Chutná kombinácia maku a jemnej mascarpone plnky, taká je táto jemná nadýchaná maková torta.
Potrebujete na cesto:
- 1 šálka (1 šálka – 250ml) pomletého maku
- 5 vajíčok
- 1/2 šálky kr. cukru
- 1 šálky hl. múky
- 1/2 šáky mlieka
- 1/2 balenia prášku do pečiva
- 1/2 šálky oleja
- 1/2 šálky mlieka
Na plnku potrebujete:
- 1 balenie šľahačkovej smotany
- 1/2 šálky pr. cukru
- 1 balenie (250g) mascparone syru
- 1 jahodová marmeláda
- celý mak na ozdobu
Postup:
- Bielka vyšľaháme do tuhej peny, odložíme bokom.
- Žĺtka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme olej a ďalej šľaháme.
- Následne k cesto pridáme múku, mak, prášok do pečiva, ako aj mlieko a všetko vypracujeme do hladkého cesta. Na záver primiešame bielkový sneh.
- Cesto nanesieme do 2 vymastených kruhových foriem (priemer 24cm) a necháme v predhriatej rúre pri 160C piecť ca. 40min.
- Násled ne cesto necháme vychladnúť a potom každý prekrojíme na 2 diely, takže nám vzniknú 4 pláty.
- Počas chladenia si pripravíme plnku. Na to najskôr vo vysokej nádobe vyšľaháme šľahačku v do pevnej šľahačky.
- Pridáme krémovitý syr a cukor a všetko spolu premiešame. Na záver primiešame trochu nepomletého maku.
- Okolo spodnej časti korpusu umiestnime cukrárenskú obruč. Na cesto časť plnky, zaťažíme 2 plátom. Na ten nanesieme marmeládu a plnku, potom dáme ďaľšie cesto a opäť časť plnky a zaťažíme ju posledným plátom korpusu.
- Naň nanesieme zvyšok plnky a necháme tortu 2hodiny v chlade odpočívať.
-
Turecká polievka z červenej šošovice
Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo. Suroviny: Postup:
-
Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín
Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky. Suroviny: Postup:
-
Mäkkučké Pizza rožky
Suroviny: Postup: