Juhoslovanské koláče s cesnakom a syrom

Ponúkam inšpiráciu na víkendové pečenie a tým sú tieto fantastické cesnakové juhoslovanské koláče tentoraz so syrom a bylinkami. Ich chuť je veľmi intenzívna a aróma vďaka cesnaku sýta. Veľkou výhodou je aj ich trvanlivosť, aj po 2-3 dňoch chutia skvelo a tak výborným pochutením takisto na oslavy či záhradné slávnosti.

Jump to Recipe

Recept

Juhoslovanské koláče s cesnakom a syrom

Recipe by lydia.argilliCourse: Nezaradené
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • 500g polohrubej múky

  • 20g čerstvých kvasníc

  • 1 PL cukru na kvások

  • 1 čl soli

  • 1 vajíčko

  • 1 vajíčko na potretie

  • 50g masla izbovej teploty

  • ca. 250ml mlieka

  • Plnka
  • 50g masla izbovej teploty

  • 3-5 strúčiky cesnaku

  • 100g postúhaného syru (cheddar alebo iný druh)

  • 2PL posekaných byliniek

Postup

  • Kvasnice si rozdrobíme do misky a posypeme cukrom. Lyžičkou dobre premiešame a prikryté necháme 10 minút odpočívať až sa vytvorí kvások.
  • Do múky pridáme kvások, soľ, olej, vajíčko a postupne pridávame mlieko. Miesime aspoň 10 minút až vznikne vláčne cesto. To zakryté necháme hodinu kysnúť.
  • Maslo dáme do misky a pretlačíme doňho cesnak, osolíme a premiešame. Pridáme bylinky a postrúhaný syr a premiešame.
    Cesto si rozdelíme na 6 kusov. Každý vyrolujeme na obdĺžnik a potom potrieme na polovičke rovnomerne zmesou masla a cesnaku. Druhú časť cesta cez to preklopíme a vyrobíme roľku.
  • Tú pokrájame pokrájame na trojuholníky, najlepšie pizza nožom. Trojuholníky kladieme s odstupom na plech vyložený papierom na pečenie. Zopakujeme aj zo zvyšným cestom. Potom prikryté necháme ešte 40 minút kysnúť. Následne povrch každého šuľca pomažeme roztrepaným vajíčkom a kto chce ozdobí napríklad celou rascou alebo sezamom.
  • Potom pečieme pri 200 °C ca. 25 minút do chrumkava.

Juhoslovanské koláče s cesnakom a syrom

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*