru použiť med či iné zdravšie sladidlo. Hlavnú chuť preberie však tento dezert zo škorice ako aj zo sušeného ovocia. A […]