Ľahký mrkvový šalát s jogurtovým dressingom

Ľahký mrkvový šalát s jogurtovým dressingom

Tento šalát sa tradične pripravuje v tureckej kuchyni a je to skvelá príloha či už k pečenému mäsu alebo na grilovačku. Netradične sa v ňom mrkva opeká na sucho (teda bez oleja) a práve vďaka tomuto kroku je mrkva krásne vláčna a aromatická. Okrem toho, vďaka zálevke z jogurtu je veľmi nízko kalorický.

Suroviny:

  • 1kg mrkvy
  • 250ml bieleho jogurtu
  • 1čl cukru
  • 2PL majonézy
  • 1strúčik cesnaku
  • Soľ, čierne korenie

Postup:

  1. Mrkvu ošúpeme a postrúhame na jemno.
  2. Potom zohrejeme panvicu do horuca a pridáme mrkvu (bez oleja) a pomaly ju opekáme pokiaľ zmení farbu na zlatistú.
  3. Mrkva sa nesmie pražiť, mala by sa len zbaviť tekutiny, teda dehydratovať. Podla veľosti panvice je dobre si toto množstvo postrúhanej mrkvy rozdeliť na 2-3dávky a opekať postupne.
  4. Následne necháme opečenú mrkvu vychladnúť.
  5. Na dressing si zmiešame biely jogut s majonézou (možno aj vynechať alebo nahradiť trochou šťavy zo zaváraných uhoriek – ide najmä o kyslastú chuť) a pridáme roztlačený cesnako ako aj cukor, soľ a čierne korenie. Premiešame.
  6. Potom pridáme k vychladnutej mrkve a všetko spolu spojíme a necháme oddychovať na chladnom mieste.

Moj tip: Najlepšie chutí salat po pár hodinách v chladničke.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Kokosový koláč s jahodami

    Kokosový koláč s jahodami

    Už ste niekedy vyskúšali kombináciu jahôd a kokosu? Podľa mňa sa tieto 2 suroviny skvelo k sebe hodia a chuťovo dopĺňajú. Tak aj v tomto koláči, ktorý spája intenzívnu chuť kokosu so sviežou chuťou jahôd.


  • Lahodná maková bábovka z pomletého maku

    Lahodná maková bábovka z pomletého maku

    Prednedávnom som vám publikovala recept na makovú bábovku z celého maku a tento raz ponúkam obmenu z pomletého maku. Rozdiel bude najmä vo farbe, ktorá bude pri pomletom maku omnoho intenzívnejšia (tmavomodrá) ale takisto v konzistencii, mak nahradí veľkú časť múky a to bude automaticky aj chutiť. Môj hrnček mal […]


  • Lahodný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

    Lahodný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

    Tento rok bola sezóna medvedieho cesnaku na Slovensku pomerne skoro (teda aspoň v okolí Bratislavy), ale nie všade. Ja si pestujem medvedí cesnak doma a tam až teraz mi dozrel, tak, že som ho mohla zbierať. Tento šalát je skvelým spôsobom ako medvedí cesnak použiť do chutnej obmeny klasiky. Ak […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*