Jeseň sa pre mňa nesie v znamení tekvice. Táto skvelá zelenina sa dá pripraviť v toľkých rôznych variantách od slaných až po sladkých pokrmoch a jej chuť aj farva chutí ako jeseň. Pre tento pokrm som použila špenátové cestoviny ale samozrejme môžete použiť aj klasické (biele) cestoviny.

Suroviny:
- 1 balenie cestovín
- 1 maslová alebo hokkaido tekvica
- 1 červená cibuľa
- 1čl karri kurkuma korenia
- soľ, čierne korenie, čili
- Petržlenová vňať
- parmezán
Postup:
- Vodu si dáme variť, keď zovrie tak osolíme a potom dáme variť cestoviny na 10 minút.
- Medzitým si tekvicu ošúpeme, pokrájame na malé kocky s rozmerom 0.5*0,5cm a cibuľu pokrájame na prúžky.
- Panvicu si nahrejeme a potom do nej vložíme tekvicu, ktorú opekáme pomaly 20-25 minút za občastného premiešania.
- Posledných 5 minút pridáme aj cibuľku.
- Keď je tekvica zvnútra mäkka a zvonku hnedastá, tak okoreníme soľou, čiernym korením, čili a kurkumou.
- Na záver posypeme petrženovou vňaťou a postrúhaným parmezánom a môžeme servírovať.
-
Turecká polievka z červenej šošovice
Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo. Suroviny: Postup:
-
Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín
Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky. Suroviny: Postup:
-
Mäkkučké Pizza rožky
Suroviny: Postup: