Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk_Čokoládová torta s figami - jesenné pokušenie

Čokoládová torta s figami – jesenné pokušenie

Čokoláda a figy spolu skvelo pasujú a to nielen farebne ale aj chuťovo. Ak patríte k tým, čo figy obľubujú, tak si nenechajte újsť príležitosť na tento skvelý jesenný dezert.

Suroviny:

  • 4 vajíčka
  • 150g kr. Cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • ½ prášku do pečiva
  • 160g hl.múky
  • 40g kakaa
  • 100ml oleja
  • 100ml vody

Ostatné suroviny:

  • 300g mascarpone syru alebo jemného krémovitého syru
  • 200ml mlieka
  • 1 puding šľahaný za studena s čokládovou príchuťou
  • 1 stužovač šľahačky
  • 2ks vanilkový cukor
  • 2PL nutelly
  • 100ml šľahačkovej smotany
  • 100g tmavej čoklády
  • 500g zrelých fíg
  • Postup
  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do penista. Pridáme olej a ďalej šlaháme.
  • Potom pridáme suché komponenty- múku, kakao, prášok do pečiva a dobre premiešame. Následne pridáme vodu a vypracujeme hladké cesto.
  • Cesto vylejeme do kruhovej tortovej vymastenej formy na pečenie (priemer 24 alebo 26cm) a pečieme v predhriatej rúre pri 160°C pokiaľ nezačne piškóta voniať (ca 40min.).
  • Potom vyberieme upečené cesto a necháme ho vychladnúť. Keď je korpus studený, prekrojíme ho pozdĺžne na 3 diely.
  • Na plnku najskôr vyšľaháme mlieko so pudingom za studena a vanilkovým cukrom ako aj stužovačom šlahačky do tuha. Pridáme mascarpone a nutellu dobre premiešame.
  • 1/3 plnky nanesieme na spodný korpus a naňho položíme druhé cesto. Toto zopakujeme aj z tretím dielom a aj ten potrieme po povrchu zvyšnou plnkou.
  • Na záver si vyrobíme polevu. Na to zohrejeme šľahačkovú smotanu (nesmie zovrieť len sa nahriať), pridáme na malé kúsky pokrájanú čokoládu a dobre premiešame, až pokiaľ vznikne hladká tekutá poleva. Tú pomocou lyžičky nanesieme na vrch torty a rozotrieme.
  • Tortu necháme najlepšie niekoľko hodín v chlade stuhnúť.
  • Figy si pokrájame na plátky a tieto priložíme po stranách torty. Zvyšné figy pokrájame na mesiačiky a ozdobíme nimi vrch torty.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Čokoládová torta s figami – jesenné pokušenie

Čokoláda a figy spolu skvelo pasujú a to nielen farebne ale aj chuťovo. Ak patríte k tým, čo figy obľubujú, tak si nenechajte újsť príležitosť na tento skvelý jesenný dezert. Suroviny: Ostatné suroviny:

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Predjedlo – Figy zapečené s feta syrom

    Predjedlo – Figy zapečené s feta syrom

    Toto chutné predjedlo je skvelou a rýchlou pochúťkou s jesennou arómou. Na jeho prípravu budete potrebovať minimum surovín aj času a výsledok bude zaručenou lahodkou.


  • Plnené kuracie prsia za menej ako 30 minút

    Plnené kuracie prsia za menej ako 30 minút

    Tento fantastický pokrm používa celé kuracie prsia. Na to aby sa mäso dobre tepelne upravilo sa najskôr pečie z prudka na panvici a neskôr dopeká v trúbe aby sa aj zvnútra dostatočne upravilo. Celá príprava vám nezaberie viac ako 30 minút a výsledkom budú tieto super šťavnaté kuracie prsia.


  • Slávnostné hrnčekové rezy s nekatrinkami

    Slávnostné hrnčekové rezy s nekatrinkami

    Tieto lahodné rezy obsahujú nektarinky tak v ceste ako aj na vrchu rezov. Nielen, že vyzerajú lahodne ale aj naozaj lahodné sú, doslova sa rozplývajú na jazyku. Namiesto nektariniek môžete takisto použiť aj broskyne či marhule. Skvelý nedelný derzert. Recept


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*