Maková štvorposchodová torta s mascarpone krémom

Chutná kombinácia maku a jemnej mascarpone plnky, taká je táto jemná nadýchaná maková torta.

Potrebujete na cesto:

  • 1 šálka (1 šálka – 250ml) pomletého maku
  • 5 vajíčok
  • 1/2 šálky kr. cukru
  • 1 šálky hl. múky
  • 1/2 šáky mlieka
  • 1/2 balenia prášku do pečiva
  • 1/2 šálky oleja
  • 1/2 šálky mlieka

Na plnku potrebujete:

  • 1 balenie šľahačkovej smotany
  • 1/2 šálky pr. cukru
  • 1 balenie (250g) mascparone syru
  • 1 jahodová marmeláda
  • celý mak na ozdobu

Postup:

  • Bielka vyšľaháme do tuhej peny, odložíme bokom.
  • Žĺtka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme olej a ďalej šľaháme.
  • Následne k cesto pridáme múku, mak, prášok do pečiva, ako aj mlieko a všetko vypracujeme do hladkého cesta. Na záver primiešame bielkový sneh.
  • Cesto nanesieme do 2 vymastených kruhových foriem (priemer 24cm) a necháme v predhriatej rúre pri 160C piecť ca. 40min.
  • Násled ne cesto necháme vychladnúť a potom každý prekrojíme na 2 diely, takže nám vzniknú 4 pláty.
  • Počas chladenia si pripravíme plnku. Na to najskôr vo vysokej nádobe vyšľaháme šľahačku v do pevnej šľahačky.
  • Pridáme krémovitý syr a cukor a všetko spolu premiešame. Na záver primiešame trochu nepomletého maku.
  • Okolo spodnej časti korpusu umiestnime cukrárenskú obruč. Na cesto časť plnky, zaťažíme 2 plátom. Na ten nanesieme marmeládu a plnku, potom dáme ďaľšie cesto a opäť časť plnky a zaťažíme ju posledným plátom korpusu.
  • Naň nanesieme zvyšok plnky a necháme tortu 2hodiny v chlade odpočívať.
  • Neviete čo uvariť? Tak určite využijete mesačný jedálniček na vytlačenie

    Neviete čo uvariť? Tak určite využijete mesačný jedálniček na vytlačenie

    Ako často sa pýtate ráno – čo ja zas navarím? Stojíte pred chladničkou, hodiny sa míňajú, čas obedu blíži a vás stále ešte neosvietilo. Takéto dni má asi každ´z nás z času na čas, horšie je však keď sa to opakuje pravidelne. Mať plán toho, čo máte navariť je v […]


  • Turecká polievka z červenej šošovice

    Turecká polievka z červenej šošovice

    Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo. Suroviny: Postup:


  • Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín

    Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín

    Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky. Suroviny: Postup:


  • Mäkkučké Pizza rožky

    Mäkkučké Pizza rožky

    Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*