Čokoládová torta s figami – jesenné pokušenie

Čokoláda a figy spolu skvelo pasujú a to nielen farebne ale aj chuťovo. Ak patríte k tým, čo figy obľubujú, tak si nenechajte újsť príležitosť na tento skvelý jesenný dezert.

Suroviny:

  • 4 vajíčka
  • 150g kr. Cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • ½ prášku do pečiva
  • 160g hl.múky
  • 40g kakaa
  • 100ml oleja
  • 100ml vody

Ostatné suroviny:

  • 300g mascarpone syru alebo jemného krémovitého syru
  • 200ml mlieka
  • 1 puding šľahaný za studena s čokládovou príchuťou
  • 1 stužovač šľahačky
  • 2ks vanilkový cukor
  • 2PL nutelly
  • 100ml šľahačkovej smotany
  • 100g tmavej čoklády
  • 500g zrelých fíg
  • Postup
  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do penista. Pridáme olej a ďalej šlaháme.
  • Potom pridáme suché komponenty- múku, kakao, prášok do pečiva a dobre premiešame. Následne pridáme vodu a vypracujeme hladké cesto.
  • Cesto vylejeme do kruhovej tortovej vymastenej formy na pečenie (priemer 24 alebo 26cm) a pečieme v predhriatej rúre pri 160°C pokiaľ nezačne piškóta voniať (ca 40min.).
  • Potom vyberieme upečené cesto a necháme ho vychladnúť. Keď je korpus studený, prekrojíme ho pozdĺžne na 3 diely.
  • Na plnku najskôr vyšľaháme mlieko so pudingom za studena a vanilkovým cukrom ako aj stužovačom šlahačky do tuha. Pridáme mascarpone a nutellu dobre premiešame.
  • 1/3 plnky nanesieme na spodný korpus a naňho položíme druhé cesto. Toto zopakujeme aj z tretím dielom a aj ten potrieme po povrchu zvyšnou plnkou.
  • Na záver si vyrobíme polevu. Na to zohrejeme šľahačkovú smotanu (nesmie zovrieť len sa nahriať), pridáme na malé kúsky pokrájanú čokoládu a dobre premiešame, až pokiaľ vznikne hladká tekutá poleva. Tú pomocou lyžičky nanesieme na vrch torty a rozotrieme.
  • Tortu necháme najlepšie niekoľko hodín v chlade stuhnúť.
  • Figy si pokrájame na plátky a tieto priložíme po stranách torty. Zvyšné figy pokrájame na mesiačiky a ozdobíme nimi vrch torty.
  • Neviete čo uvariť? Tak určite využijete mesačný jedálniček na vytlačenie

    Neviete čo uvariť? Tak určite využijete mesačný jedálniček na vytlačenie

    Ako často sa pýtate ráno – čo ja zas navarím? Stojíte pred chladničkou, hodiny sa míňajú, čas obedu blíži a vás stále ešte neosvietilo. Takéto dni má asi každ´z nás z času na čas, horšie je však keď sa to opakuje pravidelne. Mať plán toho, čo máte navariť je v […]


  • Turecká polievka z červenej šošovice

    Turecká polievka z červenej šošovice

    Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo. Suroviny: Postup:


  • Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín

    Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín

    Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky. Suroviny: Postup:


  • Mäkkučké Pizza rožky

    Mäkkučké Pizza rožky

    Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*